Urmărește-ne în Social Media

Subcarpați - Cine Aude Gura Mea

Subcarpați a lansat pe 16 februarie piesa "Cine Aude Gura Mea", care incanta fanii cu clasicul melanj dintre folclor, trip-hop şi rap. Videoclipul este serie măiastra de cadre cu măşti din popor, artiştii din trupa şi secvenţe cu Bean perindându-se prin camere infinite.

Conform descrierii clipului "Cine Aude Gura Mea" de pe YouTube măştile din clip simbolizează tradiţională masca românească, pe care o regăsim an de an, în cadrul obiceiurilor de iarnă şi despre care bătrânii spun că alungă spiritele rele. Piesa este inclusă pe următorul album Subcarpati, "Valea Voltului", dar şi pe coloana sonoră a cărții foto "1 an cu Subcarpati". Inspiraţie pentru track şi clip este Zinaida Bolboceanu, o mare voce românească, care a interpretat de altfel piesa originală "Cine aude gura mea".

Piesa Subcarpați este piperată spre final cu un xilofon, cu viori şi un soundscape eteric, ilustrate cu un cor de artişti sobri care compun Subcarpati. Ieşind din umbre şi dezvăluindu-se în fața fanilor. De voce se ocupă în mod egal Ioana Milculescu, care din colaborator ocazional Subcarpati a devenit membru permanent de câţiva ani, dar şi Bean MC. Cumva Bean îşi asociază mai mult sau mai puţin proiectele noi Subcarpați cu pragurile sale de vârstă.

În 2022 a lansat piese şi un proiect de NFT-uri în preajma zilei de 14 februarie, ziua să de naştere. În 2023 a lansat pe 16 februarie această piesă. Ca fondator al trupei este cheia de bolta al întregului proiect şi e o asociere lesne de înţeles.

Subcarpaţi a ţinut la final de an 2022, mai precis pe 1 decembrie, clasică Sărbătoare Subcarpaţi, care adună toţi fanii sub un acoperiş. În pragul acelui eveniment a apărut şi un prim single de pe noul album, "Valea Voltului", "Până când nu Pier", cu ilustraţii din cartea foto mai sus menţionată. Subcarpati a cântat şi la Fall in Love 2022 şi din ce am înţeles o să îi vedem şi la SAGA Festival 2023.

Trupa a fost formată în anul 2010, combinând elemente din muzică electronică şi hip-hop cu influenţe din folclorul românesc. În proiect au fost implicaţi de-a lungul anilor Omu' Gnom, DJ Limun, Mara, Dragonu, Argatu', Surorile Osoianu şi mulţi alţii.

Comentarii

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare