Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Demi Lovato dezvăluie că se identifică drept persoană non-binară şi îşi schimbă pronumele

Demi Lovato este cea mai nouă vedetă din SUA care îşi anunţă public noua identitate. Artista a dezvăluit că se identifică drept o persoană non-binară şi că îşi va schimba pronumele. De acum încolo va trebui ca apropiaţii să i se adreseze cu "they/them" (ei/ele). Anunţul a fost făcut alături de un mesaj de compasiune faţă de persoanele care se identifică la fel, dar nu o pot face public.

Publicat

pe

Podcast Demi Lovato
Podcast Demi Lovato │ FOTO: captură YouTube / Demi Lovato

Demi Lovato nu se mai identifica drept femeie sau aparţinătoare a sexului feminin. Este o persoană non binară, deci nu se identifică drept femeie sau bărbat şi nu se conformează normelor de gen. Muziciana a ajuns la această concluzie, după un an dificil, în care a reflectat mult aupra sinelui şi identităţii de gen. Nu se doreşte a fi un "expert" sau "purtător de cuvânt" al comunităţii, conform spuselor sale. În martie 2020 Lovato anunţase că se identifica drept pansexuală, o persoană atrasă de alţii indiferent de genul sau sexul lor.

Iată declaraţiile artistei de pe 19 mai 2021:

Astăzi este o zi când sunt atât de fericită să îmi împart mai mult din viaţa mea cu voi toţi. Sunt mândră să vă anunţ că mă identific drept non-binară. Îmi voi schimba oficial pronumele în "they/them". Am ales pronumele neutre ca gen pentru că reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o simt în expresia genului meu. Fac asta pentru cei care care nu au putut să împartă cu cei dragi cine sunt cu adevărat.

Nu este singurul artist care a făcut această alegere, pentru că şi Sam Smith a anunţat în urmă cu doi ani că nu se identifică nici cu genul masculin, nici cu cel feminin şi că adoptă pronumele "they/them".

Cântăreaţa americană din spatele hiturilor "Sorry Not Sorry", "Heart Attack" şi "Stone Cold" a discutat recent cu fanii despre adicţie şi probleme psihice în cadrul unui documenar YouTube. Totul este inspirat de situaţia sa din 2018, când a suferit o supradoză aproape fatală (urmată de un infarct, 3 atacuri cerebrale).

Genul non-binar include multiple identităţi de gen, care nu se încadrează în modelul clasic masculin-feminin. Există atestări ale unui astfel de gen încă din anul 400 înainte de Hristos în India, când populaţia Hrijas nu se identifica sub nici un gen. India se numără printre ţările care şi acum recunoaşte persoanele în afara normelor clasice de gen.

Demi este o susţinătoare aprigă a drepturilor comunităţii LGBTQ+, după ce în 2016, alături de Nick Jonas şi-a anulat concertele din oraşele Raleigh şi Charlotte în 2016. Atunci fusese trecută o lege anti LGBT în Carolina de Nord. Artista a pornit în 2021 şi podcastul "4D With Demi Lovato", care a debutat pe 19 mai 2021.

Comentează

Trending