Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO

Rogers Waters a lansat o nouă versiune a cunoscutei piese "The Gunner's Dream", alături de un videoclip alb-negru. Te invităm să îl urmărești.

Publicat

pe

Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)
Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021) │ FOTO: captură YouTube / Roger Waters

"The Gunner's Dream" se regăsește pe albumul "The Final Cut" (1983) al trupei Pink Floyd, ultimul material discografic al formației cu Roger Waters. Versurile piesei vorbesc despre un artilerist care visează la o lume fără tiranie, războaie, terorism și cruzime. Melodia face referire la evenimente din viața reală, printre care bombardamentele de la Hyde Park și Regent's Park (20 iulie 1982).

Potrivit unei declarații, Rogers a revenit asupra piesei "The Gunner's Dream" după ce a urmărit un documentar istoric:

"Aseară am urmărit filmul documentar <<The Man Who Saved The World>>. Numele bărbatului este Stanislav Petrov . Cu un an înainte ca Stanislav să salveze lumea, am scris o melodie [numită] <<The Gunner's Dream>>. Este ciudat să te gândești că dacă Stanislav nu ar fi fost în locul potrivit la momentul potrivit, niciunul dintre noi nu ar fi fost în viață. Este știut de toți, cu excepția cretinilor dintre noi, că armele nucleare nu au nicio valoare. Se știe, de asemenea, că sunt o bombă cu ceas și le ignorăm pericolul. Accidente se întâmplă. Stanislavii acestei lumi sunt o rasă rară. Am avut un noroc extraordinar".

Emoționanta "The Gunner's Dream" este acompaniată de un videoclip în care îl vedem pe Roger Waters interpretând piesa la pian. Acestuia i s-au alăturat vechi colaboratori ca jumătatea feminină a trupei Lucius (Jess Wolfe și Holly Laessig), dar și proprii colegi de trupă - chitaristul Dave Kilminster, bateristul Joey Waronker și basistul Jonathan Wilson.

Anul trecut, Roger Waters a lansat filmul-concert "Us+Them" pe platformele de streaming. Pelicula a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia pe 7 septembrie 2019 şi are o durată de 134 de minute. Tot anul trecut, o postare pe Instagram a indicat o atitudine mai caldă între muzicianul de 77 de ani și fosta trupă.

VIDEO: Roger Waters - The Gunner's Dream

Trending