Urmărește-ne în Social Media

Pink Floyd - Surfacing

Pink Floyd continuă promvarea albumului "The Endless River" prin lansarea unui nou videoclip, ce pare a fi intro pentru vizualul lansat anterior, "Louder Than Words". "Surfacing" este cea de-a doua compoziție extrasă de pe "ultimul disc Pink Floyd".

Pink Floyd continuă călătoria pe cursul râului nesfârșit printr-o nouă compoziție, "Surfacing". Piesa instrumentală poartă amprenta chitarei lui David Gilmour, amintind de "Marooned" de pe albumul "The Division Bell".

"The Endless River" marchează o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Inițial, albumul s-a intitulat "The Big Spliff" și ar fi trebuit să apară pe piață înainte de moartea lui Richard Wright. Materialul era compus doar din piese instrumentale, cu un sound ”ambiental”. Ulterior albumul a fost redenumit, David Gilmour preluând rolul de vocalist principal și apelând la contribuția altor muzicieni precum Durga McBroom pentru backing vocals.

Producătorul albumului "The Endless River" este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. În procesul de producție și-au adus contribuția și Youth și inginerul de sunet Andy Jackson. Roger Waters nu este implicat în acest proiect.

Noul disc Pink Floyd a stabilit un record înainte de a fi lansat pe piață, urcând pe prima poziție în topul albumelor cu cele mai multe comenzi plasate în avans de la apariția Amazon.co.uk.

Tracklist Pink Floyd - "The Endless River"

Side One:

 1. Things Left Unsaid
 2. It's What We Do
 3. Ebb and Flow

Side Two:

 1. Sum
 2. Skins
 3. Unsung
 4. Anisina

Side Three:

 1. The Lost Art of Conversation
 2. On Noodle Street
 3. Night Light
 4. Allons-y (1)
 5. Autumn '68
 6. Allons-y (2)
 7. Talkin' Hawkin'

Side Four:

 1. Calling
 2. Eyes to Pearls
 3. Surfacing
 4. Louder Than Words
Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

Comentarii