Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Împăcare între David Gilmour şi Roger Waters? O postare pe Instagram pare să indice o atitudine împăciuitoare

Una dintre marile dispute din rock la ora actuală este cea a lui David Gilmour cu Roger Waters. Încă de când Roger a părăsit trupa au început animozităţile, care continuă şi în ziua de azi şi au culminat în primăvara acestui an când Waters a deplâns faptul că Gilmour a confiscat numele "Pink Floyd" în social media. Acum se pare că există semne de împăcare între cei doi.

Publicat

pe

David Gilmour / Roger Waters
David Gilmour / Roger Waters

Pagina oficială de Instagram a trupei britanice a postat în ultima săptămână un mesaj de felicitări şi "la mulţi ani" pentru Roger Waters, odată cu implirea vârstei de 77 de ani. În plus, l-a felicitat şi pentru cel mai nou proiect, lansarea filmului-concert "Us + Them", care va sosi pe DVD la început de octombrie. Aceste felicitări vin pe fondul unei tensiuni între muzicieni. Roger Waters a dat în judecată trupa în acest an, iar într-un interviu recent a declarat că David Gilmour nu îi este prieten şi ca Nick Mason îi este mai apropiat.

În acel interviu a menţionat basistul Pink Floyd şi că îl deranjează faptul că nu poate folosi numele trupei în social media şi conturile sale oficiale de social media. Acum această postare de pe Instagram, fie ea şi una realizată de o echipă de PR ar putea fi un semn că se repară relaţia între muzicieni. "Us + Them" este un film-concert din 2019, regizat de către Waters şi Sean Evans. Include momente şi secvenţe din reprezentaţiile artistului în cadrul turneului din 2017 şi 2018.

Odată cu lansarea filmului vine şi documentarul "A Fleeting Glimpse", care prezintă imagini din culise şi de la repetiţii ale trupei lui Waters. Filmul a ajuns la cinematografe în octombrie 2019, iar în 2020 am aflat că va primi un debut digital. Întâi s-a văzut pe YouTube pe 16 iunie, pentru cei care au plătit, iar pe 2 octombrie avem un release pe Blu-Ray şi DVD.

Istoricul disputei

Ne întoarcem acum în trecut şi trebuie spus că Waters şi Gilmour au conlucrat cu brio în anii '70. Odată cu lansarea lui "Dark Side of the Moon" au început şi animozităţile. Roger simţea că i se cuvine mai mult, după ce a compus majoritatea pieselor şi versurilor. El a preluat controlul creativ al trupei o perioadă (rezultatul a fost "The Wall"), dar opera sa a devenit mai întunecată şi politică. David nu a fost mulţumit de această direcţie. "The Final Cut" a adus probleme în trupă, iar Roger şi-a început o carieră solo marcată de un turneu alături de Eric Clapton, care l-a deranjat pe David.

Şi David şi-a încercat norocul în cariera solo, dar cu mai puţin succes decât Roger, dându-şi seama de importanţa numelui Pink Floyd. În 1985 Roger Waters a părăsit trupa, iar David şi Nick au consultat avocaţi şi au decis să continue grupul sub acelaşi nume, chiar şi fără basistul legendar. Au început procese, au fost lansate albume Pink Floyd fără Roger şi au urmat turnee. Procesele au fost câştigate de toboşar şi chitarist/vocalist. În 2005 a avut loc o reuniune la show-ul Live8, iar Roger s-a declarat deschis pentru o reuniune. David a refuzat.

"Endless River" din 2014 este un album semnat Gilmour, Wright şi Mason, iar solistul a declarat că este finalul operei Pink Floyd. Între timp David a rămas productiv şi a lansat în acest an câteva piese, pentru cartea audio a soţiei sale. Cea mai cunoscută melodie nouă este "Yes, I Have Ghosts". Oare mai prindem o reuniune Pink Floyd în aceste condiţii?

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Roger Waters s-a căsătorit pentru a cincea oară; Cofondatorul Pink Floyd a dezvăluit fotografii de la ceremonie

Roger Waters, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din toate timpurile s-a căsătorit din nou şi în ciuda faptului că este o persoană care ţine la intimitatea sa, a dorit să împărtăşească momentul special cu fanii. Astfel, artistul a postat pe contul său de Facebook fotografii de la ceremonie, alături de un mesaj.

Publicat

pe

Roger Waters casatorie 2021 Kamilah Chavis
Roger Waters casatorie 2021 Kamilah Chavis │ FOTO: Roger Waters www.facebook.com

În vârstă de 78 de ani, Roger Waters este cofondatorul trupei Pink Floyd, unde a fost întâi basist şi ulterior textier, solist şi lider. Pe 13 octombrie artistul a făcut publice fotografii de la nunta sa cu Kamilah Chavis. Cei doi au fost fotografiaţi împreună ca un cuplu pentru prima oară la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019. Este a cincea căsătorie a lui Waters şi el a postat următorul mesaj în social media:

Sunt atât de fericit, în sfârşit o soţie de păstrat.

Ceremonia a avut loc în Bridgehampton, New York, acolo unde Waters are un domeniu. Legenda prog rock a încheiat ultima căsnicie în 2015, odată cu divorţul de cineasta Laurie Durning, după 4 ani de mariaj. În cele 8 fotografii de la nuntă se află şi câinele perechii, numit Sweet Georgia Brown. Waters a dezvăluit că are o relaţie cu Chavis de câţiva ani şi asta într-un interviu din 2018. Povestea pe atunci că a întâlnit-o la un concert cu câţiva ani înainte, iar Kamilah lucra în transport, aflându-se la volanul maşinii care îl transporta pe artist.

Cum el s-a aflat două săptămâni în acea zonă, a făcut multe drumuri între stadion şi hotel şi a început să o cunoască pe şoferiţa sa. Primele 3 căsnicii ale lui Roger Waters au început în 1969, cu iubita sa din copilărie, Judy Trim, în 1976 cu Lady Carolyne Christie (care i-a oferit doi copii) şi în 1993 cu Priscilla Philips (care i-a oferit un fiu).

În altă ordine de idei trupa Pink Floyd rămâne dizolvată, iar ultima reprezentaţie a muzicienilor ca un grup a fost în 2014. Recent toboşarul Nick Mason l-a comparat pe Waters cu Stalin, descriind dinamica în cadrul trupei în anii săi de glorie.

Waters dispută drepturile asupra numelui Pink Floyd cu chitaristul David Gilmour, iar în 2020 basistul a dat în judecată formaţia.

Citește în continuare

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe Mark Zuckerberg, pe tema utilizării unei piese Pink Floyd

Roger Waters, basistul şi compozitorul trupei Pink Floyd a fost mereu vocal pe temele sociale şi politice, iar acum are o dispută personală cu Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Muzicianul l-a numit pe oficialul reţelei de socializare "un idiot", atunci când i s-a propus ca o faimoasă piesa Pink Floyd să fie folosită pentru a promova serviciile Instagram. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters s-a inflamat atunci când i s-a făcut o ofertă "uriaşă" din partea lui Mark Zuckerberg pentru a folosi piesa "Another Brick In the Wall". Melodia ar fi urmat să ajungă într-un film promoţional pentru Instagram. În general Pink Floyd şi piesele sale nu s-au asociat cu campanii promoţionale şi cu reclame televizate sau online.

Invitat la un forum de discuţii cu privire la întemniţarea lui Julian Assange, Waters a povestit despre oferta care i-a fost făcută de către Zuckerberg. Artistul nu s-a ferit să folosească vorbe grele, numindu-l pe CEO-ul Facebook "idiot" şi acuzându-l că se numără printre motivele pentru care povestea lui Assange nu a ajuns la publicul de masă. Assange a fost urmărit internaţional pentru scurgerea de informaţii secrete şi documente vitale pentru statul american.

În vreme ce Roger Waters se afla pe scenă unde se discută subiectul, a prezentat o scrisoare de la Mark Zuckerberg, care îi solicită utilizarea melodiei Pink Floyd. Artistul a folosit expresii ca "f*ck you" şi a declarat că luptă împotriva "lor, cei care vor să ia absolut tot".

Iată cum sună scrisoarea de la Facebook:

Am dorit să vă mulţumim că aţi luat luat în calcul acest proiect. Simţim că sentimentul din miezul piesei este încă relevant şi necesar în zua de azi, ceea cât de atemporală este opera ta/voastră.

Apoi Waters a pufnit şi a spus:

Şi ei vor să o folosească să facă Facebook şi Instagram şi mai mari şi mai puternice decât sunt deja, astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe noi toţi din această cameră şi să împiedice această poveste despre Julian Assange să vadă lumina zilei. Publicul general ar putea zice "Ce!? Ce!? Nu mai vrem!".

Nu vreau să iau parte la acest "bullsh*t" Zuckerberg.

"Another Brick în the Wall" a apărut pe albumul Pink Floyd din 1979 "The Wall", ca o parte a unei compoziţii triple. A doua parte a fost lansată ca un single şi a cucerit topul Billboard Hot 100, primind apoi discul de platină în SUA. Este imnul rebelilor, inadaptaţilor, celor care gândesc diferit şi se opun opresiunii şi are această însemnătate de decenii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending