Urmărește-ne în Social Media

Roger Waters - The Last Refugee

Legendarul Roger Waters a lansat videoclipul piesei "The Last Refugee", inclusă pe viitorul său album. Clipul e în ton cu vremurile tulburi în care trăim şi prezintă povestea unei refugiate care trăieşte în mijlocul unor ruine.

"The Last Refugee" este extras de pe primul LP al lui Waters în ultimii 25 de ani, "Is This the life We Really Want". Discul soseşte pe 2 iunie şi va include elemente orchestrale. Roger Waters a oferit deja publicului două single-uri de pe acest material, "Deja Vu" şi "Smell the Roses". În ce îl priveşte pe "The Last Refugee", videoclipul a fost realizat mai degrabă ca un scurt metraj, cu ajutorul lui Sean Evans.

Evans şi Waters au mai colaborat cu succes şi în trecut, la regia filmului-concert "Roger Waters: The Wall". În această creaţie sumbră o vedem pe o femeie care şi-a părăsit ţara de baştină şi e forţată să trăiască în mizerie. Toată "averea" sa este o saltea uzată, câteva haine şi un mic cazan unde îşi face focul. Cu toate acestea refugiata găseşte tăria să danseze, amintindu-şi cum dansa în ţara natală.

Pe fundal vocea melancolică a lui Waters cântă despre vise spulberate, război şi speranţă. Aerul este dramatic, completat de un pian simplu şi acorduri de chitară. Noul album include 12 piese şi a fost realizat cu ajutorul producătorului Nigel Godrich, cunoscut pentru colaborarea cu Radiohead. "Is This the Life We Really Want" e descris ca un "comentariu despre lumea modernă şi aceste vremuri nesigure".

Artistul va porni în turneul "Us + Them" pentru a susţine acest release. Seria de concerte debutează pe 26 mai în Kansas City şi va continua până în octombrie, în diferite oraşe din SUA şi Canada. Roger Waters ne-a vizitat pe 28 august 2013, cu un spectacol THE WALL fantastic în Piaţa Constituţiei.

Comentarii