Urmărește-ne în Social Media

Roger Waters - The Last Refugee

Legendarul Roger Waters a lansat videoclipul piesei "The Last Refugee", inclusă pe viitorul său album. Clipul e în ton cu vremurile tulburi în care trăim şi prezintă povestea unei refugiate care trăieşte în mijlocul unor ruine.

"The Last Refugee" este extras de pe primul LP al lui Waters în ultimii 25 de ani, "Is This the life We Really Want". Discul soseşte pe 2 iunie şi va include elemente orchestrale. Roger Waters a oferit deja publicului două single-uri de pe acest material, "Deja Vu" şi "Smell the Roses". În ce îl priveşte pe "The Last Refugee", videoclipul a fost realizat mai degrabă ca un scurt metraj, cu ajutorul lui Sean Evans.

Evans şi Waters au mai colaborat cu succes şi în trecut, la regia filmului-concert "Roger Waters: The Wall". În această creaţie sumbră o vedem pe o femeie care şi-a părăsit ţara de baştină şi e forţată să trăiască în mizerie. Toată "averea" sa este o saltea uzată, câteva haine şi un mic cazan unde îşi face focul. Cu toate acestea refugiata găseşte tăria să danseze, amintindu-şi cum dansa în ţara natală.

Pe fundal vocea melancolică a lui Waters cântă despre vise spulberate, război şi speranţă. Aerul este dramatic, completat de un pian simplu şi acorduri de chitară. Noul album include 12 piese şi a fost realizat cu ajutorul producătorului Nigel Godrich, cunoscut pentru colaborarea cu Radiohead. "Is This the Life We Really Want" e descris ca un "comentariu despre lumea modernă şi aceste vremuri nesigure".

Artistul va porni în turneul "Us + Them" pentru a susţine acest release. Seria de concerte debutează pe 26 mai în Kansas City şi va continua până în octombrie, în diferite oraşe din SUA şi Canada. Roger Waters ne-a vizitat pe 28 august 2013, cu un spectacol THE WALL fantastic în Piaţa Constituţiei.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe Mark Zuckerberg, pe tema utilizării unei piese Pink Floyd

Roger Waters, basistul şi compozitorul trupei Pink Floyd a fost mereu vocal pe temele sociale şi politice, iar acum are o dispută personală cu Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Muzicianul l-a numit pe oficialul reţelei de socializare "un idiot", atunci când i s-a propus ca o faimoasă piesa Pink Floyd să fie folosită pentru a promova serviciile Instagram. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters s-a inflamat atunci când i s-a făcut o ofertă "uriaşă" din partea lui Mark Zuckerberg pentru a folosi piesa "Another Brick In the Wall". Melodia ar fi urmat să ajungă într-un film promoţional pentru Instagram. În general Pink Floyd şi piesele sale nu s-au asociat cu campanii promoţionale şi cu reclame televizate sau online.

Invitat la un forum de discuţii cu privire la întemniţarea lui Julian Assange, Waters a povestit despre oferta care i-a fost făcută de către Zuckerberg. Artistul nu s-a ferit să folosească vorbe grele, numindu-l pe CEO-ul Facebook "idiot" şi acuzându-l că se numără printre motivele pentru care povestea lui Assange nu a ajuns la publicul de masă. Assange a fost urmărit internaţional pentru scurgerea de informaţii secrete şi documente vitale pentru statul american.

În vreme ce Roger Waters se afla pe scenă unde se discută subiectul, a prezentat o scrisoare de la Mark Zuckerberg, care îi solicită utilizarea melodiei Pink Floyd. Artistul a folosit expresii ca "f*ck you" şi a declarat că luptă împotriva "lor, cei care vor să ia absolut tot".

Iată cum sună scrisoarea de la Facebook:

Am dorit să vă mulţumim că aţi luat luat în calcul acest proiect. Simţim că sentimentul din miezul piesei este încă relevant şi necesar în zua de azi, ceea cât de atemporală este opera ta/voastră.

Apoi Waters a pufnit şi a spus:

Şi ei vor să o folosească să facă Facebook şi Instagram şi mai mari şi mai puternice decât sunt deja, astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe noi toţi din această cameră şi să împiedice această poveste despre Julian Assange să vadă lumina zilei. Publicul general ar putea zice "Ce!? Ce!? Nu mai vrem!".

Nu vreau să iau parte la acest "bullsh*t" Zuckerberg.

"Another Brick în the Wall" a apărut pe albumul Pink Floyd din 1979 "The Wall", ca o parte a unei compoziţii triple. A doua parte a fost lansată ca un single şi a cucerit topul Billboard Hot 100, primind apoi discul de platină în SUA. Este imnul rebelilor, inadaptaţilor, celor care gândesc diferit şi se opun opresiunii şi are această însemnătate de decenii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3