Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Micutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy

Matei Dima, Micutzu - Cosmin Nedelcu, Călin Crețu și Lucian Ștefan au deschis Global Headliners, cea mai mare agenție de stand-up comedy din România. Din portofoliu fac parte peste 30 dintre cei mai cunoscuți și apreciați comedianți din țară.

Publicat

pe

Bromania / Micutzu
Bromania / Micutzu │ FOTO: Captură YouTube

Comedianții semnați la Global Headliners au un background solid în domeniu și un public devotat atât online, cât și ofline, acoperind toate mediile de manifestare ale umorului. Printre cei peste 30 de comedianți din portfofoliu se numără Bordea, Micutzu, Adrian Nicolae, Mukinka, Nelu Cortea, Bucălae, Radu Isac, Mane Voicu și Teodora Nedelcu.

Agenția va promova zona de comedie și stand-up din țară, prin evenimente, ateliere și proiecte inedite și își propune să descopere noi talente care se pot dezvolta alături de nume consacrate din industrie, pentru a ridica acest domeniu la un nou nivel. Comedia are astfel mai multă putere și susținere din partea unora dintre cele mai importante nume din industria de entertainment din România și totodată un loc în care cele mai ample proiecte încep deja să prindă contur.

Călin Crețu are o experiență de peste nouă ani în impresariatul artistic și organizarea de evenimente și a reprezentat compania Headline Management. De-a lungul timpului, a organizat în România turnee și spectacole importante de divertisment și muzică și a fost întotdeauna un adevărat susținător al stand-up-ului. Călin este CEO-ul Global Headliners și, împreună cu Matei Dima, Lucian Ștefan și Micutzu - Cosmin Nedelcu, va contribui la dezvoltarea comediei din țară.

Călin Crețu : ''Avem planuri mari pentru următorii doi ani și foarte mari pentru următorii cinci

''După 9 ani de activitate ca promotor al stand-up-ului, am constatat că există un prag al evoluției peste care nu poți trece fără un upgrade considerabil. Nu ar fi fost corect față de artiștii pe care-i reprezint și nici pentru industria în care ne desfășurăm activitatea să nu fructificăm avantajele unei asocieri cu cea mai puternică agenție de talente din România. Avem planuri mari pentru următorii doi ani și foarte mari pentru următorii cinci. De unele dintre ele veți auzi în curând și sunt convins că până la finele acestui an publicul de stand-up se va bucura să descopere noi talente ce așteaptă doar să fie șlefuite", a spus Călin Crețu.

Matei Dima, asociat Global Headliners: ''Avem deja câteva proiecte conturate, pe care le vom lansa în curând''

''Oamenii au nevoie de comedie, mai ales în această perioadă în care trebuie să ne mai descrețim frunțile. Global Headliners își propune să facă din ce în ce mai prezentă zona de stand-up în România și să dezvolte noi segmente ale acestei industrii. Avem deja câteva proiecte conturate, pe care le vom lansa în curând și care au ca principal obiectiv descoperirea unor noi talente'', a spus Matei Dima, asociat Global Headliners.

Micutzu - Cosmin Nedelcu, asociat Global Headliners: ''Aș vrea să construim în mintea tinerilor ideea că stand-up-ul poate fi o meserie de viitor''

''Am început să urc pe scenă și să sper că fac stand up comedy în 2005, la final de an. Pare că încep să reușesc să fac stand up, așa că aș vrea să dau mai departe niște informații. În primul rând, aș vrea să construim în mintea tinerilor ideea că stand-up-ul poate fi o meserie de viitor, exact cum actoria s-a transformat la un moment dat și ea în meserie, încununând vocația.

În al doilea rând, îmi doresc să ofer oamenilor la început de drum un suport, o bază pe care se pot propti, lucru inexistent acum 15, 16 ani pentru headlinerii actuali. Împreună cu Adrian Nicolae, un bun cunoscător al fenomenului, vom ghida pe cât posibil pașii celor ce vor să aibă un viitor in viitoarea industrie de stand-up comedy'', a declarat Micutzu - Cosmin Nedelcu, asociat Global Headliners.

Atelier de scris 2021 - primul proiect Global Headliners

Primul proiect lansat sub umbrela Global Headliners este "Atelier de scris 2021". Într-o perioadă de dezvoltare majoră a divertismentului, stand-up comedy-ul a preluat prima poziție în preferințele oamenilor în materie de umor, astfel că și modul în care oamenii percep conținutul de acest tip este în deplină schimbare. Umorul este adăugat în toate căile de comunicare și este un ingredient important din filme, seriale, reclame sau emisiuni de televiziune.

Scopul Atelierului de scris este acela de a identifica persoane care se pot implica în dezvoltarea umorului scris din România, fie că este vorba de stand-up comedy, sketch, film sau publicitate.

Toți cei care sunt pasionați de scris și comedie pot trimite un text amuzant gândit de ei, scris pe o temă aleasă, la adresa [email protected], până pe 20 ianuarie. Fie că este vorba despre o întâmplare adevărată, ficțiune sau scenariu, important este ca textul să fie unul amuzant.

Cei care vor fi selectați vor intra în cea de-a doua etapă și se pot bucura că sunt cu un pas mai aproape de a ajunge în tabăra de scris, de opt zile, unde se vor perfecționa instruiți de oameni cu experiență.

Trainerii sesiunilor sunt Micutzu Cosmin Nedelcu, Adrian Nicolae, George Adrian, Matei Dima și Alex Coteț. Participanții vor avea ocazia să fie alături de aceștia în ateliere de stand-up, sketch și film, să învețe tainele acestei industrii și să-și dezvolte umorul împreună cu unii dintre cei mai buni artiști din domeniu.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Adrian Despot la podcastul lui Micutzu: "Oamenii nu sunt obișnuiți să vadă artiști asumați, reali"

Adrian Despot și Micutzu au purtat o discuție ca între prieteni în cadrul MCN Podcast. Fără a se feri de întrebările mai personale, vocalistul Vița de Vie a povestit despre experiența de la "Școala Vedetelor", felul în care se prezintă în fața publicului, relația cu muzica, empatie, vulnerabilitate, muncă, perfecționism și satisfacție.

Publicat

pe

Adrian Despot la MCN Podcast
Adrian Despot la MCN Podcast │ FOTO: Captură YouTube

Deși nu obișnuiește să vorbească foarte mult despre viața sa din spatele scenei și al studioului de înregistrări, la MCN Podcast Adrian Despot a intrat și în subiecte personale. Vocalistul Vița de Vie a mărturisit încă de la început că nu-i place să-și ascundă emoțiile de dragul unei convenții sociale și că faptul că este o persoană publică nu-l face cu nimic mai puțin vulnerabil. Nu-i place să pozeze în artistul cu viața perfectă, iar dacă starea sa de spirit nu este cea mai bună, n-o să ascundă acest lucru, explicând că și-a promis că nu va mai juca niciun rol încă de când a plecat de la "Școala Vedetelor".

Adrian Despot: "Viața asta este mult prea scurtă, mult, mult prea scurtă să te apuci să joci alte roluri: Adrian deșteptu', Adrian frumosu'. Nu man, ăsta sunt"

"Eu mă bucuram de tot succesul de pe pământ, dar nu apucam să fiu eu niciodată. A fost un coșmar. Și-atunci, cum am terminat cu "Școala Vedetelor", am plecat de acolo, am zis că n-o să mai joc niciodată în viața mea niciun rol. Iar asta cumva lucrează, în continuare, și împotriva mea, și pentru mine. Pentru că sunt un om extrem de deschis.

Sunt o persoană publică, prin natura meseriei, iar oamenii nu sunt obișnuiți să vadă persoane publice, artiști, dacă vrei, asumați, reali, pentru că majoritatea artiștilor de la noi, sau și de afară, sunt niște construcții, care se prezintă mereu și mereu, la televizor și în orice apariție, ca niște oameni a căror viață este perfectă. E un 24/7 în care tot timpul trebuie să faci, să arăți cât de șmecher ești tu, ce proiecte senzaționale, cât de bine îți merge, și așa mai departe. Nu pot să fac chestia asta.

Adrian Despot:"Am apărut noi, Vița de Vie, care am zis: <<Ăștia suntem!>>. Ăsta sunt, cu cearcăne"

Și-atunci, din '96, într-o piață românească în care toată lumea încerca să fie cât mai glorioasă și mai frumoasă și mai fantastică și mai extraordinară, am apărut noi, Vița de Vie, care am zis: <<Ăștia suntem!>>. Ăsta sunt, cu cearcăne. Bine, le am din clasa a 3-a, adică nu e ceva care s-a întâmplat acum, e ceva genetic. Și-atunci...n-am o viață perfectă. Sunt unul dintre artiștii care recunoaște lucrul ăsta.

Viața asta este mult prea scurtă, mult, mult prea scurtă să te apuci să joci alte roluri: Adrian deșteptu', Adrian frumosu'. Nu man, ăsta sunt, ajung să mă cunosc și ăsta mă prezint. Azi sunt obosit, mâine n-am chef, astăzi nu știu ce, whatever. Câteodată fac bine, câteodată fac rău. (...)

Mă apucă depresiile undeva prin octombrie, când se apropie anii de Colectiv. Mă apucă depresiile, mă țin pe toată perioada iernii, și-mi revin la normalitate, la Adrian ăla care zâmbește și râde, undeva prin aprilie. Așa funcționez, n-am ce să fac."

Adrian Despot: "Poezia, în sine, nepusă pe muzică, e un exercițiu de sălbăticie a minții"

Adrian a povestit și despre plăcerea de a scrie versuri, explicând diferența dintre poezie și textul unei piese Vița de Vie.

"Poezia, în sine, nepusă pe muzică, e un exercițiu de sălbăticie a minții, dacă vrei, pentru că poate duce în orice zonă, în orice fel de ritm, în orice fel de rimă, poate să nu aibă rimă, poate să fie o străfulgerare instantanee a sufletului.

Versurile cântate trebuie să țină cont, cel puțin așa cum lucrez eu, de tema de chitară, care apare prima. Piesa se face fără niciun fel de voce. Punem piesa cap-coadă, fără niciun fel de voce. După ce piesa este înregistrată în studio și este făcută forma, pe scheletul ăla apare linia melodică. Acestei linii melodice, care suferă de ritm și de încadratură pe măsură, i se adaugă versuri.

Deci când scriu versuri, scriu pe niște fraze mai mult sau mai puțin fixe. Și-atunci versurile cântecelor trebuie să conțină poezie. În același timp, sunt în niște limite ritmice. Ceea ce poate să fie foarte interesant."

În cadrul podcastului, Adi a mărturisit că a fost puternic marcat de absența tatălui său ca figură paternă. Într-o perioadă în care conceptul de parenting nu exista, relația cu tatăl lui a fost una dificilă, artistul declarând că a fost crescut de mama sa.

VIDEO: Adrian Despot la MCN Podcast (partea I)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending