Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Comedia "Încă Două Lozuri" ajunge în cinematografe toamna aceasta

Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol revin pe marile ecrane cu "Încă Două Lozuri". Comedia va putea fi urmărită în cinematografele din toată țara în această toamnă. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Teaser film "Încă Două Lozuri"
Teaser film "Încă Două Lozuri" │ FOTO: captură YouTube / TIFF

La șapte ani de la succesul răsunător al comediei "Două Lozuri" (2016), un film apreciat atât de publicul larg, cât și de critici la festivalurile internaționale - Sile, Dinel și Pompiliu se întorc cu noi peripeții, adaptate zilelor noastre. Comedia savuroasă, scrisă și regizată de Paul Negoescu, surprinde ideea îmbogățirii peste noapte, în era digitală a anului 2023 și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede - o trecere subită de la extaz la agonie.

Pelicula "Încă Două Lozuri" a fost filmată timp de 20 de zile în perioada septembrie - octombrie 2022 și aprilie - mai 2023, în locuri precum București, Slatina, Craiova, Curtea de Argeș, Ploiești, Băiculești, Decindea, Giurgiu, Mihai Bravu, Corabia, Limanu și Platourile Giulești. Echipa a revenit și în locuri în care s-a filmat în urmă cu șapte ani. A observat cu această ocazie cât de mult s-au schimbat unele orașe din 2016 încoace. Au găsit în Turnu Măgurele, Alexandria sau Ploiești străzi mai aglomerate de mașini, clădiri refăcute, altele distruse, așa că anumite decoruri au fost recreate de la zero, într-un platou de filmare.

"Încă Două Lozuri" a avut deja premiera la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, iar cele două proiecții au fost urmărite, la fel ca în 2016, cu sălile pline. Filmul îl prezintă pe Sile, care iese din închisoare cu ideea să se îmbogățească minând criptomonede. Împreună cu Dinel și Pompiliu îl cunosc pe Ionuț, premiantul județului, cu ajutorul căruia reușesc să mineze criptomonede în valoare de 6 milioane de euro, pe care le stochează pe un stick USB. Dinel e responsabil de păstrarea în siguranță a stick-ului, dar reușește performanța să-l piardă foarte repede, așa că cei trei pornesc în căutarea lui. Din distribuția filmului fac parte actorii Dragos Bucur, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu, Rodica Lazăr, Mihai Bobonete și Ilona Brezoianu.

TEASER "Încă Două Lozuri":

Primul film - "Două Lozuri" - a fost văzut de 134.421 de spectatori în cinematografele din România și a fost difuzat la TV de HBO, PRO TV, PRO Cinema și Cinemaraton și pe platformele de streaming HBO MAX și Netflix. În weekend-ul premierei filmul a făcut record de spectatori, iar încasările totale ale filmului au atins recordul absolut pentru un film românesc.

Filmul a avut succes și în afara țării, fiind achiziționat și difuzat în SUA, Italia, China, Marea Britanie și Irlanda și a avut parte de o primire critică foarte bună. În săptămâna lansării filmului în SUA a fost numit Alegerea săptămânii (Critics' pick) în New York Times și a primit cronici foarte bune în presă (Variety, FilmWeek, NYT, The Hollywood Reporter), având un scor de 92% pe site-ul RottenTomatoes.

Trending