Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pendulum revine după 10 ani de pauză cu două piese noi: "Nothing for Free", "Driver"

Genul muzical Drum & Bass e departe de popularitatea din 2009 sau 2010, dar iată că revine la viaţă odată cu revenirea pe scena muzicală a celor de la Pendulum. Cândva cel mai mare nume din DNB, băieţii au ieşit din hiatus-ul de un deceniu cu două piese noi, "Nothing for Free" şi "Driver". Le puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Pendulum Driver
Coperta single Pendulum Driver │ FOTO: Pendulum

Ambele piese noi s-au auzit într-o formă demo în această primăvară, când au ajuns pe Internet înregistrate de la o emisiune radio. Pendulum a lansat "Nothing For Free" alături de "Driver" sub formă de material double side şi acesta este primul release al grupului din 2010 încoace. Atunci apărea albumul "Immersion", care a inclus hituri ca "Watercolour", dar şi o colaborare neaşteptată cu In Flames. Rob Swire, liderul acestei trupe a declarat că el şi colegii săi lucrează la piese noi de ceva vreme şi abia aşteaptă ca ele să fie ascultate de fani.

Track-urile s-au auzit sub formă de preview la unele dintre concertele din Australia şi Noua Zeelandă dinainte de izolare şi pandemie. Swire s-a reunit cu colegii de trupă Gareth McGrillen şi Paul Harding, iar cei 3 au fost deja anunţaţi ca headlineri la numeroase festivaluri în 2021. Pendulum s-a dizolvat în 2012, deşi fusese un reper în segmentul DNB. În 2016 avea loc o revenire, cu participări la marile festivaluri, dar fanii aşteptau şi ceva material nou, concretizat abia acum.

"Nothing For Free" combină secvenţe EDM cu un crescendo care duce spre un drop mai blând decât la dubstep, şi un bas perfect mixat de artişti. Piesa are şi un videoclip oficial, care face referire la expansiunea pandemiei, la izolare şi la toate spectrele care ne bântuie în ultimele luni. Totul este ilustrat cu un iepuraş, un fel de versiune Cuphead a lui Bugs Bunny. "Driver" e ceva mai animată şi ar fi o piesă ideală pentru coloana sonoră a unui joc "Need for Speed".

Aminteşte de "Blood Sugar" şi are o percuţie mult mai activă, plus un bas care se îmbină perfect cu sintetizatoarele şi o secţiune jungle pe la mijloc. Dacă ne luăm după ultimul album, "Immersion", Pendulum se îndepărta deja de drum&bass-ul clasic şi se apropia de dubstep, EDM, cu influenţe electro şi chiar heavy metal. Rob Swire a fost ocupat între timp şi cu proiectul Knife Party, alături de Gareth McGillan, care a prins un gig uriaş prin ACEL moment din serialul "Breaking Bad" când Walter White îşi etalează noua maşină sport pe piesa "Bonfire".

Aşteptăm să vedem Pendulum şi la noi, în speranţa că nu vor veni doar ca DJ Set, ci ca o trupă, cu tot cu instrumentişti.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Pendulum a lansat prima piesă din 2021, "Come Alive" - AUDIO

Pendulum a lansat prima sa piesă din anul 2021, "Come Alive", care este mai degrabă o combinaţie între pop şi EDM, decât DNB-ul aşteptat de fani. Acesta este al treilea single al grupului după cele două din 2020, la rândul lor sosite după un deceniu de pauză. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Pendulum Come Alive
Coperta single Pendulum Come Alive │ FOTO: Pendulum

Formaţia australiană Pendulum a lansat în toamna anului 2020 două piese noi, "Driver" şi "Nothing for Free". Ele veneau după 10 ani de pauză şi o perioadă de descreştere a popularităţii genului drum 'n bass. De altfel grupul îşi anunţa destrămarea în 2012. Iată-i pe artişti reuniţi şi în vervă creativă, chiar dacă noua piesă "Come Alive" nu prea intră în curentul DNB. E mai degrabă EDM, un pic mai heavy spre final. De abia ultimele 50 de secunde mai aprind imaginaţia fanilor, cu sample-uri mai agresive şi un bas puternic.

Percuţia e mai cuminte în acest single, care e făcut interesant de acele câteva acorduri de chitară de la mijloc şi de sintetizator. Pendulum a pregătit şi un videoclip oficial pentru acest track, care va debuta pe 16 aprilie 2021 la ora României 14:00. Au trecut 11 ani de la ultimul album al formaţiei, "Immersion". Deocamdată avem doar 3 piese noi, dar nu şi un album. Liderul trupei, Rob Swire s-a declarat deschis la ideea lansării unui nou material discografic, afirmând totuşi că nu vrea să devină pop, ci să rămână fidel sunetului clasic Pendulum.

Pendulum s-a reunit în 2016 şi a prezentat preview-uri pentru piesele la care lucra în diferite DJ set-uri şi concerte din toată lumea. La începutul anilor 2000 grupul făcea senzaţie combinând elemente din muzica rock cu cele din muzica electronică. Au colaborat numai cu nume mari, de la Tom Morello, la In Flames, DJ Fresh, Devin Townsend şi The Prodigy pentru câteva super remixuri. În septembrie 2020 australienii au înregistrat un concert la Spitbank Fort pentru a promova noile piese.

În acest moment formaţia e compusă din Rob Swire, Garteh McGrillen, Paul "El Hornet" Harding, Peredur ap Gwynedd, KJ Sawka. Pendulum îşi va aduce show-ul "Pendulum: Trinity" în hala The Drumsheds din Londra pe 13 august, iar apoi va concerta la festivalul Creamfields între 26 şi 29 august. Acesta are loc în Marea Britanie şi îi include în lineup pe Deadmau5, Carl Cox, Martin Garrix şi Tiesto.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending