Urmărește-ne în Social Media

Pendulum - Colourfast

Pendulum ne arată că drum 'n bass-ul e cât se poate de relevant în 2023, odată cu lansarea single-ului şi videoclipului "Colourfast". Această piesă vine la câteva săptămâni după colaborarea dintre Pendulum şi Bullet For My Valentine, "Halo".

"Colourfast" e mai puţin infuzat cu metal decât "Halo" dar foarte catchy şi animat de acele voci feminine din fundal. Cea mai celebră trupă australiană de drum 'n bass începuse teasing-ul cu nouă piesă încă din martie, ea auzindu-se pe la marile festivaluri. Sună puternic a Rob Swire, mai ales la capitolul producţie.

E o revenire la sunetul special al formaţiei, aminteşte de "Watercolour", cu sintetizatoare bombastice, tobe ritmate şi riff-uri de chitară sharp. Vocea masculină şi cea feminină se îmbină într-un mod care mă duce cu gândul la excelenţii The Qemists. Videoclipul oficial îi prezintă pe cei de la Pendulum cântând live "Colourfast" în faţa unei mulţimi care pulsează la un concert sold out din Alexandra Palace.

Noul track a debutat prin Virgin/Mushroom Group şi vine după lansarea lui "Halo", care i-a adus pe australieni alături de Matt Tuck, solistul Bullet for My Valentine. Noul videoclip este regizat de care Ross Silcocks. La început de an 2023, grupul a lansat un documentar care acoperă ascensiunea sa la nivelul de headliner care cântă pe stadiaone în anii 2000.

Se numeşte "Pendulum: The New Era" şi explorează motivele dn spatele pauzei grupului iniţiată prin 2012, dar şi show-ul de reuniune din 2016 de la Miami. Pendulum se pregăteşte un turneu pe arene, în postura de headliner. Va include 6 opriri şi va fi cel mai mare turneu britanic al lor din ultimii 10 ani.

Debutează la First Direct Arena în Leeds pe 24 martie 2024 şi se încheie pe OVO Hydro în Glasgow pe 31 martie 2024. Provenind din Perth, Australia, Pendulum este un grup activ din aul 2002 şi a atins poate apogeul carierei atunci când a remixat "Voodoo People" de la Prodigy. Albumul de debut, "Hold Your Color" a sosit în 2005 şi a fost foarte bine primit.

Printre marile colaborări ale grupului se numără şi cea cu formaţia In Flames pe piesa "Self vs Self". Membrii grupului au şi proiectul dubstep Knife Party.

Comentarii

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare