Urmărește-ne în Social Media

Pendulum - Colourfast

Pendulum ne arată că drum 'n bass-ul e cât se poate de relevant în 2023, odată cu lansarea single-ului şi videoclipului "Colourfast". Această piesă vine la câteva săptămâni după colaborarea dintre Pendulum şi Bullet For My Valentine, "Halo".

"Colourfast" e mai puţin infuzat cu metal decât "Halo" dar foarte catchy şi animat de acele voci feminine din fundal. Cea mai celebră trupă australiană de drum 'n bass începuse teasing-ul cu nouă piesă încă din martie, ea auzindu-se pe la marile festivaluri. Sună puternic a Rob Swire, mai ales la capitolul producţie.

E o revenire la sunetul special al formaţiei, aminteşte de "Watercolour", cu sintetizatoare bombastice, tobe ritmate şi riff-uri de chitară sharp. Vocea masculină şi cea feminină se îmbină într-un mod care mă duce cu gândul la excelenţii The Qemists. Videoclipul oficial îi prezintă pe cei de la Pendulum cântând live "Colourfast" în faţa unei mulţimi care pulsează la un concert sold out din Alexandra Palace.

Noul track a debutat prin Virgin/Mushroom Group şi vine după lansarea lui "Halo", care i-a adus pe australieni alături de Matt Tuck, solistul Bullet for My Valentine. Noul videoclip este regizat de care Ross Silcocks. La început de an 2023, grupul a lansat un documentar care acoperă ascensiunea sa la nivelul de headliner care cântă pe stadiaone în anii 2000.

Se numeşte "Pendulum: The New Era" şi explorează motivele dn spatele pauzei grupului iniţiată prin 2012, dar şi show-ul de reuniune din 2016 de la Miami. Pendulum se pregăteşte un turneu pe arene, în postura de headliner. Va include 6 opriri şi va fi cel mai mare turneu britanic al lor din ultimii 10 ani.

Debutează la First Direct Arena în Leeds pe 24 martie 2024 şi se încheie pe OVO Hydro în Glasgow pe 31 martie 2024. Provenind din Perth, Australia, Pendulum este un grup activ din aul 2002 şi a atins poate apogeul carierei atunci când a remixat "Voodoo People" de la Prodigy. Albumul de debut, "Hold Your Color" a sosit în 2005 şi a fost foarte bine primit.

Printre marile colaborări ale grupului se numără şi cea cu formaţia In Flames pe piesa "Self vs Self". Membrii grupului au şi proiectul dubstep Knife Party.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Pendulum revine cu un single în colaborare cu solistul Bullet For My Valentine, "Halo"

Am mai folosit expresia "Pendulum revine" şi prin 2020, când a apărut single-ul "Driver" după 10 ani de absenţă a trupei şi iată acum ni se mai pregăteşte ceva. De această dată muzicienii colaborează cu Matt Tuck de la Bullet For My Valentine.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Înainte să ne declarăm uimiţi sau şocaţi de un crossover între DNB şi metal, aflaţi că Pendulum a colaborat chiar şi cu In Flames acum mai bine de un deceniu pe piesa "Self Versus Self". Acum pe piesa "Halo" îi auzim pe cei de la Pendulum împreună cu solistul Bullet For My Valentine, Matt Tuck. Trupa australiană de DNB descrie single-ul ca "sunetul apocalipsei".

Avem deocamdată doar un teaser pentru noua melodie, care va sosi oficial pe 2 iunie prin Mushroom/Virgin Music Group. Va fi primul release Pendulum din 2023 şi începutul unei veri de concerte şi DJ set-uri sau apariţii live band. Fanii ştiu probabil deja că melodia s-a auzit deja live în martie la concertul sold out Pendulum din Alexandra Palance în Londra.

În 2021 Pendulum a lansat un EP numit "Elemental", care a inclus piesa şi clipul "Louder Than Words", alături de Hybrid Minds. Ultimul album de studio lansat de Pendulum venea în mai 2010, sub numele de "Immersion". În 2012 grupul intra într-o pauză, dar se reunea în 2016 şi lansa apoi acel EP în 2021. Rob Swire nu a stat degeaba şi a mai lansat muzică şi sub numele de Knife Party, care s-a auzit la un moment dat inclusiv în serialul "Breaking Bad", dacă vă vine să credeţi.

Pendulum pornea la drum în 2002 şi a abordat genuri ca drum and bass, electronic rock şi dance-rock. Povestea sa pornea în Perth, Australia, dar Rob Swire, Paul Hardin şi Gareth McGrillen s-au mutat în UK când au cunoscut succesul. De alfel Swire şi McGrillen au format şi Knife Party după. Chiar dacă formaţia are doar 3 albume, a ajuns să fie însăşi definiţia DNB-ului prin anii 2010.

Grupul e cunoscut atât pentru piese proprii, cât şi pentru remixuri, cel mai popular fiind cel pentru "Voodoo People" de la The Prodigy.

Citește în continuare