Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

The Smashing Pumpkins lansează noul dublu album în noiembrie, un serial de animație urmând să apară în septembrie - TRAILER

The Smashing Pumpkins lansează la finele lunii noiembrie un dublu album intitulat "Cyr". Trupa a creat, de asemenea, un serial de animație ce va avea pe soundtrack piese de pe noul material.
Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr

Videoclip The Smashing Pumpkins Cyr │ FOTO: The Smashing Pumpkins

Pandemia pare să le fi priit celor de la The Smashing Pumpkins. Formația va lansa pe 27 noiembrie un album dublu, ce va conține 20 de piese. Discul conceptual intitulat "Cyr" a fost produs de Billy Corgan și înregistrat în Chicago, Illinois, iar la realizarea lui au participat membrii fondatori James Iha și Jimmy Chamberlin, împreună cu chitaristul Jeff Schroeder.

Odată cu anunțul privind lansarea discului și dezvăluirea tracklistului, The Smashing Pumpkins le oferă fanilor și o surpriză - Billy Corgan a creat un serial de animație, intitulat "In Ashes". Acesta va avea cinci episoade, primele două, "As the Crow Flies" și "Inspirations, Aspirations", urmând să apară pe 25 septembrie. Tot atunci vom asculta și piese noi de pe noul album, soundtrack-ul acestui serial fiind construit pe muzica inclusă pe discul "Cyr" .

Tracklist The Smashing Pumpkins -"Cyr":

 1. The Colour of Love
 2. Confessions of a Dopamine Addict
 3. Cyr
 4. Dulcet in E
 5. Wrath
 6. Ramona
 7. Anno Satana
 8. Birch Grove
 9. Wyttch
 10. Starrcraft
 11. Purple Blood
 12. Save Your Tears
 13. Telegenix
 14. Black Forest, Black Hills
 15. Adrennalynne
 16. Haunted
 17. The Hidden Sun
 18. Schaudenfreud
 19. Tyger, Tyger
 20. Minerva

Până la apariția discului, The Smashing Pumpkins dezvăluie trailer-ul acestui serial, disponibil mai jos.

Trailer: The Smashing Pumpkins - In Ashes

Formația de rock alternativ The Smashing Pumpkins și-a început activitatea în 1988, în formula Billy Corgan (voce, chitară), James Iha (chitară), D'arcy Wretzky (bas) și Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul încorporează în sound elemente din gothic rock, heavy metal, dream pop, psychedelic rock, progressive rock, shoegazing și muzică electronică.

Albumul care a adus trupei recunoaștere în zona mainstream a fost "Siamese Dream". Lansat în 1993, albumul a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200, vânzându-se în peste 30 de milioane de exemplare. Pe acest disc au fost incluse single-uri precum: "Cherub Rock", "Today", "Disarm" și "Rocket".

În 2000, trupa s-a destrămat, reunindu-se în 2006. Un an mai târziu a fost lansat albumul "Zeitgeist", care a urcat până pe poziția a doua în topul Billboard 200. Discul a fost certificat cu aur în America.

De-a lungul anilor, componența trupei a suferit multiple modificări, în prezent, din formație făcând parte Billy Corgan, James Iha, Jeff Schroeder și Jimmy Chamberlin.

Citește mai multe despre The Smashing Pumpkins
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alicia Keys lansează un nou album pe 18 septembrie: "ALICIA"

Cei care au contact cu industria muzicală şi ştiu cu ce se mănâncă aceasta sunt la curent cu faptul că...

Închide