Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa Pendulum se destramă

După ce au anunţat că 2012 va fi un an de pauză concertistică, cei de la Pendulum au revenit şi au comunicat prin intermediul reţelelor de socializare că trupa se va despărţi.

Publicat

pe

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba
Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

După ce au anunţat că 2012 va fi un an de pauză concertistică, cei de la Pendulum au revenit şi au comunicat prin intermediul reţelelor de socializare că trupa se va despărţi.

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

Rockerii australieni au lansat 3 albume de studio foarte apreciate de publicul de pretutindeni în cei 10 ani de carieră și au concertat pe toate continentele. Anul 2011 a fost unul plin de apariţii live, formaţia fiind prezentă la nu mai puţin de 30 de festivaluri din Europa. Publicul român a avut ocazia să-i vadă live într-un concert de zile mari în cadrul Festivalului B'Estfest 2011.

Rob Swire, liderul formaţiei, care în prezent este în turneu alături de Knife Party, trupa sa, a anunţat veştile:

"Nu vor mai fi concerte viitoare ale trupei Pendulum. Nu mai avem planuri de revenire cu un nou album în 2013."

Artistul a afirmat de asemenea că Knife Party a fost prioritatea sa în ultima perioadă:

Rob Swire"Knife Party merge foarte bine şi chiar nu vreau să revin la liga inferioară. Chiar ne distrăm împreună. Este grozav şi pentru că, spre sfârşit, în Pendulum simţeam că fac ceea ce fac mai mult pentru că trebuie şi asta nu a fost niciodată un mod plăcut de a face muzică. În timp ce în Knife Party făceam pur şi simplu ce vroiam şi dacă nu aprecia nimeni, nu mă interesa."

Numele Pendulum nu va dispărea însă din muzică, deoarece Paul "El Hornet" Harding şi Ben "The Verse" Mount vor continua să prezinte DJ set-uri sub această denumire.

Muzică nouă

Pendulum a lansat prima piesă din 2021, "Come Alive" - AUDIO

Pendulum a lansat prima sa piesă din anul 2021, "Come Alive", care este mai degrabă o combinaţie între pop şi EDM, decât DNB-ul aşteptat de fani. Acesta este al treilea single al grupului după cele două din 2020, la rândul lor sosite după un deceniu de pauză. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Pendulum Come Alive
Coperta single Pendulum Come Alive │ FOTO: Pendulum

Formaţia australiană Pendulum a lansat în toamna anului 2020 două piese noi, "Driver" şi "Nothing for Free". Ele veneau după 10 ani de pauză şi o perioadă de descreştere a popularităţii genului drum 'n bass. De altfel grupul îşi anunţa destrămarea în 2012. Iată-i pe artişti reuniţi şi în vervă creativă, chiar dacă noua piesă "Come Alive" nu prea intră în curentul DNB. E mai degrabă EDM, un pic mai heavy spre final. De abia ultimele 50 de secunde mai aprind imaginaţia fanilor, cu sample-uri mai agresive şi un bas puternic.

Percuţia e mai cuminte în acest single, care e făcut interesant de acele câteva acorduri de chitară de la mijloc şi de sintetizator. Pendulum a pregătit şi un videoclip oficial pentru acest track, care va debuta pe 16 aprilie 2021 la ora României 14:00. Au trecut 11 ani de la ultimul album al formaţiei, "Immersion". Deocamdată avem doar 3 piese noi, dar nu şi un album. Liderul trupei, Rob Swire s-a declarat deschis la ideea lansării unui nou material discografic, afirmând totuşi că nu vrea să devină pop, ci să rămână fidel sunetului clasic Pendulum.

Pendulum s-a reunit în 2016 şi a prezentat preview-uri pentru piesele la care lucra în diferite DJ set-uri şi concerte din toată lumea. La începutul anilor 2000 grupul făcea senzaţie combinând elemente din muzica rock cu cele din muzica electronică. Au colaborat numai cu nume mari, de la Tom Morello, la In Flames, DJ Fresh, Devin Townsend şi The Prodigy pentru câteva super remixuri. În septembrie 2020 australienii au înregistrat un concert la Spitbank Fort pentru a promova noile piese.

În acest moment formaţia e compusă din Rob Swire, Garteh McGrillen, Paul "El Hornet" Harding, Peredur ap Gwynedd, KJ Sawka. Pendulum îşi va aduce show-ul "Pendulum: Trinity" în hala The Drumsheds din Londra pe 13 august, iar apoi va concerta la festivalul Creamfields între 26 şi 29 august. Acesta are loc în Marea Britanie şi îi include în lineup pe Deadmau5, Carl Cox, Martin Garrix şi Tiesto.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE