Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa Pendulum se destramă

După ce au anunţat că 2012 va fi un an de pauză concertistică, cei de la Pendulum au revenit şi au comunicat prin intermediul reţelelor de socializare că trupa se va despărţi.

Publicat

pe

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba
Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

După ce au anunţat că 2012 va fi un an de pauză concertistică, cei de la Pendulum au revenit şi au comunicat prin intermediul reţelelor de socializare că trupa se va despărţi.

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

Pendulum, live la B'Estfest 2011- foto Alex Chelba

Rockerii australieni au lansat 3 albume de studio foarte apreciate de publicul de pretutindeni în cei 10 ani de carieră și au concertat pe toate continentele. Anul 2011 a fost unul plin de apariţii live, formaţia fiind prezentă la nu mai puţin de 30 de festivaluri din Europa. Publicul român a avut ocazia să-i vadă live într-un concert de zile mari în cadrul Festivalului B'Estfest 2011.

Rob Swire, liderul formaţiei, care în prezent este în turneu alături de Knife Party, trupa sa, a anunţat veştile:

"Nu vor mai fi concerte viitoare ale trupei Pendulum. Nu mai avem planuri de revenire cu un nou album în 2013."

Artistul a afirmat de asemenea că Knife Party a fost prioritatea sa în ultima perioadă:

Rob Swire"Knife Party merge foarte bine şi chiar nu vreau să revin la liga inferioară. Chiar ne distrăm împreună. Este grozav şi pentru că, spre sfârşit, în Pendulum simţeam că fac ceea ce fac mai mult pentru că trebuie şi asta nu a fost niciodată un mod plăcut de a face muzică. În timp ce în Knife Party făceam pur şi simplu ce vroiam şi dacă nu aprecia nimeni, nu mă interesa."

Numele Pendulum nu va dispărea însă din muzică, deoarece Paul "El Hornet" Harding şi Ben "The Verse" Mount vor continua să prezinte DJ set-uri sub această denumire.

Muzică nouă

Pendulum a cântat live o nouă piesă alături de solistul Enter Shikari la Reading 2022

În acest weekend toţi petrecăretii care s-au aflat în Marea Britanie, au fost probabil acolo pentru festivalul Reading 2022. Pe lângă numele mari care au urcat pe scenă, am avut şi o surpriză: trupa drum 'n bass Pendulum a cântat o melodie nouă, sau mai bine zis un remix. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Pendulum a urcat pe scena festivalului Reading 2022 alături de Rou Reynolds, solist al trupei Enter Shikari. Împreună au cântat un remix al piesei "Sorry You're Not a Winner", un clasic al formaţiei Enter Shikari lansat în 2006. Originalul are 22 de milioane de vizualizări şi este un rock alternativ clasic, cu elemente de screamo şi metalcore. E poate cea mai celebră piesa a formaţiei britanice. Acum a primit un alt beat, Pendulum punându-şi amprenta DNB asupra sa.

Giganţii DNB au făcut teasing toată săptămâna la acest set de la Reading şi au început numărul cu single-ul de revenire după 10 ani de pauză, "Driver", lansat în 2020. În setlist au fost şi "Propane Nightmares", "Come Alive", "Blood Sugar", dar şi remix-ul după Prodigy "Voodoo People". A fost cântată şi o piesă complet nouă şi nemaiauzită până acum, dar din păcate nu au apărut filmări cu ea încă. A fost descrisă ca "plină de schimbări de ritm şi cu mult bas".

S-au mai auzit şi "The Island", "Nothing for Free" şi "Witchcraft". Reading Festival 2022 se încheie astăzi, iar ultimii artişti care urcă pe scenă sunt The 1975, Halsey, Charlie XCX, Bring Me the Horizon, Wolf Alice şi Arctic Monkeys. Pe aceştia din urmă tocmai i-am văzut la Summer Well 2022 în România.

Pendulum este o formaţie australiană, din Perth, compusă din Rob Swire, Gareth McGrillen şi Paul Harding. Pe doi dintre ei îi ştiţi şi ca Knife Party, sau "trupa cu piesa aceea dubstep cool din Breaking Bad, când Walter White îi cumpără o maşină sport fiului său". Pendulum a activat între 2002 şi 2012, cu o pauză până în 2016. Din 2016 a avut doar concerte, iar două piese noi au apărut în 2020 şi 2021. De la ultimul album au trecut totuşi 12 ani, "Immersion" aducând o fuziune de genuri, care a inclus şi o colaborare cu trupa death metal In Flames pe piesa "Self vs. Self".

Tot pe acel LP am auzit şi colaborări cu Liam Howlett de la Prodigy şi Steven Wilson.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending