Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Coronavirus: Ce piese ascultă britanicii în izolare - AUDIO

Britanicii au propriul playlist de carantină. Potrivit Official Charts UK, anumiți artiști au urcat în topuri în ultimele zile, grație pandemiei, scoțând la iveală gusturile englezilor în materie de muzică de criză.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Dacă în SUA, cea mai ascultată piesă pe vreme de pandemie este un hit al trupei REM, în UK lucrurile stau altfel. Britanicii au propriul lor playlist, așa cum ne indică The Official Charts Company într-un top al celor mai ascultate melodii din ultimele zile. În acest clasament au fost luate în considerare cele mai mari creșteri de pe platformele de streaming, excluzând cifrele ridicate ce nu intră în contextul coronavirus, cum ar fi piesele lui Kenny Rogers, redevenite populare pe fondul morții artistului.

În fruntea clasamentului, cu o creștere de 150% în streaming-uri, este piesa "You’ll Never Walk Alone", a trupei Gerry and the Pacemakers. Această melodie este imnul clubului de fotbal Liverpool FC, popularitatea venind astfel și pe fondul dezamăgirii fanilor acestui club, ce au trebuit să accepte amânarea Euro 2020 cu un an, în contextul actualei pandemii.

Gerry and the Pacemakers - "You’ll Never Walk Alone"

Pe poziția a doua în clasamentul preferințelor britanicilor se află AKON, cu piesa "Locked Up". Single-ul lansat în 2004 de artistul cu rădăcini senegaleze a înregistat o creștere de 140% în streaming-uri.

AKON - "Locked Up"

The Police se află află pe poziția a treia a acestui clasament, cu piesa "Don’t Stand So Close To Me". Hitul din 1980 al trupei de rock britanice a revenit în preferințele publicului, având o creștere de 70% în streaming-uri.

The Police - "Don’t Stand So Close To Me"

În această perioadă, au înregistrat creșteri și piese precum "Imagine" (John Lennon), care se plasează pe poziția a 7-a a topului Official Charts, dar și "It’s The End Of The World As We Know It" (poziția a 8-a) și "Everybody Hurts" (poziția a 10-a).

John Lennon - "Imagine"

Dacă nu aveți încă un playlist de pandemie, puteți apela, așadar, la preferințele publicului din Marea Britanie, sau, de ce nu, ale celui din SUA. Vă recomandăm, totodată, concertele pe care artiști precum Amy Lee de la Evanescence și Chris Martin de la Coldplay le-au susținut online în ultimele zile.

Comentează

Muzică și film

Moartea lui John Lennon devine subiectul unui documentar narat de Kiefer Sutherland

Decesul tragic al liderului trupei The Beatles va fi documentat în "John Lennon: Murder Without a Trial". Seria din trei părți va fi disponibilă pe Apple TV+. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

John Lennon în videoclipul "Imagine"
John Lennon în videoclipul "Imagine" │ FOTO: captură YouTube / johnlennon

Seria documentară va fi narată de actorul Kiefer Sutherland și va analiza crima premeditată de Mark David Chapman și consecințele tulburătoare care i-au urmat. John Lennon a fost împușcat în fața blocului său din New York, pe 8 decembrie 1980.

"John Lennon: Murder Without a Trial" va cuprinde interviuri exclusive ale martorilor și fotografii nemaivăzute de la locul crimei, care prezintă o nouă perspectivă asupra vieții și morții legendarului John Lennon, dar și asupra anchetei și condamnării lui Mark David Chapman.

"Murder Without a Trial" este prezentată drept cea mai amănunțită examinare a crimei lui Lennon deoarece echipa de producție a apelat la Legea privind libertatea informațiilor și a colaborat cu Departamentul de Poliție al orașului New York și cu Consiliul de eliberare condiționată. Pe lângă interviurile exclusive, seria va analiza motivațiile ucigașului prin intermediul unor discuții cu avocații lui Chapman, psihiatri, procurori și detectivi.

Regizat de Nick Holt și Rob Coldstream, documentarul "Murder Without a Trial" a fost produs pentru Apple TV+ de 72 Films. David Glover, Mark Raphael, Simon Bunney și Louis Lee Ray sunt producători. O dată de lansare nu a fost încă anunțată.

În altă ordine de idei, The Beatles pregătește una dintre cele mai așteptate lansări din istoria sa. "Now And Then" este ultima melodie The Beatles scrisă și cântată de John Lennon, dezvoltată și lucrată de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, iar acum finalizată de Paul și Ringo, patru decenii mai târziu. Cântecul va fi lansat oficial pe 2 noiembrie.

Citește în continuare

Trending