Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Consultă programului concertului The Cure de la București - REGULI ACCES

Pentru prima oară în România, The Cure va concerta pe 22 iulie, în Piața Constituției. God is An Astronaut și Editors se alătură concertului The Cure. Pe scenă vor mai urca, în deschidere, Coma și Days of Confusion. Află programul complet al evenimentului.

Publicat

pe

The Cure
The Cure

Programul concertului The Cure la București

  • 15:00 - Acces public
  • 15:00 - 15:30 - DJ
  • 15:30 - 16:00 - Coma
  • 16:30 - 17:15 - Days of Confusion
  • 17:45 - 18:30 - Gos is an Astronaut
  • 19:00 - 20:00 - Editors
  • 20:45 - 23:00 - The Cure

Vezi galeria de poze de la concertul The Cure

 Bilete concert The Cure

  • Diamond Circle -  390 lei 
  • Golden Circle - 280 lei
  • Acces General / Standing - 220 lei

Reguli de acces la concertul The Cure

Accesul publicului va fi permis de la ora 15.00 până la ora 21.00.

Fiind o zi destul de călduroasă, spectatorii sunt sfătuiți să se hidrateze corespunzator înainte și în timpul concertelor și să poarte îmbrăcăminte adecvată vremii (culoare deschisă). Accesul cu alimente și băuturi din afara locației NU va fi permis. Organizatorii anunță că vor fi suficiente puncte de vânzare în perimetrul locației de la care se vor putea achiziționa băuturi răcoritoare și gustări.

Accesul copiilor la concert

Din cauza zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor sub 7 ani. Din același motiv, prezența copiilor sub 3 ani este strict interzisă.

Copiii ce au vârsta între 3 și 16 ani pot participa doar însoțiți de părinți, pe baza unui bilet valid cu pret intreg, iar peste 16 ani pot participa neinsotiti. Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situația în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.

Este interzis accesul cu:

  • rucsaci sau genti de dimensiuni mai mari de o coala de hartie A4
  • sticle, conserve;
  • scaune pliabile;
  • mancare sau bauturi de orice fel - alcoolice sau nealcoolice - din afara incintei;
  • artificii, arme, obiecte periculoase; cuțite, spray paralizant, lanțuri sau alte obiecte care reprezintă un pericol public
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • Ipad-uri, tablete, laptopuri, camere de filmat Go Pro sau similar, selfie sticks, baterii externe;
  • bannere sau postere de dimensiuni mai mari de A3;
  • umbrele (în caz de ploaie, doar pelerinele sunt permise);
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
  • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;

Persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare. Participarea la eveniment se face pe proprie raspundere, inclusiv cu privire la urmatoarele: persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale și audio, reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi prin participarea la acest eveniment. Spectacolul poate include și puternice efecte de lumină, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice.

Pe durata evenimentului, spectatorii sunt rugați să își păstreze biletele pentru control. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face dar, dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

The Cure

Trupa britanică de rock The Cure s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, ca Easy Cure și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith, fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, The Cure a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, "Three Imaginary Boys" (1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album au făcut ca trupa The Cure să fie considerată o emblemă a post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit.

După lansarea albumului "Pornography" (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let's Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formației, formația căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde piesele "Just Like Heaven", "Lovesong" și "Friday I'm in Love" și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, au câștigat cu piesa “Lullaby” sectiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar în 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band.

La evenimentul din București, de pe 22 iulie 2019, The Cure se va prezenta pe scenă în formula: Simon Gallup - bas, Jason Cooper - baterie, Roger O'donnell - clapă, Reeves Gabrels - chitară și Robert Smith - voce și chitară.

God Is An Astronaut

God Is An Astronaut este una dintre cele mai apreciate formații din zona post-rock-ului actual. Încă de la înființare, în 2002, trio-ul irlandez a fost considerat un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock și space rock și, cel mai important, reminiscente din universul muzical Tangerine Dream.

Și-au început activitatea în 2002, la inițiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitara, clape), a fratelui său geaman, Niels Kinsella, (bass, chitara, visuals), și a lui Lloyd Hanney (tobe, synth). În același an a văzut lumina zilei primul material de studio, ”The End of the Beginning”, lansat la propria casă de producție.


God Is An Astronaut a susținut mai multe concerte în România. În martie 2012, trupa a concertat la The Silver Church, în București, revenind în capitală doi ani mai târziu, pentru a cânta în Farbrica. Tot în 2014 au concertat și la Cluj. În 2018 au susținut alte două concerte în țara noastră: pe 3 octombrie în Brașov, iar pe 9 octombrie la Cluj.

Editors

Editors și-a început activitatea în 2002, în orașul Birmingham. Începuturile muzicale le-au desfășurat sub titulatura Pilot, The Pride și Snowfield, ca mai apoi, în 2002, să evolueze sub denumirea care i-a consacrat, cea de Editors.

Formația are în palmares șase albume, două dintre ele de platină, și milioane de discuri vândute la nivel internațional. Albumul lor de debut, "The Back Room", a fost lansat în 2005 și a primit o nominalizare la Mercury Prize Awards. Discul conține hit-urile "Munich" și "Blood".

Alături de aprecierile critice și succesul lor în topuri, formația a beneficiat în mod constant de turnee sold-out și numeroase distribuții ca headlineri în foarte multe festivaluri. Sound-ul dark-indie rock specific Editors este, de obicei, comparat cu sunetul unor trupe precum Echo & Bunnymen, Joy Division, Interpol, The Chameleons și U2.

Days of Confusion

Days of Confusion este una din cele mai cunoscute trupe românești de alternative metal/post-grunge, ce a luat fiinţă în anul 2010 în București și îi are în componenţa sa pe Cezar Popescu (voce/chitară), Cosmin Lupu (voce/chitară), Alex Hălmăgean (tobe), Mihai Ardelean (clape, chitară), Andrei Zamfir (bas) și Alecu (chitară/chitară bas).

Coma 

Coma a fost înființată în 1999 de șase tineri din București: Dan Costea, Cătălin Cheleman, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu (DJ Hefe), Sorin Petrescu, Matei Tibacu și Călin Marcu. Prima apariție pe scenă a fost în anul 2000, la Timișoara, în cadrul StudentFest. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe și artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

De la înființare până în prezent, trupa a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Studentfest Timișoara, Iubim 2 Roti Fest, Burger Fest, Street Delivery Route 68 Fest, Zilele Prieteniei Bergenbier 2014, Shine Fest, Artmania și multe altele.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 22 iulie 2019

The Cure

Loc
Piața Constituției

Concerte & turnee

Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age se numără printre artiștii care vin la Electric Castle 2024

Moș Nicolae a fost darnic cu fanii festivalului Electric Castle și a venit cu anunțarea primului val de artiști. Printre aceștia se găsesc Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age, Chase & Status și alții. Te invităm să descoperi întreaga tranșă din lineup.

Publicat

pe

Deschiderea festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Electric Castle va reveni în 2024 cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au oferit o idee despre ce promite festivalul anul viitor și au anunțat primii artiști care vor urca pe scena de la Castelul Banffy.

Lineup Electric Castle 2023 (primul val de artiști)

  • Massive Attack
  • Bring Me the Horizon
  • Queens of the Stone Age
  • Chase & Status Live
  • Marc Rebillet
  • Nina Kraviz
  • DJ Shadow
  • Bonobo
  • Khruangbin
  • Cam0 & Krooked
  • Carlita
  • Jayda G
  • Kenya Grace
  • Eats Everything
  • DJ Diesel (Shaquille O'Neal)
  • Sleaford Mods
  • Subcarpați
  • Vița de Vie
  • Coma
  • Calibre
  • Ahmed Spins
  • Priya Ragu
  • Irina Rimes
  • DJ Krush
  • Fulu Miziki
  • Kings of the Rollers
  • Genesis Owusu
  • Daxta
  • Unglued
  • Degs
  • INJA
  • Anais
  • Hoax
  • PVC

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult, iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese emblematice precum "Teardrop", "Angel" sau "Unfinished Sympathy".

Bring Me The Horizon revin la Electric Castle, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit. La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age promite un masterclass în rock. QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din carieră, de la hituri precum "Nobody Knows" și "I Sat By The Ocean", la recentul "Carnavoyeur".

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști d'n'b vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic. Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet, când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie. Între timp, "Loop Daddy", porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină house și techno. Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O'Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze. Dintre prezențele feminine în line-up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert "Strangers", no. 1 în Marea Britanie în această toamnă. După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea care a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Prețuri bilete Electric Castle 2023

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 Euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending