Urmărește-ne în Social Media

COMA - Iza

Coma a lansat piesa "Iza", baladă cu accente trip hop însoţită de un videoclip ce pare o piesă de teatru într-o casă de păpuşi. Melodia se savurează alături de clip în acest articol şi îi disecăm sensul în următoarele rânduri.

De la sfârşitul anului 2021, trupa COMA ne-a introdus în lumea "Acordul Părinţilor", un EP cu 6 piese rezultat în urma unui experiment muzical desfăşurat în timpul pandemiei. Până acum am ascultat piesele "Aurora" şi "NYX", iar acum vine "IZA", lansat pe 30 septembrie 2022 şi inspirat de o prietenă a formaţiei.

Iată de altfel mesajul transmis de trupă despre acest track:

Într-o zi am primit de la o prietenă a noastră un scurt video în care ne interpreta la pian una dintre piesele ei preferate COMA. Felul în care o cânta suna ușor diferit de original, dar avea ceva care ne-a inspirat și ne-a dus către piesă pe care o vom auzi. În plus, pentru noi, momentul în care a fost trimis acel video era unul de căutări, în care blocajele începeau să amenințe cu apariția. Iar acel scurt clip primit de la Iza, a oferit, pur și simplu, magie... a adus inspirație și liniște.

Cântecul despre care vorbim astăzi îi poartă numele. Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, caracteristică albumului ACORDUL PARINȚILOR, de această dată gravitând în jurul ideii de împăcare.

"Aurora" a fost primul cântec de pe EP-ul "Acordul Părinţilor", purtând numele zeiţei romane a dimineţii, iar mesajul său este strâns legat de puterea pe care o are acel moment al zilei asupra omului. E reset-ul zilnic, noul început, boost-ul de curaj. "NYX" a fost a doua piesă de pe material, o promisiune către "sine". De această dată Nyx este noaptea, sfetnicul cel bun, limpezirea gândurilor, în vreme ce floarea de Nu-mă-uita ajuta la introspecţie.

"Iza" este o melodie construită de sample-uri, din sunete auzite în pandemie, din emoţii şi însingurare. În videoclip vedem un cuplu de tineri, pe care zid mai mult sau mai puţin vizibil îi desparte. Fiecare dintre ei fumează în camera proprie, iar celălalt pare un spectru ce apare în imaginaţie mai degrabă decât aievea.

Coma a cântat în clubul Expirat pe 29 septembire 2022 după o reprezentaţie de ţinut minte în august în Grădina Urbană din Herăstrău.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Living Rock 2022 a adus publicului 3 zile de alternativ, relaxare si soare

Cea de-a treia ediție a festivalului Living Rock i-a avut headlineri pe belgienii de la Balthazar. Peste 3000 de oameni s-au bucurat zilnic în weekendul trecut de muzică bună, soare și plajă la Tuzla, unde 18 trupe românești și internaționale au creat o atmosferă de neuitat.

Publicat

pe

Balthazar la Living Rock 2022
Balthazar la Living Rock 2022 │ FOTO: Living Rock

În deschiderea festivalului, chitaristul de la byron, Dan Georgescu, și-a făcut apariția aterizând cu parașuta direct pe plajă, alături de TNT Brothers. Seara de vineri s-a încheiat sub clar de lună cu Vița de Vie și piesa "luna și noi", iar sâmbătă cei de la Coma au făcut plaja să răsune pe ritmurile melodiei "Cel mai frumos loc de pe pământ". În ultima zi a festivalului, belgienii de la Balthazar au încântat publicul român cu piese de pe albumele lor de succes, "Fever" și "Sand". Pe lângă aceștia, pe scena principală a festivalului au mai urcat și HVNDS, Dl. Goe, Toulouse Lautrec, E.M.I.L., Luna Amară, The Mono Jacks, Piqued Jacks din Italia și Robin and the Backstabbers.

Concertele nu au lipsit nici pe timp de zi, când la brunch publicul s-a relaxat și a dansat într-o atmosferă intimă, alături de cei de la The Kryptonite Sparks, Silent Strike, Amadeus, Alina Manole, Oigăn și Doru. În plus, participanții la festival au putut trimite gratuit celor dragi vederi de la fața locului, prin intermediul Pink Post.

"Natură și muzică bună. Cred că așa aș descrie Living Rock, pe scurt. Ne-am trezit la cort, am băut cafeaua pe plajă, iar prânzul l-am luat la câțiva metri de trupele care au cântat la brunch. Serile au fost magice și mă bucur că vremea a fost bună și, pe lângă soare și apă caldă, ne-am bucurat de un cer înstelat și o lună pe măsură. Mai venim și la anul, mai ales că și cei mici s-au simțit bine și nu s-au plictisit o clipă", spune Claudia, una dintre participantele la eveniment.

Publicul de la Living Rock 2022

Publicul de la Living Rock 2022 │ FOTO: Living Rock

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, își dorește să crească notorietatea scenei underground din România și să sprijine artiștii din zona de rock alternativ. Bazându-se pe îmbinarea unică dintre rock-ul alternativ și frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România. Living Rock este organizat de Magnetic Dream Events.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1