Urmărește-ne în Social Media

COMA - Iza

Coma a lansat piesa "Iza", baladă cu accente trip hop însoţită de un videoclip ce pare o piesă de teatru într-o casă de păpuşi. Melodia se savurează alături de clip în acest articol şi îi disecăm sensul în următoarele rânduri.

De la sfârşitul anului 2021, trupa COMA ne-a introdus în lumea "Acordul Părinţilor", un EP cu 6 piese rezultat în urma unui experiment muzical desfăşurat în timpul pandemiei. Până acum am ascultat piesele "Aurora" şi "NYX", iar acum vine "IZA", lansat pe 30 septembrie 2022 şi inspirat de o prietenă a formaţiei.

Iată de altfel mesajul transmis de trupă despre acest track:

Într-o zi am primit de la o prietenă a noastră un scurt video în care ne interpreta la pian una dintre piesele ei preferate COMA. Felul în care o cânta suna ușor diferit de original, dar avea ceva care ne-a inspirat și ne-a dus către piesă pe care o vom auzi. În plus, pentru noi, momentul în care a fost trimis acel video era unul de căutări, în care blocajele începeau să amenințe cu apariția. Iar acel scurt clip primit de la Iza, a oferit, pur și simplu, magie... a adus inspirație și liniște.

Cântecul despre care vorbim astăzi îi poartă numele. Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, caracteristică albumului ACORDUL PARINȚILOR, de această dată gravitând în jurul ideii de împăcare.

"Aurora" a fost primul cântec de pe EP-ul "Acordul Părinţilor", purtând numele zeiţei romane a dimineţii, iar mesajul său este strâns legat de puterea pe care o are acel moment al zilei asupra omului. E reset-ul zilnic, noul început, boost-ul de curaj. "NYX" a fost a doua piesă de pe material, o promisiune către "sine". De această dată Nyx este noaptea, sfetnicul cel bun, limpezirea gândurilor, în vreme ce floarea de Nu-mă-uita ajuta la introspecţie.

"Iza" este o melodie construită de sample-uri, din sunete auzite în pandemie, din emoţii şi însingurare. În videoclip vedem un cuplu de tineri, pe care zid mai mult sau mai puţin vizibil îi desparte. Fiecare dintre ei fumează în camera proprie, iar celălalt pare un spectru ce apare în imaginaţie mai degrabă decât aievea.

Coma a cântat în clubul Expirat pe 29 septembire 2022 după o reprezentaţie de ţinut minte în august în Grădina Urbană din Herăstrău.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

COMA a lansat albumul "Acordul părinților" - TRACKLIST

COMA prezintă "Acordul părinților", cel de-al cincilea album din carieră. Te invităm să afli mai multe detalii și să asculți cea mai recentă piesă lansată de pe acest material - "Lauri".

Publicat

pe

Concert Coma la Arenele Romane - lansarea albumului Orizont

"<<Lauri>> este a șasea si ultima semnătură de pe <<Acordul părinților>>. A fost făcută cu ultimele picături din călimară și la o oră târzie... şi am pus în ea amărăciune şi dezgust, răceală, resemnare, indiferenţă, dar și un strop de melancolie. Și am râs. Pentru că ea mi-a zâmbit, mi-a spus <<Curaj!>>... și m-a îmbrățișat cu blândețe", a declarat COMA.

"Acordul părinților" este colecție de melodii rezultată în urma unui experiment desfășurat în timpul pandemiei, când membrii formației au lucrat individual. Pe "Acordul părinților", piesele sunt gândite în tandem, opunând diferite teme ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanță, în speranța unei confruntări care să ducă la echilibru.

"Aurora" a fost primul cântec de pe "Acordul părinților". El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului - acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să pornești spre dorințele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze.

"NYX" a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către "sine". Noaptea (Nyx), de pe poziţia de "sfetnic cel bun", ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificaţiei asupra propriei persoane, stabileşte condiţiile funcţionării acestei promisiuni.

"IZA" a fost al treilea single de pe "Acordul părintilor" și poartă numele unei prietene a formației care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în maniera proprie, a unei piese COMA, a adus inspirație și liniște. Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, gravitând în jurul ideii de împăcare.

"Calista", a patra melodie, vorbește despre toate părțile noastre conflictuale la care nu dorim să renunțăm, dar și despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândește. Recent, COMA a lansat piesa "Naufragii", o colaborare cu Maru.

Tracklist "Acordul părinților":

  1. Aurora
  2. NYX
  3. Iza
  4. Calista
  5. Naufragii (feat. Maru)
  6. Lauri
Citește în continuare