Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Jack White numește albumele care-i dau speranță cu privire la viitorul rockului

Intervievat de Rolling Stone Magazine, Jack White și-a exprimat entuziasmul cu privire la câteva dintre albumele care vor fi lansate anul acesta. White a vorbit cu acest prilej și despre trupa Twenty One Pilots, dar și despre Greta Van Fleet.

Publicat

pe

Jack White
Jack White

Recunoscut pentru stilul neconvențional, Jack White reușește să aducă prospețime muzicii rock la fiecare nouă lansare. Din această postură de inovator, White a dezvăluit pentru Rolling Stone Magazine care sunt albumele și artiștii contemporani ce i-au câștigat admirația, dându-i speranță cu privire la viitorul rockului și a muzicii în general.

"[Îmi dau speranță] Toate albumele rock 'n' roll care vor fi lansate anul ăsta. The Hives, The Black Keys...Totodată e grozav că oamenii încă apreciază o trupă care scrie piese ca cele de la Vampire Weekend și Twenty One Pilots. Sunt compoziții foarte bune."

White a continuat apoi să-și exprime aprecierea pentru Twenty One Pilots.

"Iubesc ceea ce fac Twenty One Pilots. Prima oară i-am văzut la Saturday Night Live. Și m-am gândit, <<Oh, sunt foarte tari. Încă un duo care poate face ceva cu adevărat de impact>>. Mi-a plăcut ceea ce făceau, cânta la pian și bas, tipul acela, solistul. Și era foarte puternic. Și apoi mai e Royal Blood, o altă trupă de două persoane care e genială."

Editorii revistei au fost curioși să afle și ce părere are White despre Greta Van Fleet, în discuție fiind aduse și criticile pe care trupa le-a primit cu privire la copierea blues-ului și rock-ului de altă dată.

"Sunt trei frați polonezi din Frankenmuth, Michigan - am crezut că asta e o glumă! Dar e interesant să văd tineri care cântă rock 'n' roll, nu e nicio îndoială în privința asta.

Tipul are o voce foarte cool. Cu cât reușește să și-o personalizeze, cu atât mai bine. Când am apărut eu, oamenii obișnuiau să spună <<Sună ca Robert Plant>>. Dar dacă tu continui să muncești și să evoluezi, genul ăsta de comentarii dispar", a declarat Jack White.

Plasat pe locul 17 în topul Celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor de către revista Rolling Stone, Jack White este un nume de referință al muzicii rock, alternative și blues. Albumul de debut “Blunderbuss” a ajuns în fruntea topului Billboard cu peste 138.000 de copii vândute doar în prima săptămână de la lansare. Pentru acest disc, muzicianul a primit şi o nominalizare la categoria “Albumul Anului” în cadrul premiilor Grammy din 2013.

Jack White a concertat pentru prima oară în România în noiembrie 2014. Evenimentul s-a desfășurat în Pavilionul Central de la Romexpo, București.

Comentează

Trending