Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

EUROPAfest revine în 2024 cu recitaluri de excepție, organizate la București și Sinaia

Sub sloganul "It's all about live quality music!", EUROPAfest prezintă, în perioada 5 - 14 iulie, artiști din peste 15 țări din Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

EUROPAfest 2024
EUROPAfest 2024 │ FOTO: jmEvents.ro

Caracterizat prin autenticitate, diversitate și ținută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediție la promovarea unei imagini pozitive a României în întreaga lume. Lansarea EUROPAfest 2024, eveniment derulat din 2005 sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al Alteței Sale Regale Principele Radu, s-a realizat pe 4 aprilie, prin evenimentul tradițional Seara Palatului Elisabeta dedicată EUROPAfest. Organizatorii festivalului, alături de parteneri și susținători ai evenimentului, au fost invitați la Palatul Elisabeta.

Cele nouă zile de festival aduc o agendă plină - concerte, concurs internațional de jazz, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshop-uri, pentru ca totul să culmineze cu Concertul de Gală. Evenimentele EUROPAfest se desfășoară în locații diferite din București și Sinaia pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele.

"Când am început, era dificil de organizat un festival internațional într-o țară precum România, atât din pricina contextului economic, dar și a mentalității și educației muzicale. Lucrurile nu au devenit mult mai ușoare nici pe parcurs, dar simt că am adus o schimbare notabilă. Astăzi avem un public fidel, avem oameni care vin an de an la EUROPAfest, care așteaptă vara ca să întâlnească artiști din toate colțurile lumii. Ne-am încăpățânat să rămânem pe piață, în ciuda tuturor dificultăților și iată că, în pragul ediției cu numărul 31, putem spune că a meritat", a declarat Luigi Gageos.

Un loc aparte în agenda festivalului îl ocupă Bucharest International Jazz Competition, unul dintre cele mai apreciate concursuri de jazz din Europa. Introdus pe agenda EUROPAfest în anul 2007, evenimentul, ajuns la majorat, invită publicul să descopere concepte inedite și cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului. Concursul promite publicului jazz de calitate, seri de originalitate, vitalitate, surprize și combinații inedite.

Trending