Urmărește-ne în Social Media

The Weeknd - Blinding Lights

The Weeknd a lansat videoclipul piesei "Blinding Lights", care deşi sună a imn dansabil din anii '80, primeşte un vizual mai degrabă întunecat. Fanii au găsit deja influenţe din clipurile lui Michael Jackson, dar şi din "Joker" în această creaţie inedită. Vă invităm să vizionaţi clipul în articol.

The Weeknd nu se leapădă de pasiunea pentru dans şi maşini rapide, ambele piese de rezistenţă în clipul "Blinding Lights". Artistul are întreg oraşul doar pentru el, fără vreo muză sau vreun inamic. Este în egală măsură puştanul de bani gata care goneşte cu un bolid, dar şi bărbatul rafinat care le-a trăit şi văzut pe toate. Spre mijlocul videoclipului lucrurile devin psihedelice, se schimbă tempo-ul puţin şi protagonistul şi bolidul său par prinşi într-un purgatoriu al cluburilor de noapte şi luminilor roşii.

Amuzant e că The Weeknd nu e la prima dispută într-un club, el având parte de o altercaţie de gen şi în noul film al lui Adam Sandler, "Uncut Gems". Artistul apare în rol propriu acolo şi îi fură prietena lui Sandler. Până la finalul clipului nou regăsim un Abel Tesfaye schimbat, lingându-şi rănile şi îmbrăţişând dezamăgirea, eşecul şi trauma. Nimeni nu ştie cum a rămas cu bolidul său... Videoclipul este regizat de către Anton Tammi, iar The Weeknd evocă imaginea lui Herbie Hancock, o legendă jazz care avea acelaşi look prin anii '70.

Single-ul "Blinding Lights" a debutat în noiembrie 2019, la câteva zile după un alt track nou, "Heartless". Cele două sunt diametral opuse: prima melodie este despre despărţire şi e ceva mai melancolică, a doua este despre dans extatic plin de sintetizatoare de synth pop. Iniţial piesa de faţă a apărut parţial într-o reclamă la Mercedes-Benz şi a fost cântată apoi complet live la emisiunea "The Late Show With Stephen Colbert". The Weeknd a făcut şi o raritate: a apărut două nopţi la rând la emisiune.

Încă nu e clar dacă aceste track-uri anticipează un nou LP, dar fanii tânjesc după ceva nou la 4 ani de la lansarea lui "Starboy". E drept că în 2018 am primit EP-ul "My Dear Melancholy" şi am mai auzit şi colaborări cu Travis Scott şi Gesaffelstein. Pentru muzician urmează o apariţie la emisiunea lui Kimmel, unde am putea afla mai multe despre planurile sale de viitor.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

The Weeknd anunţă un nou album, "Dawn FM", care va sosi pe 7 ianuarie

După o perioadă de teasing şi lansări de single-uri, The Weeknd a anunţat în sfârşit numele noului său album, dar şi data sa de lansare. Noul LP se numeşte "Dawn FM" şi va debuta pe 7 ianuarie 2022. Abel Tesfaye (numele real al artistului) a oferit teasere în special de Anul Nou pe Instagram.

Publicat

pe

The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021
The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Deşi iniţial The Weeknd şi echipa sa doreau să mai lanseze single-uri, ei au decis până la urmă să lanseze direct întregul LP. Printre colaboratorii de pe acest disc se numără Tyler, the Creator, Quincy Jones şi Lil Wayne. "Dawn Fm" vine la nici 2 ani după ultimul album al rapperului canadian "After Hours", care a cucerit topurile cu single-uri ca "Blinding Lights". Ulterior aveam să primim o variantă extended a sa, dar şi multiple remix-uri.

În ultimul an artistul a lucrat la un serial HBO cunoscut drept "The Idol", în calitate de co-scenarist, dar şi de actor. În august 2021 Abel lansat piesa "Take My Breath" şi videoclipul asociat. "Dawn FM" este al cincilea material discografic al canadianului, separat de cele 3 mixtape-uri lansate în 2011. Piese de pe ele au primit relansări şi clipuri noi anul trecut, la aniversarea de 10 ani.

Nu au lipsit nici colaborările pentru The Weeknd în 2021: a făcut senzaţie pe "Moth to a Flame" de la Swedish House Mafia şi a încheiat anul într-un clip în stil "John Wick" alături de Post Malone în noiembrie, unul denumit "One Right Now". În decembrie 2021 apărea pe colaborarea "Poison", ce includea o înregistrare lăsată în urmă de Aaliyah şi păstrată în arhivă la 20 de ani la moartea sa.

Revenind la noul album "Dawn FM", cel mai inedit teaser şi cameo pentru LP l-a făcut chiar Jim Carrey. Actorul este bun prieten cu The Weeknd şi a făcut aluzie la apariţia într-un videoclip pentru unul dintre viitoarele single-uri de pe album. Teaserul de pe Instagram îl prezintă pe The Weeknd răpit de figuri mascate care dansează frenetic şi apoi brusc îmbătrânit cu zeci de ani. Pe fundal se aude un sintetizator puternic, iar apoi începe o piesă R&B cu un sample vocal foarte înalt (spre o voce chipmunk chiar). Ni se promite şi "un nou univers sonic".

Citește în continuare