Urmărește-ne în Social Media

The Weeknd, Madonna, Playboi Carti - Popular

The Weeknd tocmai a bifat prima colaborare cu Madonna, pe piesa "Popular", pe care apare şi rapperul Playboi Carti. Este încă unul dintre track-urile compuse pentru serialul "The Idol", în care joacă The Weeknd şi Lily Rose Depp, fiica lui Johnny Depp.

Melodia "Popular" e surprinzător de relaxată şi are un beat sexy, de track R&B hit. Vedem atât imagini cu actorii din serialul HBO "The Idol", care au fost recent la Festivalul de la Cannes, dar şi secvenţe din serial. Creaţia HBO îi are ca protagonişti pe Abel Tesfaye, adică The Weeknd, dar şi pe Lily-Rose Melody Depp, fiica lui Johnny Depp.

Ei spun povestea clasică de mărire şi decădere la Hollywood şi în industria muzicală, a unui cuplu destrămat de dorinţe şi vicii fără limită. Având la cârmă omul din spatele "Euphoria", ne aşteptăm la multe scene NSFW şi drame intense. Mărturisesc că mi-a luat ceva să o recunosc pe Madonna pe această piesă, contribuţia sa fiind minimă.

Beat-ul sună mai degrabă a Pharrell, decât a ce ne oferă de obicei The Weeknd. Până acum am mai auzit o piesă din coloana sonoră a serialului, "Double Fantasy", colaborare cu Future. Coloana sonoră a serialului, "The Idol Vol 1", se va lansa pe 30 iunie. Promovarea acestui single, "Popular" a început chiar din mai, când o parte din el s-a auzit la Festivalul de la Cannes şi a început să circule în social media.

Acum că s-a încheiat "Succesion" pe platformele HBO, el este înlocuit de serialul "The Idol", care are premiera în acelaşi slot, duminică, pe 4 iunie. Lily Rose joacă un pop star vulnerabil, care intră într-o relaţie cu un guru self help jucat de The Weeknd. Sau mai bine zis Abel Tesfaye, deoarece artistul canadian a revenit recent la numele său real şi a renunţat la cel de scenă.

"The Idol" a făcut deja istorie în mai, fiind primul serial care debutează la Cannes, tradiţional axat pe lung metraje. Cei prezenţi au vizionat primele două episoade din totalul de 6. Sam Levinson este creatorul său şi totul a pornit de la ideea lui Abel, care s-a lăudat că ar putea porni o sectă, dacă şi-ar dori cu adevărat. Asta însemna că fanii săi sunt destul de loiali încât l-ar urma oriunde şi oricând. Aşa a apărut ideea unui guru care distruge vieţi, inclusiv cea a unui pop star.

Show-ul a fost pus pe butuci la un moment dat şi regândit, deoarece Abel nu era mulţumit cu direcţia în care mergea şi era prea axat pe personajul feminin.

PUBLICITATE
Comentarii

Tehnologie

Începutul sfârşitului pentru cantautori? O piesă creată de AI e propusă la Premiile Grammy

După ce artişti ca Drake sau Eminem au obiectat serios cu privire la piesele create de AI folosind vocile lor, acum aflăm că Academia Grammy acordă distincţii şi pieselor de acest tip. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Premii Grammy 2020 lista nominalizari
Premii Grammy 2020 lista nominalizari │ FOTO: Grammy

Recording Academy, organizaţia care acordă premiile Grammy consideră piesa "Heart On My Sleeve" eligibilă pentru premii în 2024. Ea este "cântată" de Drake şi The Weeknd, deşi în realitate nici unul dintre ei nu a lucrat la track. Melodia a fost creată cu ajutorul inteligenţei artificiale, copiind vocea şi stilul celor doi artişti.

Acum este propusă pentru premiile Grammy, fix lucrul care îl frustra pe The Weeknd acum 2 ani. În spatele acestui single eliminat de pe platformele de streaming se află o entitate misterioasă, Ghostwriter 977, cel care a propus piesa în categoriile Best Rap Song şi Song of the Year, conform Variety şi Gizmodo.

Industria muzicală se schimbă şi nu e foarte clar spre cine merg drepturile de autor ale pieselor generate de AI. Din punct de vedere creativ piesa este eligibilă pentru Grammy, fiind scrisă de un om. Ideea este ca să existe o contribuţie umană importantă, majoritară şi nu grosul compus de un AI ca ChatGPT.

Ghostwriter977 a postat recent pe Twitter (X) că a creat şi o piesă cu vocile lui 21 Savage şi Travis Scott. A vândut online şi piese create de AI care imită vocea lui Frank Ocean pentru mii de dolari, promovându-le ca "melodii nelansate" de artist.

"Heart On My Sleeve" a sosit pe platforme ca YouTube şi Spotify cu luni în urmă, dar a fost rapid înlăturată, din cauza unor ordine de takedown de la Universal Music. A rămas totuşi pe web pe anumite site-uri şi e foarte apreciată de fani.

Grammy-ul nu e bătut în cuie, deoarece Recording Academy are şi ca regulă disponibilitatea largă pe platformele de streaming a piesei. Trebuie trasă o linie clară unde începe excelenţa umană şi unde se termină AI-ul generativ care lucrează cu sample-uri.

Citește în continuare

Muzică și film

Serialul "The Idol" a fost anulat după numai un sezon

Controversatul serial "The Idol", creat de The Weeknd, nu va beneficia de un al doilea sezon. Seria a avut-o ca protagonistă pe Lily-Rose Depp și a fost difuzată de HBO. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Teaser "The Idol"
Teaser "The Idol" │ FOTO: captură YouTube

"The Idol" a fost creat de The Weeknd împreună cu Sam Levinson, cunoscut pentru "Euphoria" și scenaristul Reza Fahim. The Weeknd, pe numele real Abel Tesfaye, a avut, de asemenea, un rol în serial. El l-a interpretat pe Tedros, un "guru" ce intră într-o relație cu o vedetă pop în ascensiune - Jocelyn - jucată de Lily-Rose Depp și preia controlul asupra fiecărui aspect al vieții ei.

Primul sezon s-a încheiat pe 2 iulie, după doar cinci episoade. Decizia de a anula serialul a fost luată recent, după ce s-a pus problema potențialului pe care proiectul l-ar avea în continuare, atât pentru telespectatori, cât și pentru membrii distribuției.

"<<The Idol>> a fost unul dintre cele mai provocatoare programe originale HBO și suntem mulțumiți de răspunsul puternic al publicului. După multă considerație, HBO, precum și creatorii și producătorii au decis să nu continue cu un al doilea sezon. Le suntem recunoscători creatorilor, distribuției și echipei pentru munca lor incredibilă", a declarat un purtător de cuvânt al HBO.

"The Idol" a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta, urmat de eventualul său debut pe HBO. Rating-urile au fost medii. Primul episod a debutat cu 913.000 de spectatori, numărul crescând la 3,6 milioane de telespectatori după prima săptămână. Episodul 2 a scăzut la 800.000 de spectatori la apariția sa.

Pe lângă povestea cinematografică, "The Idol" a livrat și câteva piese originale, printre care "Lesser Man", "Popular", "Double Fantasy" sau "One Of The Girls".

Citește în continuare

Lifestyle

Madonna a fost internată la terapie intensivă

Madonna și-a amânat turneul mondial "Celebration" după ce a fost internată la terapie intensivă din cauza unei infecții bacteriene. Anunțul a fost făcut de managerul artistei. Te invităm să citești declarația completă.

Publicat

pe

Videoclip Madonna Swae Lee Crave
Videoclip Madonna Swae Lee Crave │ FOTO: Madonna

Potrivit publicației Page Six, Madonna a fost găsită inconștientă și dusă de urgență la un spital din New York sâmbătă, 24 iunie. Artista de 64 de ani ar fi fost intubată cel puțin o noapte, înainte ca medicii să considere că starea sa de sănătate s-a stabilizat. Managerul său, Guy Oseary, a făcut următoarea declarație:

"Sâmbătă, 24 iunie, Madonna a dezvoltat o infecție bacteriană gravă care a dus la o internare de câteva zile în secția de terapie intensivă. Sănătatea ei se îmbunătățește, totuși, este încă sub supraveghere medicală. Se așteaptă o recuperare completă.

În acest moment, va trebui să întrerupem toate angajamentele, inclusiv turneul. Vă vom dezvălui mai multe detalii în curând, pe măsură ce le vom avea, inclusiv o nouă dată de începere a turneului și a concertelor reprogramate".

Vedeta pop ar fi trebuit să înceapă luna viitoare turneul "Celebration", care serbează 40 de ani de activitate. Călătoria muzicală ar fi început în Vancouver pe 15 iulie. Alte concerte erau programate în New York, Chicago, Miami, Washington, Houston, Los Angeles, Las Vegas și alte orașe până la începutul lunii octombrie, când traseul ar fi ajuns în U.K. și Europa.

Recent, Madonna a fost prezentă pe două colaborări. Este vorba de "Vulgar", cântată alături de Sam Smith, precum și "Popular", un featuring cu The Weeknd și Playboi Carti. Cea din urmă piesă este extrasă de pe coloana sonoră a seriei "The Idol" de pe HBO Max.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED