Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Deep Purple

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formația în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball și Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy și Smoke on the Water sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

Recent introdusă în Rock & Roll Hall of Fame, formația va lansa cel de-al 20-lea album de studio "Infinite" pe 7 aprilie 2017. Deep Purple a început promovarea discului cu piesa "Time For Bedlam", iar în 2017 a susținut turneul de promovare "The Long Goodbye" ce s-a oprit și la București.

Componența actuală: Ian Paice, Roger Glover, Ian Gillan, Steve Morse, Don Airey.

Concerte Deep Purple în România


Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 (Cluj Arena).

Următorul concert Deep Purple în țara noastră va fi la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019.

Vezi toată descrierea artistului