Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Deep Purple concertează din nou la Romexpo, în vara lui 2023

Celebra trupă britanică Deep Purple revine în România cu un concert de neratat. Evenimentul are loc la Romexpo, în aer liber. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019
Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

La aproape patru ani de la ultima vizită în România, Deep Purple anunță un nou concert în țara noastră. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, muzicienii au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale, ce se îndepărtează de sfera muzicii "grele".

Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lume, confirmă măreția muzicală a trupei britanice.

Anul trecut, Deep Purple a lansat "Turning to Crime", un album de cover-uri. Pe tracklist se găsesc reinterpretări ale unor piese clasice, semnate original de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM sau The Yardbirds. Anterior, Deep Purple a lansat "Whoosh!", material ce s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului.

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 și 10 decembrie 2019.

Bilete concert Deep Purple la Romexpo

Biletele se pun în vânzare începând cu 9 decembrie, la prețuri cuprinse între 299 și 800 lei, în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Mai mult, fanii pot opta și pentru suplimente Meet & Greet, valabile doar cu bilet de acces deja cumpărat. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 9 iulie 2023

Deep Purple

Loc
Romexpo
Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending