Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa Deep Purple revine în România cu un concert la Cluj-Napoca în 2019

Deep Purple se întoarce în România pe 10 decembrie 2019. Legendara trupă va concerta la Cluj-Napoca pe scena Sălii Polivalente. Prețurile biletelor variază între 130 și 400 de lei și vor putea fi achiziționate începând cu 11 aprilie.

Publicat

pe

Ian Gillan în concert cu Deep Purple la București
Ian Gillan în concert cu Deep Purple la București

La doi ani și jumătate după concertul susținut la Romexpo în capitală, Deep Purple va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-un eveniment organizat de Events. Pe 10 decembrie 2019, pe scenă vor evolua solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Steve Morse și clăparul Don Airey. Formația a mai cântat la Cluj în 2013 pe noul stadion.

Vor fi puse în vânzare următoarele categorii de bilete:

  • Acces General (în picioare) - 190 lei
  • Golden Circle (în picioare) - 250 lei
  • 6 tipuri de bilete cu loc pe scaun, la prețurile de 130 lei, 190 lei, 210 lei, 260 lei, 250 lei și 400 lei.

Cele mai scumpe bilete, cele de 400 de lei, vor fi în loja VIP.

Tichetele vor putea fi achiziționate online (via agenda InfoMusic) începând cu 11 aprilie, la ora 11:00.

Deep Purple este una dintre cele mai reprezentative trupe rock care, de-a lungul timpului, a explorat noi stiluri, stârnind interesul celor ce nu erau născuți pe vremea în care Deep Purple se afla în topurile industriei muzicale. Albumele de succes, precum "In Rock"(1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" ( 1973) și melodiile "Smoke On The Water", "Child In Time" și "Soldier Of Fortune" au propulsat trupa în topul vânzărilor globale.

Cu nenumărate piese catalogate drept clasice în palmares, aparițiile lor live iscă multiple dezbateri între fanii mai vechi și mai noi, mai ales după reeditarea albumului "NOW WHAT?!". Disc de Aur și Nr. ! în jurul lumii, albumul s-a vândut în peste un million de exemplare. La acestea se adaugă peste un milion de spectatori la concerte, până acum.

Videoclipurile "From the Setting Sun in wacken" și "To the Rising Sun in Tokyo" s-au clasat în aceeași zi pe locurile 1, respectiv 2, al topurilor muzicale britanice, dovedind încă o dată fascinația pe care o oferă show-urile trupei asupra publicului.

Trupa Deep Purple a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2016, iar în 2017 a lansat cel de-al 20-lea album de studio - "Infinite".

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 (Cluj Arena).

Comentează

Albume noi

Deep Purple anunţă un nou album; Cum se numeşte şi când se lansează?

Deep Purple ne surprinde plăcut în primăvara lui 2024, anunţând un nou album, care nu vine la mult timp după ultimul. Noul LP se numeşte "=1", genul de titlul care l-ar face fericit pe Ed Sheeran. Detalii despre LP aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Artwork album nou Deep Purple 2024 "=1"
Artwork album nou Deep Purple 2024 "=1" │ FOTO: Deep Purple

"=1" va sosi pe 19 iulie 2024 prin casa de discuri earMUSIC. Primul single de pe albumul nou va fi lansat pe 30 aprilie la miezul nopţii. Pe album se vor regăsi 13 track-uri, iar acest material vine la doar 3 ani de la "Turning to Crime", lansat de legendarii britanici în 2021. Ţineţi cont că acela a fost albumul cu numărul 22 al celor de la Deep Purple, dar nu unul de material original, ci de coveruri.

A fost ultimul LP alături de chitaristul Steve Morse, care a părăsit formaţia în iulie 2022. Ultimul material original de la trupă venise în 2020 şi se numeşte "Whoosh!", având surprinzător de mult zvâc pentru un grup de septagenari. Producătorul Bob Ezrin şi-a pus amprenta aici, după ce mai lucrase cu Deep Purple la două LP-uri.

Titlul a fost ales pentru proprietăţile sale onomatopeice. Deep Purple ne oferă albummul din 2024 avându-l pe Ian Gillan la voce, pe Roger Glover la bas şi pe toboşarul Ian Paice la kit. Clăparul Don Airey nu va dezamăgi.

Iată tracklist-ul lui "=1":

01. Show Me
02. A Bit On The Side
03. Sharp Shooter
04. Portable Door
05. Old-Fangled Thing
06. If I Were You
07. Pictures Of You
08. I'm Saying Nothin'
09. Lazy Sod
10. Now You're Talkin'
11. No Money To Burn
12. I'll Catch You
13. Bleeding Obvious

Deep Purple este o trupă britanică de rock formată în 1968 în Hertford, Anglia. Considerată una dintre trupele pionier ale genului rock, Deep Purple a avut o influență semnificativă asupra dezvoltării muzicii rock și metal.

Inițial, Deep Purple a fost formată de către chitaristul Ritchie Blackmore, claviaturistul Jon Lord, basistul Nick Simper, bateristul Ian Paice și vocalistul Rod Evans. Trupa și-a consolidat rapid reputația cu albumul lor din 1968, "Shades of Deep Purple", care a inclus hitul lor "Hush".

Cu toate acestea, cea mai cunoscută și apreciată perioadă a formației a fost în anii '70, când au lansat albume clasice precum "Deep Purple in Rock" (1970), "Fireball" (1971), "Machine Head" (1972) și "Made in Japan" (1972). Acesta din urmă este adesea considerat unul dintre cele mai mari albume live din istoria muzicii rock.

Unul dintre cele mai cunoscute hituri ale Deep Purple este "Smoke on the Water", care a fost lansat în 1972 și este recunoscut pentru linia sa de chitară iconică. Deep Purple a trecut printr-o serie de schimbări de componență de-a lungul anilor, iar membrii lor au inclus artiști legendari precum Ian Gillan, Roger Glover și David Coverdale.

Deși au avut perioade de pauză și schimbări în componență, Deep Purple a continuat să activeze și să înregistreze albume de studio până în prezent. Trupa este încă apreciată de fani pentru contribuția lor la muzica rock și pentru spectacolele lor live energice.

Citește în continuare

Trending