Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa Deep Purple revine în România cu un concert la Cluj-Napoca în 2019

Deep Purple se întoarce în România pe 10 decembrie 2019. Legendara trupă va concerta la Cluj-Napoca pe scena Sălii Polivalente. Prețurile biletelor variază între 130 și 400 de lei și vor putea fi achiziționate începând cu 11 aprilie.

Publicat

pe

Ian Gillan în concert cu Deep Purple la București
Ian Gillan în concert cu Deep Purple la București

La doi ani și jumătate după concertul susținut la Romexpo în capitală, Deep Purple va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-un eveniment organizat de Events. Pe 10 decembrie 2019, pe scenă vor evolua solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Steve Morse și clăparul Don Airey. Formația a mai cântat la Cluj în 2013 pe noul stadion.

Vor fi puse în vânzare următoarele categorii de bilete:

  • Acces General (în picioare) - 190 lei
  • Golden Circle (în picioare) - 250 lei
  • 6 tipuri de bilete cu loc pe scaun, la prețurile de 130 lei, 190 lei, 210 lei, 260 lei, 250 lei și 400 lei.

Cele mai scumpe bilete, cele de 400 de lei, vor fi în loja VIP.

Tichetele vor putea fi achiziționate online (via agenda InfoMusic) începând cu 11 aprilie, la ora 11:00.

Deep Purple este una dintre cele mai reprezentative trupe rock care, de-a lungul timpului, a explorat noi stiluri, stârnind interesul celor ce nu erau născuți pe vremea în care Deep Purple se afla în topurile industriei muzicale. Albumele de succes, precum "In Rock"(1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" ( 1973) și melodiile "Smoke On The Water", "Child In Time" și "Soldier Of Fortune" au propulsat trupa în topul vânzărilor globale.

Cu nenumărate piese catalogate drept clasice în palmares, aparițiile lor live iscă multiple dezbateri între fanii mai vechi și mai noi, mai ales după reeditarea albumului "NOW WHAT?!". Disc de Aur și Nr. ! în jurul lumii, albumul s-a vândut în peste un million de exemplare. La acestea se adaugă peste un milion de spectatori la concerte, până acum.

Videoclipurile "From the Setting Sun in wacken" și "To the Rising Sun in Tokyo" s-au clasat în aceeași zi pe locurile 1, respectiv 2, al topurilor muzicale britanice, dovedind încă o dată fascinația pe care o oferă show-urile trupei asupra publicului.

Trupa Deep Purple a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2016, iar în 2017 a lansat cel de-al 20-lea album de studio - "Infinite".

Deep Purple a concertat de mai multe ori în România, la București pe 26 noiembrie 1998 (Sala Polivalentă), pe 31 octombrie 2007 (Stadionul Cotroceni), pe 20 februarie 2014 (Sala Polivalentă) și pe 13 mai 2017 (Romexpo), iar la Cluj-Napoca pe 7 iunie 2013 (Cluj Arena).

Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending