Urmărește-ne în Social Media

Deep Purple - Pictures Of You

Deep Purple tocmai a lansat piesa "Pictures Of You", single de pe noul album, "=1". Ai zice că doar Ed Sheeran foloseşte simboluri matematice în titluri de albume, dar se pare că nu e cazul. Avem parte şi de un videoclip pentru acest nou single, pe care îl puteţi vedea chiar aici.

Albumul cel nou din 2024 Deep Purple a fost anunţat în aprilie şi va fi lansat pe 19 iulie prin casa de discuri earMUSIC. Primul single, "Portable Door" a fost lansat pe 13 aprilie. Deep Purple nu dă semne că va încetini, după o carieră de mai bine de 5 decenii şi peste 100 de milioane de albume vândute. "=1" este primul album care îl include în componenţă pe chitaristul Simon McBride, după ce Steve Morse a plecat din cauza unor probleme personale.

Din 2022 încoace Simon cântă alături de Deep Purple în cadrul unor concerte care au strâns peste 500.000 de persoane. "Picture of You" este cel mai nou single şi el a fost lansat ca un bundle de 4 track-uri, ce include şi înregistrări live din 2022, în Milano: "When a Blind Man Cries" şi "Uncommon Man".

Titlul enigmatic "=1" evocă ideea că, într-o lume din ce în ce mai complicată și labirintică, totul se reduce, în cele din urmă, la o esență unificată și primordială. Totul se echivalează cu unul. Semnificația profundă va fi dezvăluită în următoarele săptămâni. Fanii au început deja să speculeze după apariția unor ecuații misterioase și reprezentări ale multiversurilor în Londra, Paris și Berlin în ultimele zile.

Iată tracklist-ul noului album Deep Purple din 2024:

01. Show Me
02. A Bit On The Side
03. Sharp Shooter
04. Portable Door
05. Old-Fangled Thing
06. If I Were You
07. Pictures Of You
08. I'm Saying Nothin'
09. Lazy Sod
10. Now You're Talkin'
11. No Money To Burn
12. I'll Catch You
13. Bleeding Obvious

Deep Purple este o trupă britanică de rock, fondată în Hertford în 1968, recunoscută drept una dintre cele mai influente și inovatoare formații de hard rock și heavy metal din istorie. Alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple a definit sunetul hard rock-ului, cu riff-uri de chitară puternice, orgă Hammond și vocal puternic.

Formația a cunoscut numeroase schimbări de membri, dar figuri emblematice precum Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Roger Glover și Ian Paice au lăsat o amprentă durabilă asupra stilului muzical al trupei.

Albume remarcabile precum "In Rock" (1970), "Machine Head" (1972) și "Burn" (1974) au consolidat reputația Deep Purple în industria muzicală. "Machine Head", în special, a inclus hit-ul "Smoke on the Water", o piesă cu un riff iconic care a devenit una dintre cele mai recunoscute și influente piese din istoria muzicii rock.

Trupa a avut un impact major asupra dezvoltării genurilor hard rock și heavy metal, influențând nenumărate alte formații. În 2016, Deep Purple a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame, confirmându-și locul în panteonul muzicii rock. Cu toate acestea, formația continuă să fie activă, organizând turnee și lansând materiale noi, menținându-și statutul de legendă a rock-ului.

Comentarii

Albume noi

Deep Purple anunţă un nou album; Cum se numeşte şi când se lansează?

Deep Purple ne surprinde plăcut în primăvara lui 2024, anunţând un nou album, care nu vine la mult timp după ultimul. Noul LP se numeşte "=1", genul de titlul care l-ar face fericit pe Ed Sheeran. Detalii despre LP aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Artwork album nou Deep Purple 2024 "=1"
Artwork album nou Deep Purple 2024 "=1" │ FOTO: Deep Purple

"=1" va sosi pe 19 iulie 2024 prin casa de discuri earMUSIC. Primul single de pe albumul nou va fi lansat pe 30 aprilie la miezul nopţii. Pe album se vor regăsi 13 track-uri, iar acest material vine la doar 3 ani de la "Turning to Crime", lansat de legendarii britanici în 2021. Ţineţi cont că acela a fost albumul cu numărul 22 al celor de la Deep Purple, dar nu unul de material original, ci de coveruri.

A fost ultimul LP alături de chitaristul Steve Morse, care a părăsit formaţia în iulie 2022. Ultimul material original de la trupă venise în 2020 şi se numeşte "Whoosh!", având surprinzător de mult zvâc pentru un grup de septagenari. Producătorul Bob Ezrin şi-a pus amprenta aici, după ce mai lucrase cu Deep Purple la două LP-uri.

Titlul a fost ales pentru proprietăţile sale onomatopeice. Deep Purple ne oferă albummul din 2024 avându-l pe Ian Gillan la voce, pe Roger Glover la bas şi pe toboşarul Ian Paice la kit. Clăparul Don Airey nu va dezamăgi.

Iată tracklist-ul lui "=1":

01. Show Me
02. A Bit On The Side
03. Sharp Shooter
04. Portable Door
05. Old-Fangled Thing
06. If I Were You
07. Pictures Of You
08. I'm Saying Nothin'
09. Lazy Sod
10. Now You're Talkin'
11. No Money To Burn
12. I'll Catch You
13. Bleeding Obvious

Deep Purple este o trupă britanică de rock formată în 1968 în Hertford, Anglia. Considerată una dintre trupele pionier ale genului rock, Deep Purple a avut o influență semnificativă asupra dezvoltării muzicii rock și metal.

Inițial, Deep Purple a fost formată de către chitaristul Ritchie Blackmore, claviaturistul Jon Lord, basistul Nick Simper, bateristul Ian Paice și vocalistul Rod Evans. Trupa și-a consolidat rapid reputația cu albumul lor din 1968, "Shades of Deep Purple", care a inclus hitul lor "Hush".

Cu toate acestea, cea mai cunoscută și apreciată perioadă a formației a fost în anii '70, când au lansat albume clasice precum "Deep Purple in Rock" (1970), "Fireball" (1971), "Machine Head" (1972) și "Made in Japan" (1972). Acesta din urmă este adesea considerat unul dintre cele mai mari albume live din istoria muzicii rock.

Unul dintre cele mai cunoscute hituri ale Deep Purple este "Smoke on the Water", care a fost lansat în 1972 și este recunoscut pentru linia sa de chitară iconică. Deep Purple a trecut printr-o serie de schimbări de componență de-a lungul anilor, iar membrii lor au inclus artiști legendari precum Ian Gillan, Roger Glover și David Coverdale.

Deși au avut perioade de pauză și schimbări în componență, Deep Purple a continuat să activeze și să înregistreze albume de studio până în prezent. Trupa este încă apreciată de fani pentru contribuția lor la muzica rock și pentru spectacolele lor live energice.

Citește în continuare