Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lana Del Rey a lansat mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club"

Lana Del Rey a lansat în sfârşit mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club". După câteva amânări LP-ul a debutat astăzi, pe 19 martie 2020 şi este un disc liniştit, melancolic la prima ascultare, dar cu câteva secvenţe tumultoase şi psihedelice. Avem detalii despre noul LP în articol, unde găsiţi şi câteva piese de pe disc.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club
Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club │ FOTO: Lana Del Rey

"Chemtrails Over the Country Club" este succesorul lui "Norman F*cking Rockwell" din 2019 şi a sosit prin casele de discuri Interscope/Polydor. A fost produs de către colaboratorul de încredere al Lanei, Jack Antonoff, alături de Rick Nowels şi Nikki Lane. Până acum am putut asculta de pe album piesa titulară, dar şi "Let Me Love You Like a Woman". LP-ul are 11 piese şi include colaborări cu Zella Day şi Weyes Blood pe un cover după Joni Mitchell. E vorba despre piesa "For Free" din 1970. Lana Del Rey descria astfel mesajul piesei care dă titlul acestui material discografic într-un interviu din 2020:

Piesa menţionează dorinţa mare de a fi normal şi atunci când îţi dai seama că ai o minte hiperactivă şi excentrică, un disc precum "Chemtrails" e ceea ce obţii.

În septembrie 2020 Lana acorda un interviu celor de la Interview Magazine în care explica inspiraţia din spatele discului:

Albumul avea un sunet Midwestern înainte să mă duc în zona Midwest din SUA. Ce e interesant despre faptul că ai o muză şi sună ridicol e faptul că eşti la mâna toanelor sale. Când cânt despre Arkansas şi eu mă întreb "de ce?". O modalitate în care aş descrie Midwest-ul, Oklahoma în special e că nu este suprasaturată şi e încă spaţiu să prinzi acel fulger alb.

Pe melodia "Breaking Up Slowly", lansată tot azi că single auzim o colaborare cu Nikki Lane, cu o contribuţie vocală. Pentru a îşi promova acest release, Lana Del Rey a apărut la emisiunea lui Jimmy Fallon, "The Tonight Show", unde a cântat "Let Me Love You Like a Woman" în decembrie 2020. În ciuda pandemiei şi a lipsei de concerte Lana a rămas ocupată, lansând în 2020 un album spoken word, "Violet Bent Backwards Over the Grass". Practic este o colecţie de poezii scrise de tânără muziciană, iar pe fundal se aude muzica lui Jack Antonoff.

Albumul a costat 1 dolar bucata şi 50% din toate veniturile au mers spre fundaţii caritabile care susţin popoarele indiene din SUA. Un lucru e sigur, "Chemtrails" o găseşte pe Lana mai liniştită, cu o voce mai şoptită şi cu extra pian în operele sale. Să fi găsit artista în sfârşit pacea după 7 albume?

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Lana Del Rey a lansat piesa "Say Yes to Heaven", material din perioada "Ultraviolence"

Lana Del Rey a scos din arhivă piesa "Say Yes to Heaven", un material din sesiunea de înregistrări a lui "Ultraviolence" din 2013. De altfel şi sună diferit faţă de ultimele creaţii de pe "Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd".

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Say Yes to Heaven
Coperta single Lana Del Rey Say Yes to Heaven │ FOTO: Lana Del Rey

Lansarea piesei vine după ce o parte din track a devenit virală pe TikTok în ultimele zile. "Say Yes to Heaven" a fost înregistrată în 2013 şi trebuia să ajungă pe al treilea album semnat Lana Del Rey, "Ultraviolence", lansat în 2014. Numeroase variante ale acestui single au apărut online, cu diferite variante de mixaj şi editare, dar aceasta este finală.

Versiunea de pe TikTok este una cu viteză mai mare, alipită peste o sumedenie de clipuri visătoare, cu călătorii sau peisaje idilice. Are un uşor vibe country prin prisma chitarei care se aude în fundal. Fanii au observat în martie 2023 ca melodiei i s-a aplicat un copyright de la UMG/Polydor, urmând ca ea să fie apoi lansată pe 19 mai 2023. Track-ul a fost compus de Lana cu Rick Nowels.

Acesta este primul release al lui Elizabeth (nume real Lana) de la al nouălea său album de studio "Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd", care a sosit la început de an 2023. A fost o bătălie strânsă în topuri, dar Lana a detronat Depeche Mode în aceeaşi perioadă pentru a urca pe locul întâi în SUA şi UK.

Cei de la Official Charts au decretat "Ocean Blvd" drept al 18-lea cel mai popular album din 2023. E cel mai bine vândut vinil din 2023, depăşind chiar şi pe cele ale lui Taylor Swift şi Paramore. Del Rey e aşteptată să fie headliner luna viitoare la festivalul de la Glastonbury, iar muziciana a declarat într-un interviu recent că nu îi vine să creadă că are un loc atât de important la un festival legendar ca acesta.

Ultimul album al său a fost coprodus de Lana alături de Mike Hermosa, Jack Antonoff, Drew Erickson, Zach Dawes şi Benji. A ajuns pe locul 3 în Billboard 200 şi pe locul întâi în Australia. Lana o să mai apară în 2023 la festivalul MITA din Brazlia, în Rio pe 27 iunie, dar şi la Festival D'Ete în Quebec, Canada. Pe 9 iulie închide festivalul BST Hyde Park din Londra.

Citește în continuare

Albume noi

Lana Del Rey a lansat albumul "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd"

Lana Del Rey a lansat pe 24 martie 2023 albumul cu numărul 9 din cariera sa, "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd". Amânat de câteva ori oferindu-ne 77 de minute de muzica, LP-ul e deja considerat de critici magnum opus-ul Lanei.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Did You Know that There's a Tunnel Under the Ocean Blvd
Coperta album Lana Del Rey Did You Know that There's a Tunnel Under the Ocean Blvd │ FOTO: Lana Del Rey

"Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd" combină baroque pop cu rock şi pop şi include nu mai puţin de 16 piese. Sunt şi colaborări cu Riopy, Father John Misty, Bleachers şi Tommy Genesis. Artizanul acestui proiect şi omul care i-a şlefuit sunetul este Jack Antonoff, cunoscut că solist al trupei Bleachers, chitarist şi toboşar al trupei Fun.

El a produs albume pentru Taylor Swift, The 1975, Lorde, Florence and the Machine şi Tegan and Sara. Revenind la discul lansat de Lana Del Rey, acesta a fost prefaţat de single-urile "A&W" şi "The Grants", dar şi cel titular de pe LP. Cel mai şocant lucru pe care îl poţi auzi pe acest material e o combinaţie de gospel şi trap. Nu avem aici un concept de world building că la "Norman F*cking Rockwell", albumul din 2019. Mai degrabă avem un element spiritual împrăştiat pe parcursul pieselor, fiecare cu trăirea să.

Din cele 16 piese, 14 sunt melodii, iar două interludii. Pianul e senzaţional pe "The Grants", blând şi molatec, ca şi vocea Lanei. "Margaret", piesă cu numărul 13 este inspirată de Margaret Qualley, logodnica lui Jack Antonoff şi fiica actriţei Andie MacDowell. "Kingtsugi" şi "Fingertips" sunt minimaliste şi practic poezii puse pe muzică. Artwork-ul acestui album a fost realziat de către Neil Krug, colaborator frecvent cu Lana, iar fotografia de coperta a fost aleasă din 65 de imagini diferite, inclusiv un nud cu Lana.

Am primit un album de la Lana şi în 2021, "Blue Banisters", iar artista în vârstă de 37 de ani pare o forţă a naturii. Au trecut 10 ani de când Del Rey ne oferă scurt metrajul muzical "Tropico" şi piesă pentru "The Great Gatsby", iar resursa artistică nu pare a se epuiza. Pe numele său real Elizabeth Woolridge Grant, muziciană ne-a oferit şi piese pentru filme ca "Maleficent" şi "Big Eyes", în vreme ce în 2019 a avut o super colaborare cu Ariana Grande şi Miley Cyrus, "Don't Call Me Angel".

Acum tema principală a lui "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd" pare să fie moştenirea muzicală pe care o lasă în urmă Lana.

Citește în continuare

Trending