Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lana Del Rey a lansat mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club"

Lana Del Rey a lansat în sfârşit mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club". După câteva amânări LP-ul a debutat astăzi, pe 19 martie 2020 şi este un disc liniştit, melancolic la prima ascultare, dar cu câteva secvenţe tumultoase şi psihedelice. Avem detalii despre noul LP în articol, unde găsiţi şi câteva piese de pe disc.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club
Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club │ FOTO: Lana Del Rey

"Chemtrails Over the Country Club" este succesorul lui "Norman F*cking Rockwell" din 2019 şi a sosit prin casele de discuri Interscope/Polydor. A fost produs de către colaboratorul de încredere al Lanei, Jack Antonoff, alături de Rick Nowels şi Nikki Lane. Până acum am putut asculta de pe album piesa titulară, dar şi "Let Me Love You Like a Woman". LP-ul are 11 piese şi include colaborări cu Zella Day şi Weyes Blood pe un cover după Joni Mitchell. E vorba despre piesa "For Free" din 1970. Lana Del Rey descria astfel mesajul piesei care dă titlul acestui material discografic într-un interviu din 2020:

Piesa menţionează dorinţa mare de a fi normal şi atunci când îţi dai seama că ai o minte hiperactivă şi excentrică, un disc precum "Chemtrails" e ceea ce obţii.

În septembrie 2020 Lana acorda un interviu celor de la Interview Magazine în care explica inspiraţia din spatele discului:

Albumul avea un sunet Midwestern înainte să mă duc în zona Midwest din SUA. Ce e interesant despre faptul că ai o muză şi sună ridicol e faptul că eşti la mâna toanelor sale. Când cânt despre Arkansas şi eu mă întreb "de ce?". O modalitate în care aş descrie Midwest-ul, Oklahoma în special e că nu este suprasaturată şi e încă spaţiu să prinzi acel fulger alb.

Pe melodia "Breaking Up Slowly", lansată tot azi că single auzim o colaborare cu Nikki Lane, cu o contribuţie vocală. Pentru a îşi promova acest release, Lana Del Rey a apărut la emisiunea lui Jimmy Fallon, "The Tonight Show", unde a cântat "Let Me Love You Like a Woman" în decembrie 2020. În ciuda pandemiei şi a lipsei de concerte Lana a rămas ocupată, lansând în 2020 un album spoken word, "Violet Bent Backwards Over the Grass". Practic este o colecţie de poezii scrise de tânără muziciană, iar pe fundal se aude muzica lui Jack Antonoff.

Albumul a costat 1 dolar bucata şi 50% din toate veniturile au mers spre fundaţii caritabile care susţin popoarele indiene din SUA. Un lucru e sigur, "Chemtrails" o găseşte pe Lana mai liniştită, cu o voce mai şoptită şi cu extra pian în operele sale. Să fi găsit artista în sfârşit pacea după 7 albume?

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

A fost furat laptopul pe care Lana del Rey avea noul său album, o carte de 200 de pagini

S-a vorbit despre Lana del Rey pe final de săptămână, parţial pentru colaborarea sa cu Taylor Swift şi parţial pentru că artista a fost victima unui furt. I-a fost furat rucsacul în care avea un laptop pe care se aflau o sumedenie de piese noi, ce aveau să ajungă pe un viitor album.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Summertime cover Gershwin
Videoclip Lana Del Rey Summertime cover Gershwin

Ne aşteptăm ca în perioada următoare să vedem leak-uri cu aceste piese, dar artista recomandă să nu le ascultăm, deoarece nu sunt finalizate. Nu e singura scăpare din această săptămână, deoarece ultimul episod din "House of the Dragon" a ajuns pe Internet cu zile înaintea premierei. În ce priveşte industria muzicală, una dintre marile scăpări a fost cea a albumului System of a Down "Steal This Album" din 2003, când trupa, enervată de scăpări şi hackeri şi-a "leakuit" singură albumul.

Revenind la Lana del Rey ea a ţinut un live pe Instagram miercuri, pe 19 octombrie 2022, dezvăluind prin ce a trecut. Am aflat că în urmă cu câteva luni un hoţ i-a spart toate geamurile maşinii, lăsată nesupravegheată în Los Angeles. Artista de 37 de ani a menţionat că părăsise zona pentru doar câteva minute, deci a fost filată. În rucsacul furat se aflau bunuri "de mare valoare", precum un laptop pe care se află al nouălea album, multiple harduri şi 3 camere pe care se aflau înregistrări cu familia sa.

Pe acelaşi laptop se află şi o carte de 200 de pagini pe care Lana o scria pentru editura Simon & Schuster. Del Rey ne mai oferise prin aceeaşi editură o carte de poezii în septembrie 2020. Dacă în cazul pozelor mai erau backup-uri ici şi colo, atunci când a şters laptopul de la distanţă, şi-a pierdut şi cartea, care nu avea backup în cloud. Ultimul album lansat de muziciană a fost "Blue Banisters" din 2021, iar în acelaşi an lansase şi LP-ul "Chemtrails Over the Country Club".

A fost o perioadă foarte ocupată, cu încă un album lansat în 2020, "Violet Bent Backwards Over the Grass" şi "Norman F*ckng Rockwell" din 2019.

Lana del Rey are la activ două premii Brit Awards, două premii MTV Europe Music Awards şi un Satellite Award. A primit şi 6 nominalizări la Grammy, dar şi un Glob de Aur.

Citește în continuare

Muzică nouă

Taylor Swift va lansa o piesă în colaborare cu Lana Del Rey

Taylor Swift a dezvăluit că lansează o melodie cu Lana Del Rey. Piesa se numește "Snow On The Beach" și este extrasă de pe viitorul album al lui Swift, ce va deveni disponibil începând cu 21 octombrie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift și Lana Del Rey
Taylor Swift și Lana Del Rey │ FOTO: capturi YouTube

Taylor Swift se pregătește de lansarea celui de-al zecelea album din carieră. Discul se numește "Midnights" și va fi prezentat publicului pe 21 octombrie. Cântăreața de 32 de ani le-a ținut fanilor interesul la cote ridicate cu o serie de clipuri prin care dezvăluia tracklistul.

Swift și-a ținut fanii lipiți de contul ei Tiktok în ultimele săptămâni, deoarece a dezvăluit titlurile cântecelor printr-un joc denumit "Midnights Mayhem With Me". Artista a folosit o cușcă de bingo, fiecare minge eliberată conținând titlul și numărul piesei din tracklist. Ultimul cântec rămas de divulgat și-a meritat așteptarea, fiind vorba despre un featuring cu Lana Del Rey. Piesa se numește "Snow On The Beach".

"Salut și bun venit la episodul final din <<Midnights Mayhem with Me>>. A fost cu adevărat haotic și m-am bucurat de fiecare secundă", a spus Taylor înainte să facă public titlul piesei.

Mai mult, pe Lana și Taylor se mai leagă un detaliu. Ambele artiste au colaborat cu producătorul Jack Antonoff. Luna trecută, Swift a confirmat că Jack a lucrat alături de ea la discul "Midnights". Antonoff a produs/compus anterior pentru Del Rey albumele "Chemtrails Over The Country Club" (2021) și "Norman Fucking Rockwell!"(2019).

Tracklist "Midnights"

 1. Lavender Haze
 2. Maroon
 3. Anti-Hero
 4. Snow On The Beach (feat. Lana Del Rey)
 5. You're On Your Own, Kid
 6. Midnight Rain
 7. Question...?
 8. Vigilante Shit
 9. Bejeweled
 10. Labyrinth
 11. Karma
 12. Sweet Nothing
 13. Mastermind
Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending