Urmărește-ne în Social Media

Lana Del Rey - Arcadia

Lana Del Rey a revenit cu un nou single şi videoclip, "Arcadia", după o lungă perioadă de teasing. Odată cu acest release a venit în sfârşit şi data de lansare a noului său album, "Blue Banisters". Lana rămâne prolifică, după un debut de album cu doar luni în urmă. Toate detaliile sunt în articol.

Lana Del Rey pare că nu a dorit să creeze o piesă radio-friendly aici, un hit. A preferat să ne ofere o melodie şi un clip intim şi provocator prin "Arcadia", fiind filmată lângă o fereastră prin care bate puternic soarele. Cântă din vârful buzelor şi dansează lasciv în bătaia soarelui, stă pe mobilier old school şi se prosteşte în faţa oglinzii evocând imaginea unei fete inocente, care se putea amuza şi singură.

Peste filmările cu Lana sunt suprapuse imagini cu Los Angeles-ul noaptea, cu constelaţii, în vreme ce artista cântă despre corpul său şi emoţiile trezite de atingerile celui drag. Constelaţii îi apar pe piept şi chiar o nebuloasă cosmică spre final. Tonul serios dat de invocarea Americii se schimbă brusc, odată cu clapele discrete de pian. După ce ele dispar la final vedem o filmare grainy din camera de hotel a artistei, plus un soi de preview pentru un road movie cu Lana.

Pare o poveste cu Bonnie şi Clyde şi şochează prin basul de trap şi trompetele mexicane. Doar Lana ştie să ne treacă prin vreo 4 emoţii într-un singur video. "Arcadia" este numele unui oraş din California şi aceasta baladă cu mult pian este produsă de Drew Erickson. În versuri găsim comparaţii între corpul artistei şi Los Angeles, dar şi povesti din hoteluri Hilton şi din Land Rover-uri.

Lana Del Rey a tot postat teasere pentru noul album "Blue Banisters" încă din primăvară, iar LP-ul părea bătut în cuie pentru un debut de Ziua Independenţei, de 4 iulie. Acum a fost mutat acel debut pe 22 octombrie, iar cele 3 single-uri lansate în mai se vor găsi pe disc. E vorba despre melodiile "Blue Banisters", "Text Book" şi "Wildflower Wildfire". Ultimul album al Lanei a fost "Chemtrails Over the Country Club", lansat în martie 2021.

În 2020 artista a lansat un volum de poezii, iar în 2019 ne-a oferit LP-ul "Norman F*cking Rockwell!", care a primit nominalizări la premiile Grammy.

Comentarii

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads" - AUDIO

Lana Del Rey e genul de artistă care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, iar de această dată ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads". Cumva e destul de sobru şi melancolic încât să încapă într-un playlist de Crăciun, sau măcar de Thanksgiving.

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads
Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads │ FOTO: Lana Del Rey

Coverul după "Take Me Home, Country Roads" a debutat pe 1 decembrie 2023 şi e visător, dar nu cântat din vârful buzelor, cum face Lana uneori. E cântat "mai din piept", cu mai multă tărie, în special la refren. Inspiră o reprezentaţie romantică, dar curajoasă la pauza unui meci de fotbal american, doar că în loc de imnul SUA se aude... imnul colonizatorul care a cucerit SUA în prima fază.

Lana Del Rey a făcut de altfel o aluzie la o piesă de John Denver pe primul track de pe noul său album, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ei bine acum e momentul pentru un cover după legendara piesă din 1971. Era al patrulea album al lui Denver pe atunci, "Poems, Prayers & Promises". Corul de voci dinspre finalul piesei semnate Lana Del Rey va da fiori ascultătorului şi sună ca finalul unui vis.

Lana a fost mereu o fană şi o definiţie a fenomenului Americana, de la midwest-ul lui "Chemtrails Over the Country Club" în 2021 până la referinţe la Alabama pe cel mai nou LP al său. Elizabeth Grant (numele real al artistei) nu uita de unde a pornit şi ne oferă drept copertă pentru noul single o fotografie din colecţia personală. În ea apare Lana, sora sa, Caroline "Chuck" Grant, dar şi nepoata Lanei, Phoenix. Toate se odihnesc cu capul una pe alta, în vreme ce stau pe o barcă cu motor marca Phoenix.

Creatoarea de hituri a presărat multe aluzii la familie şi revenire acasă pe noul său disc, al nouălea din cariera sa. În noiembrie făcea echipă cu artista irlandeză Holly Macve, pentru a lansa "Suburban House", iar în mai ne-a oferit piesa "Say Yes to Heaven", un B-Side care trebuia să ajungă pe "Ultraviolence" în 2014, doar că nu s-a mai putut.

Şi nu se opreşte aici. La final de noiembrie Del Rey a cântat live un cover după "Unchained Melody", o altă piesă clasică americană. Asta în vreme ce apărea într-o transmisiune specială de Crăciun de la NBC, "Christmas at Graceland", oferind un tribut lui Elvis Presley.

Citește în continuare