Urmărește-ne în Social Media

Lana Del Rey - Blue Banisters

Lana Del Rey ne pregăteşte pentru lansarea noului său album de pe 22 octombrie cu un nou videoclip. Artista tocmai a lansat clipul piesei "Blue Banisters", single pe care îl lansase în vară alături de alte 2 track-uri. Lana pare mai fericită că aiciodată în acest videoclip, care se vizionează chiar aici.

"Blue Banisters" prezintă o zi idilică de vară, în care Lana şi două prietene ale sale par să invoce o tornadă. Se dau în leagăn, se pictează pe picioare, iar Lana apare şi în ipostaze solo, pe un tractor tipic american John Deere, cu o rochie galbenă şi cântând despre dragoste pierdută. În spate tronează dealuri pline de vii californiene cel mai probabil.

Le vedem şi pe fete în bucătărie pregătind o prăjitură şi ceea ce pare a fi un început de petrecere pentru amica însărcinată. E interesantă trecerea între stări a celor 3 protagoniste cu părul în vânt, de la visare la tristeţe, veselie şi privit în gol. Până la urmă numele piesei se reflectă şi în activitatea celor 3 femei şi anume vopsirea gardului din lemn din spatele casei.

Imaginile angelice cu fete punând topping-ul de frişcă pe tort alternează cu indicii că o furtună se apropie pentru a le schimba vieţile şi eventual a lua vopseaua de pe gardul proaspăt decorat cu albastru. Totul se termină cu note foarte grele de pian şi "spargerea celui de-al patrulea zid", când Lana priveşte direct în sufletele noastre. Artista a mai lansat în această toamnă un videoclip, al cel piesei "Arcadia", un alt track de pe noul album, "Blue Banisters", care va sosi pe 22 octombrie 2021.

Lana Del Rey rămâne foarte prolifică, deoarece a mai lansat un album şi în martie 2021, "Chemtrails Over the Country Club". Imediat după acel release anunţase încă un disc, "Rock Candy Sweet", care se dorea a fi un răspuns pentru revistele care au defăimat-o. Între timp s-a schimbat şi titlul şi aparent şi abordarea discului. În septembrie 2021 Lana Del Rey şi-a dezactivat toate conturile de social media, motivând că are multe alte interese şi ale slujbe care necesită intimitate şi transparenţă.

Pe numele său real, Elizabeth Wolridge Grant, artista de 36 de ani este activă în muzică din 2005, lansând albume şi sub alte pseudonime şi având o bună parte din opera ei pre-faima scăpată pe Internet. Marele hit care a propulsat-o apărea acum 10 ani, în 2011, "Video Games".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Lana Del Rey amână albumul "Blue Banisters", prezintă un nou teaser pentru o piesă

Dacă aţi urmărit veştile despre Lana Del Rey din 2021 ştiţi probabil că artista trebuia să lanseze noul album "Blue Banisters" pe 4 iulie, de Ziua Independenţei SUA. Acea zi a trecut şi nu am primit vreun LP nou, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare pentru fani. Pe 5 iulie Lana a venit cu lămuriri şi a oferit şi un teaser pentru o piesă nouă.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters
Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Artista a partajat pe Instagram o postare în care afirmă că noul său album va sosi "mai târziu mai târziu". A oferit şi un teaser pentru o nouă piesă, care va sosi în curând. O vedem pe Lana în faţa unei ferestre prin care radiază soarele, într-o casă ce pare uitată de vreme. Judecând după versuri, pare să fie o piesă de auto acceptare şi iubire, Lana Del Rey cântând despre şi mângâind părţi ale corpului său. Versurile sună astfel: "My body is a map of LA / I stand straight like an angel / With a halo."

Nu am fost lipsiţi de piese noi ale exponentei baroque pop, deoarece la final de primăvară am putut asculta 3 single-uri: "Blue Banisters", "Text Book" şi "Wildflower Wildfire". În plus, în martie 2021 a debutat albumul "Chemtrails Over the Country Club", la rândul său subiect al câtorva amânări succesive. Acela a fost un disc ceva mai liniştit şi melancolic, cu mai mult pian, dar şi câteva melodii psihedelice influenţate de The Doors. Imediat după debutul său venea promisiunea unui nou material discografic, numit "Rock Candy Sweet".

El se dorea un răspuns pentru haterii Lanei, care au acuzat-o de rasism şi glorificarea violenţei domestice. Titlul s-a schimbat în "Blue Banisters", iar ranchiuna artistei s-a mai domolit. Odată cu noul teaser de pe Instagram a venit şi o postare cu coperta acestui LP, care o prezintă pe muziciană intrp-o rochie galbenă, flancată de doi dulăi ameninţători. Sunt doi câini lup de Alsacia, unul cuminte şi unuil asmuţit. Aceştia sunt chiar câinii Lanei, pe numele lor Tex şi Mex.

Del Rey este activă din 2005, cântând şi sub alte pseudonime şi abordând genuri ca baroque pop, dream pop şi rock. În afară de "Chemtrails" lansat în 2021, am putut asculta şi albumul "Normal F*cking Rockwell" în 2019, după "Lust For Life" din 2017. În 2020 a sosit "Violet Bent OVer Backwards Over the Grass", un album spoken word, care includea poeziile Lanei.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2