Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un experiment concertistic din Luxemburg va investiga viitorul muzicii live

Plaja experimentelor muzicale se extinde cu încă unul, ce va avea loc luna viitoare în Luxemburg. Scopul noului studiu este să observe dacă muzica live își poate relua în siguranță poziția pe care o avea înainte de izbucnirea pandemiei. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Publicul la concertul Metallica la București pe 14 august 2019
Publicul la concertul Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cinci concerte-test, ce vor beneficia de măsuri de siguranță și restricții în vigoare, urmează să aibă loc în februarie pe arena Rockhal, organizatorii sperând că vor reuși să paveze drumul pentru reîntoarcerea evenimentelor live.

Organizate de grupul de lobby Arena Resilience Alliance (ARA), show-urile vor avea o capacitate limitată la 100 de participanți pe noapte. Purtarea măștii este obligatorie, la fel și distanțarea socială. Spațiul concertelor va avea dispunere pe scaune și o scenă centrală (360°). Participanții vor fi testați pentru COVD-19 înainte de eveniment și șapte zile mai târziu. Fiecare noapte va fi diferită, concertele venind din mai multe genuri muzicale, inclusiv electro-house și metal.

"În calitate de platformă ce susține arenele europene, ARA este mândră să ofere o oportunitate pentru ca industria să pregătească revenirea evenimentelor live, lucrând în același timp pentru a proteja sănătatea și bunăstarea comunităților și sustenabilitatea industriei noastre, care va fi importantă pentru redresarea economică și socială a țărilor din întreaga Europă", a declarat Robert Fitzpatrick, co-fondator ARA.

În ultimele luni, numeroși organizatori de evenimente împreună cu oameni de știință au efectuat diverse studii în ceea ce privește concertele și festivalurile. Dintre acestea amintim PRIMA-Cov, un studiu spaniol care a rezultat în zero cazuri de coronavirus la un concert fără reguli de distanțare socială. Din Germania am aflat că nu există un risc mare ca virusul să fie transmis în spațiile de evenimente ventilate corespunzător, iar Australia își desfășoară activitatea festivalieră într-un mod ingenios - utilizarea unor "party pods", adică un spațiu delimitat în care este permis un anumit număr de oameni.

Trending