Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie

Un experiment concertistic din Luxemburg va investiga viitorul muzicii live

Plaja experimentelor muzicale se extinde cu încă unul, ce va avea loc luna viitoare în Luxemburg. Scopul noului studiu este să observe dacă muzica live își poate relua în siguranță poziția pe care o avea înainte de izbucnirea pandemiei. Mai multe detalii în articol.
Publicul la concertul Metallica la București pe 14 august 2019

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cinci concerte-test, ce vor beneficia de măsuri de siguranță și restricții în vigoare, urmează să aibă loc în februarie pe arena Rockhal, organizatorii sperând că vor reuși să paveze drumul pentru reîntoarcerea evenimentelor live.

Organizate de grupul de lobby Arena Resilience Alliance (ARA), show-urile vor avea o capacitate limitată la 100 de participanți pe noapte. Purtarea măștii este obligatorie, la fel și distanțarea socială. Spațiul concertelor va avea dispunere pe scaune și o scenă centrală (360°). Participanții vor fi testați pentru COVD-19 înainte de eveniment și șapte zile mai târziu. Fiecare noapte va fi diferită, concertele venind din mai multe genuri muzicale, inclusiv electro-house și metal.

"În calitate de platformă ce susține arenele europene, ARA este mândră să ofere o oportunitate pentru ca industria să pregătească revenirea evenimentelor live, lucrând în același timp pentru a proteja sănătatea și bunăstarea comunităților și sustenabilitatea industriei noastre, care va fi importantă pentru redresarea economică și socială a țărilor din întreaga Europă", a declarat Robert Fitzpatrick, co-fondator ARA.

În ultimele luni, numeroși organizatori de evenimente împreună cu oameni de știință au efectuat diverse studii în ceea ce privește concertele și festivalurile. Dintre acestea amintim PRIMA-Cov, un studiu spaniol care a rezultat în zero cazuri de coronavirus la un concert fără reguli de distanțare socială. Din Germania am aflat că nu există un risc mare ca virusul să fie transmis în spațiile de evenimente ventilate corespunzător, iar Australia își desfășoară activitatea festivalieră într-un mod ingenios - utilizarea unor "party pods", adică un spațiu delimitat în care este permis un anumit număr de oameni.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Te Cunosc de Undeva!" revine pe 6 februarie, "sezonul 16 se anunţă unul de senzaţie", potrivit Andreei Bălan

Emisiunea "Te Cunosc de Undeva!" revine la Antena 1 pe 6 februarie. Cel de-al 16-lea sezon va avea concurenţi "foarte,...

Închide