Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Câini care detectează COVID-19 sunt folosiți de muzicieni pentru siguranța concertelor

Într-o lume în care pandemia de COVID-19 e pe buzele tuturor, nici câinii care adulmecau de obicei droguri și explozibil nu mai sunt ce au fost. Mai mulți muzicieni au apelat la ajutorul patrupedelor pentru a detecta COVID-19, în încercarea de a se asigura că show-urile vor avea loc fără probleme. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Câine antrenat să adulmece COVID-19
Câine antrenat să adulmece COVID-19 │ FOTO: Instagram @biodetectionk9

Potrivit publicației Rolling Stone, mai mulți artiști și trupe, inclusiv Eric Church, Tool, Metallica și The Black Keys, au folosit câini pentru a adulmeca atât muzicienii, cât și membrii staff-urilor pentru COVID-19. Dacă câinii detectează virusul, ei se așază, anunțând astfel persoana că este infectată.

Animalele sunt antrenate la Bio-Detection K9, o agenție din Ohio care susține că eforturile patrupedelor au avut o acuratețe de 98-99 % folosind mostre clinice și oameni reali.

"Dacă înțelegi instinctele comportamentului unui câine, are foarte mult sens. Câinii se adulmecă unul pe altul pentru a vedea dacă au are vreun virus. Îi antrenăm să caute ceva de care ar fi oricum interesați", a declarat Jerry Johnson, președintele Bio-Detection K9, pentru Rolling Stone.

Câinii nu sunt folosiți pentru a identifica participanții care ar putea fi purtători de virus, dar îi adulmecă pe muzicieni, pe membrii echipei și pe oricine are acces în culise.

În urma numeroaselor anulări și amânări de concerte și evenimente live, ajutorul câinilor pare să funcționeze. Metallica și Church au pus deja câinii la lucru, în timp ce Tool îi va duce cu ei în turneu. Ashley McBryde și Brothers Osborne se numără printre artiștii care plănuiesc să folosească și ei câinii la viitoarele concerte.

Trending