Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nightwish anunţă un concert în realitate virtuală în martie 2021, porneşte apoi un turneu global

Nightwish se numără printre trupele care au lansat albume noi în 2020, în cazul său "Human :II: Nature". Din cauza pandemiei formaţia nu a putut pleca într-un turneu clasic, dar se pregăteşte acum de un prim eveniment aparte. E vorba despre un concert în realitate virtuală, care are loc în martie 2021. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Nightwish Concert Realitate Virtuala 2021
Nightwish Concert Realitate Virtuala 2021 │ FOTO: Nightwish

Nightwish va da startul unei experienţe inedite în primăvara lui 2021. Evenimentul "An Evening With Nightwish In a Virtual World" implică o reprezentaţie la The Islanders Arms, o tavernă creată în realitate virtuală. Show-ul se desfăşoară pe parcursul a 2 seri, 12 şi 13 martie 2021. În fiecare dintre aceste două reprezentaţii avem parte de 90 de minute de piese de pe cel mai nou album al trupei, "Human :II: Nature", care se aude live pentru prima dată. În plus vom asculta şi hituri ale trupei, iar în fiecare seară setlist-ul va fi diferit.

Având în vedere debutul din aprilie 2020 al acestui LP, el nu a avut când să fie interpretat live şi adus în faţa publicului în acest an pandemic. Nightwish a fost nevoită să îşi amâne turneul global din acest an până în 2021. Revenind la experienţa de la Islander Inn, atât trupa, cât şi publicul vor fi imersaţi într-o experienţă imaginară 3D. De producţie se va ocupa Zoan, care a pus în mişcare şi platforma Burst Live, unde a concertat trupa rap finlandeză JVG pe 1 mai, tot în VR.

Peste 1 milion de privitori au luat parte la experienţă atunci. Concertele virtuale nu sunt deloc ceva nou şi ne amintim că Marshmello a ţinut un eveniment muzical live în jocul Fortnite, ca şi Travis Scott. Korn a avut un concert în jocul MMORPG AdventureQuest 3D. Reprezentaţia Nightwish se va putea urmări pe www.burst.fi şi înregistrările se vor putea urmări timp de 48 de ore după show. Biletele pornesc de la 25 de euro pentru cele 2 seri, iar bundle-urile cu tricou dedicat noului LP sunt 45 de euro.

"Human :II: Nature" este un album dublu experimental, care include 9 piese pe CD-ul principal şi o lungă piesă împărţită în 8 capitole pe al doilea CD. Acea piesă lungă include sunete din natură şi este mai degrabă instrumentală.

Trupa cu Floor Jansen la voce va pleca într-un turneu real, dacă totul merge bine pe 1 mai 2021. Primele show-uri sunt în Marea Britanie, Franţa şi Belgia. Cu puţin noroc îi vedem şi la noi, mai ales că pe 31 mai ajung la Budapesta.

Biletele pentru concertul VR sunt aici.

Comentează

Albume noi

Nightwish anunţă un nou album, "Yesterwynde"; Când apare primul single?

Nightwish le face o bucurie fanilor fix înainte de Paşte, anunţând un nou album, intitulat "Yesterwynde". Acesta va fi lansat pe 20 septembrie 2024, prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Coperta album Nightwish Yesterwynde
Coperta album Nightwish Yesterwynde │ FOTO: Nightwish

"Yesterwynde" este al zecelea album al celor de la Nightwish, succesorul lui "Human. :II: Nature", care a sosit în 2020. Ni se promite o "călătorie fantastică prin timp, amintiri şi "îngerii mai buni ai naturii umane". Cel puţin aşa anunţă Tuomas Holopainen, omul de la clape şi principalul compozitor al formaţiei. A durat 3 ani producţia acestui LP.

Iată tracklist-ul lui "Yessterwynde":

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strânge Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Primul single de pe noul album Nightwish din 2024 va fi "Perfume of the Timeless", care va fi lansat pe 21 mai 2024. În ianuarie, toboşarul Kai Hahto vorbea despre acest material cu presa, spunând că nu va fi la fel ca "Human. :II: Nature", ci un pic mai heavy. Evident, Nightwish fiind Nightwish nu vor lipsi părţile orchestrale şi simfonice.

Ce e ciudat e ca acelaşi toboşar a spus în cadrul unui alt interviu că Nightwish va lua o pauză de 2-3 ani de la concerte. În aprilie 2023 trupa îşi informase fanii că ia o pauză şi că nu va mai ţine reprezentaţii live în "viitorul apropiat", nici măcar pentru a promova noul LP. Motivele sunt unele personale se pare şi au de-a face cu viitorul şi binele trupei.

Speră totuşi ca fanii să se consoleze cu aceste 12 piese noi şi 3 videoclipuri aflate în pregătire.

Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic fondată în 1996 în orașul Kitee. S-a remarcat prin combinarea elementelor de metal cu influențe simfonice și orchestră, creând un sunet distinctiv și epic. Printre membrii fondatori se numără Tuomas Holopainen (clape, pian), Emppu Vuorinen (chitară) și Tarja Turunen (voce). Cu toate că Nightwish a trecut prin mai multe schimbări de componență în ceea ce privește vocaliștii de-a lungul anilor, trupa a continuat să cunoască succesul pe plan internațional.

Albumul lor de debut, "Angels Fall First", a fost lansat în 1997, iar de atunci au urmat o serie de albume care au consolidat poziția lor în industria muzicală, precum "Oceanborn" (1998), "Wishmaster" (2000), "Century Child" (2002), și "Once" (2004). Acesta din urmă a fost albumul care i-a adus trupei o notorietate mai amplă și a conținut hit-uri precum "Nemo" și "Wish I Had an Angel".

Citește în continuare

Trending