Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Solista Nightwish a fost diagnosticată cu cancer la sân

Una dintre marile voci ale symphonic metal-ului, Floor Jansen, solista Nightwish trece prin momente grele. Artista a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a dorit să îşi anunţe fanii cu privire la acest moment dificil. Ce urmează pentru Floor aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În vârstă de 41 de ani, artista olandeză şi-a dezvăluit diagnosticul într-o postare în social media făcută pe 26 octombrie. Astfel am aflat că verdictul i-a sosit cu două săptămâni în urmă şi că operaţia a avut loc în această săptămână, pentru a înlătura tumoarea. Prognoza este foarte bună, iar cancerul pare a nu fi agresiv şi nici nu s-a răspândit. Floor Jansen va trece şi prin radioterapie pentru a se asigura că toate celulele canceroase au fost eliminate.

Cu această ocazie solista grupului Nightwish le recomandă tuturor femeilor, mai ales celor în vârstă de peste 40 de ani să meargă la o mamografie. A precizat în mesajul său şi că multe ţări oferă acest tip de screening gratuit. Dacă totul merge bine, muziciana va fi putea să îşi reia turneul european cu Nightwish, iar acesta va începe pe 20 noiembrie.

2022 e un an special, deoarece marchează 10 ani de când Floor Jansen a devenit solista Nightwish. Debutul său live s-a făcut pe 1 octombrie 2012, în cadrul unui concert la Showbox Sodo din Seattle. Această schimbare de solistă venea după plecarea bruscă a lui Anette Olzon, care a fost vocalista Nightwish timp de 5 ani. Cu Nightwish, Jansen a lansate două albume ce au urcat pe locul întâi în topuri în Finlanda şi în top 5 albume în Austria, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Olanda,.

Jansen a făcut parte din una dintre primele trupe symphonic metal din lume, After Forever, la care cânta încă de la vârsta de 16 ani. Grupul a lansat 5 albume, între 2000 şi 2007, dar s-a destrămat în 2009. Floor a cântat apoi la Revamp, cu care a lansat două albume între 2010 şi 2013. Cu Nightwish solista a lansat două albume: "Endless Forms Most Beautiful" în 2015 şi "Human. :II: Nature" în 2020.

Trending