Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Katy Perry, Lionel Richie, Andrea Bocelli cântă la încoronarea Regelui Charles

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles se va bucura de un recital muzical impresionant, cu Andrea Bocelli, Katy Perry și Lionel Richie capete de afiș. Evenimentul va avea loc pe 7 mai la Castelul Windsor. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Lionel Richie / Katy Perry / Andrea Bocelli
Lionel Richie / Katy Perry / Andrea Bocelli │ FOTO: capturi YouTube

BBC a anunțat lista de interpreți care vor urca pe scena concertului de învestire, la o zi după ce Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați la Westminster Abbey. Lionel Richie, Katy Perry și Andrea Bocelli sunt headlinerii, programul muzical fiind completat de grupul Take That, Sir Bryn Terfel, Freya Ridings și Alexis Ffrench.

Katy Perry și Lionel Richie sunt amândoi jurați la emisiunea "American Idol" și îl cunosc pe regele Charles de mulți ani. Cântăreața de 38 de ani a fost numită ambasador al British Asian Trust, o organizație de caritate co-fondată de Prințul Charles pentru a combate sărăcia și pentru a transforma viețile oamenilor din Asia de Sud.

Richie, pe de altă parte, a fost numit Primul Ambasador Global și Primul Președinte al Grupului Global Ambassador pentru The Prince's Trust în 2019. Charles a înființat organizația de caritate în 1976 pentru a oferi tinerilor defavorizați resursele de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim.

Concertul va celebra un nou capitol din istoria națiunii, cu teme despre iubire, respect și optimism, sărbătorind cele patru națiuni, comunitățile lor și Commonwealth", este menționat într-un comunicat BBC.

BBC Studios Productions organizează concertul, care va fi transmis în direct din incinta Castelului Windsor. Evenimentul muzical va cuprinde și un duet memorabil susținut de legendarul Andrea Bocelli și Bryn Terfel, un bas-bariton câștigător al premiului Grammy, și onorat în 2017 cu titlul de cavaler pentru serviciile în muzică.

Take That, grupul format din Gary Barlow, Howard Donald și Mark Owen, va concerta în primul lor spectacol live din 2019, iar Freya Ridings va interpreta un duet cu Alexis Ffrench (compozitor, producător și pianist). Un pasionat susținător al educației muzicale, Ffrench este guvernator și administrator al Academiei Regale de Muzică și primul director artistic al Consiliului Asociat al Școlilor Regale de Muzică.

Concertul de încoronare se va desfășura în fața unui public de 20.000 de oameni. Evenimentul va fi transmis pe BBC One, BBC iPlayer, BBC Radio 2 și BBC Sounds.

Comentează

Trending