Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Nightwish a lansat albumul "Human. :II: Nature"; Poate fi ascultat integral pe YouTube - AUDIO

Nightwish a lansat un album concept pe 10 aprilie, sub numele de "Human. :II: Nature". Acest dublu disc are menirea de a ne aduce mai aproape de comuniunea cu natura, dar şi de a reflecta asupra naturii umane. Toate piesele de pe LP se pot asculta sub formă de lyric video-uri pe YouTube. Le găsiţi în articol.

Publicat

pe

Nightwish - ”HUMAN. :II: NATURE” (copertă album)
Nightwish - ”HUMAN. :II: NATURE” (copertă album)

Au trecut 5 ani de la ultimul album Nightwish, "Endless Forms Most Beautiful", care a debutat în 2015. Acel material discografic a fost promovat printr-o serie de concerte care au adus trupa inclusiv în România. Acum grupul revine cu un disc concept, împărţit în două segmente: cel uman şi cel dedicat naturii. "Human. :II: Nature" a fost înregistrat în perioada august-octombrie 2019 în multiple zone de pe glob. O parte a fost înregistrată în Rosko, dar şi în Petrax Studios şi castelul Troykington sau la Finnvox Studios.

De înregistrare s-au ocupat Tero Kinnunen, Mikko Karmila şi Troy Donockley, iar de mixaj a fost responsabil Mikko Karmila de la Finnvox. Clăparul Nightwish şi principalul compozitor Tuomas Holopainen a contribuit de asemenea la mixaj, alături de Tero Kinnunen. Holopainen a oferit următoarele detalii despre rezultatul acestei munci de creaţie:

Ideea originală era să nu realizăm un album dublu. Am crezut că putem să punem tot materialul pe un singur album, dar de vreme ce pe un CD încap doar 78 de minute de muzică, iar albumul ar fi fost de 83 de minute, a trebuit să îl împărţim în două discuri. Asta a fost o decizie genială, pentru că acum are mai mult sens să te gândeşti la dinamica albumului astfel.

Este "Human. :II: Nature", iar primele 9 piese sunt despre oamenii care spun poveşti despre umanitate, natura umană şi alţi oameni, cu o voce umană. Apoi, după asta întorci discul şi intri în natură timp de o jumătate de oră, cu escapism instrumental. Aceasta este partea "nature" a albumului.

Tuomas a evitat să numească acest LP un "album concept" ci mă degrabă un album cu o temă aparte. Ultima piesă în special ar fi o scrisoare de dragoste trimisă de Nightwish Planetei Pământ. Acesta este al doilea album de studio alături de solista olandeză Floor Jansen, care s-a alăturat formaţiei din 2012. Al doilea CD al acestui material nou este practic o mare operă orchestrală, spartă în 8 secţiuni/piese. Nu auzim voce, ci o combinaţie de instrumente muzicale şi sunete din natură.

Poate cea mai interesantă piesă este "Hurrian Hymn to Nikkal", care foloseşte un fragment din cea mai veche compoziţie muzicală descoperită pe Terra. Ea datează din anul 1500 înainte de Hristos şi a fost inscripţionată pe o tăbliţă în limbaj cuneiform. Nightwish a anunţat în luna martie că a intrat într-un parteneriat cu o fundaţie caritabilă numită World Land Trust, care se ocupă cu protejarea naturii, plantelor şi animalelor. Acest parteneriat a fost prezentat în clipul recent lansat pentru piesa "Ad Astra".

Vă invităm să ascultaţi întregul disc în cadrul acestui articol.

Comentează

Albume noi

Nightwish anunţă un nou album, "Yesterwynde"; Când apare primul single?

Nightwish le face o bucurie fanilor fix înainte de Paşte, anunţând un nou album, intitulat "Yesterwynde". Acesta va fi lansat pe 20 septembrie 2024, prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Coperta album Nightwish Yesterwynde
Coperta album Nightwish Yesterwynde │ FOTO: Nightwish

"Yesterwynde" este al zecelea album al celor de la Nightwish, succesorul lui "Human. :II: Nature", care a sosit în 2020. Ni se promite o "călătorie fantastică prin timp, amintiri şi "îngerii mai buni ai naturii umane". Cel puţin aşa anunţă Tuomas Holopainen, omul de la clape şi principalul compozitor al formaţiei. A durat 3 ani producţia acestui LP.

Iată tracklist-ul lui "Yessterwynde":

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strânge Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Primul single de pe noul album Nightwish din 2024 va fi "Perfume of the Timeless", care va fi lansat pe 21 mai 2024. În ianuarie, toboşarul Kai Hahto vorbea despre acest material cu presa, spunând că nu va fi la fel ca "Human. :II: Nature", ci un pic mai heavy. Evident, Nightwish fiind Nightwish nu vor lipsi părţile orchestrale şi simfonice.

Ce e ciudat e ca acelaşi toboşar a spus în cadrul unui alt interviu că Nightwish va lua o pauză de 2-3 ani de la concerte. În aprilie 2023 trupa îşi informase fanii că ia o pauză şi că nu va mai ţine reprezentaţii live în "viitorul apropiat", nici măcar pentru a promova noul LP. Motivele sunt unele personale se pare şi au de-a face cu viitorul şi binele trupei.

Speră totuşi ca fanii să se consoleze cu aceste 12 piese noi şi 3 videoclipuri aflate în pregătire.

Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic fondată în 1996 în orașul Kitee. S-a remarcat prin combinarea elementelor de metal cu influențe simfonice și orchestră, creând un sunet distinctiv și epic. Printre membrii fondatori se numără Tuomas Holopainen (clape, pian), Emppu Vuorinen (chitară) și Tarja Turunen (voce). Cu toate că Nightwish a trecut prin mai multe schimbări de componență în ceea ce privește vocaliștii de-a lungul anilor, trupa a continuat să cunoască succesul pe plan internațional.

Albumul lor de debut, "Angels Fall First", a fost lansat în 1997, iar de atunci au urmat o serie de albume care au consolidat poziția lor în industria muzicală, precum "Oceanborn" (1998), "Wishmaster" (2000), "Century Child" (2002), și "Once" (2004). Acesta din urmă a fost albumul care i-a adus trupei o notorietate mai amplă și a conținut hit-uri precum "Nemo" și "Wish I Had an Angel".

Citește în continuare

Trending