Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Nightwish a lansat albumul "Human. :II: Nature"; Poate fi ascultat integral pe YouTube - AUDIO

Nightwish a lansat un album concept pe 10 aprilie, sub numele de "Human. :II: Nature". Acest dublu disc are menirea de a ne aduce mai aproape de comuniunea cu natura, dar şi de a reflecta asupra naturii umane. Toate piesele de pe LP se pot asculta sub formă de lyric video-uri pe YouTube. Le găsiţi în articol.

Publicat

pe

Nightwish - ”HUMAN. :II: NATURE” (copertă album)
Nightwish - ”HUMAN. :II: NATURE” (copertă album)

Au trecut 5 ani de la ultimul album Nightwish, "Endless Forms Most Beautiful", care a debutat în 2015. Acel material discografic a fost promovat printr-o serie de concerte care au adus trupa inclusiv în România. Acum grupul revine cu un disc concept, împărţit în două segmente: cel uman şi cel dedicat naturii. "Human. :II: Nature" a fost înregistrat în perioada august-octombrie 2019 în multiple zone de pe glob. O parte a fost înregistrată în Rosko, dar şi în Petrax Studios şi castelul Troykington sau la Finnvox Studios.

De înregistrare s-au ocupat Tero Kinnunen, Mikko Karmila şi Troy Donockley, iar de mixaj a fost responsabil Mikko Karmila de la Finnvox. Clăparul Nightwish şi principalul compozitor Tuomas Holopainen a contribuit de asemenea la mixaj, alături de Tero Kinnunen. Holopainen a oferit următoarele detalii despre rezultatul acestei munci de creaţie:

Ideea originală era să nu realizăm un album dublu. Am crezut că putem să punem tot materialul pe un singur album, dar de vreme ce pe un CD încap doar 78 de minute de muzică, iar albumul ar fi fost de 83 de minute, a trebuit să îl împărţim în două discuri. Asta a fost o decizie genială, pentru că acum are mai mult sens să te gândeşti la dinamica albumului astfel.

Este "Human. :II: Nature", iar primele 9 piese sunt despre oamenii care spun poveşti despre umanitate, natura umană şi alţi oameni, cu o voce umană. Apoi, după asta întorci discul şi intri în natură timp de o jumătate de oră, cu escapism instrumental. Aceasta este partea "nature" a albumului.

Tuomas a evitat să numească acest LP un "album concept" ci mă degrabă un album cu o temă aparte. Ultima piesă în special ar fi o scrisoare de dragoste trimisă de Nightwish Planetei Pământ. Acesta este al doilea album de studio alături de solista olandeză Floor Jansen, care s-a alăturat formaţiei din 2012. Al doilea CD al acestui material nou este practic o mare operă orchestrală, spartă în 8 secţiuni/piese. Nu auzim voce, ci o combinaţie de instrumente muzicale şi sunete din natură.

Poate cea mai interesantă piesă este "Hurrian Hymn to Nikkal", care foloseşte un fragment din cea mai veche compoziţie muzicală descoperită pe Terra. Ea datează din anul 1500 înainte de Hristos şi a fost inscripţionată pe o tăbliţă în limbaj cuneiform. Nightwish a anunţat în luna martie că a intrat într-un parteneriat cu o fundaţie caritabilă numită World Land Trust, care se ocupă cu protejarea naturii, plantelor şi animalelor. Acest parteneriat a fost prezentat în clipul recent lansat pentru piesa "Ad Astra".

Vă invităm să ascultaţi întregul disc în cadrul acestui articol.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Nightwish revine la București în 2022; Care sunt prețurile biletelor

Nightwish va susține un nou concert la București. Trupa va promova albumul "HUMAN. :II: NATURE" în cadrul unui show ce va avea loc în august la Romexpo.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nightwish pleacă din nou în turneu, cu acest prilej bifând un nou concert în România. Trupa va urca pe scena de la Romexpo, București, pe 1 august 2022, în cadrul show-ului urmând să promoveze cel mai recent material, "HUMAN. :II: NATURE". Evenimentul va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia.

Nightwish este o formație care nu mai are nevoie de nicio prezentare, asigurându-și renumele după mai bine de 20 de ani pe scena internațională a muzicii metal. Cu 9 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul și mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea și dezvoltarea symphonic metalului precum și la așa numitelor female fronted metal bands. Treptat, albumele formației au ajuns în topurile din întreaga lume, primind peste 60 de Discuri de Platina si de Aur pentru vânzările din cele doua decenii de activitate.

Cel mai recent album, "HUMAN. :II: NATURE", a fost lansat pe 10 aprilie 2020, fiind primul album dublu al formației și primul album în care Kai Hahto este toboșarul oficial al trupei. Discul a intrat în peste 20 de topuri din întreaga lume, în jumătate dintre ele fiind plasat pe primele trei poziții.

În momentul de fata Nightwish înseamnă:

 • Tuomas Holopainen – clape
 • Emppu Vuorinen – chitara
 • Jukka Koskinen – bass
 • Troy Donockley – instrumente traditionale
 • Floor Jansen – voce
 • Kai Hahto - tobe

Prețuri bilete la concertul Nightwish din 2022, de la București:

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adauga comisionul de emitere bilet de 12 lei. Numărul biletelor la categoriile Wishmasters și Elvenpaths este limitat la 2000 de bucăți din fiecare categorie. Se pun în vânzare doar 10.000 de bilete pentru acest show.

Primele 200 de bilete:

 • Wishmasters - 329 lei
 • Elvenpaths - 239 lei
 • Islanders - 149 lei

Presale:

 • Wishmasters - 349 lei
 • Elvenpaths - 259 lei
 • Islanders - 169 lei

La acces:

 • Wishmasters - 370 lei
 • Elvenpaths - 280 lei
 • Islanders - 190 lei

 

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending