Urmărește-ne în Social Media

Nightwish - Noise

Nightwish a lansat prima piesă nouă din ultimii 5 ani, melodia "Noise", care va fi inclusă pe viitorul album al trupei. Noul LP se numeşte "Human. :II: Nature" şi va sosi în luna aprilie. Până atunci urmărim noul videoclip plin de vanitate şi VR în articol.

"Noise" este un videoclip încărcat de simbolism, etalând personaje dominate de superficialitate specifice epocii moderne. Vanitatea ar fi principalul păcat atacat în acest material video. Oglinzile şi camerele selfie sunt puse la treabă pentru a stimula atât vanitatea celor nesiguri de ei, cât şi şarlatanii care vând "poţiuni" false. Toate aceste iluzii sunt "injectate" printr-un soi de cască de realitate VR de la nou născut până la fiinţa ajunsă la bătrâneţe.

Piesa este plină de energie şi pune în valoare atât vocea solistei Floor Jansen, cât şi o chitară şi un pian specifice Nightwish. Sunt momente în care acorduri ale orchestraţiei amintesc puţin de tema principală din "Game of Thrones". Acest single ne oferă un aperitiv din peisajul sonic al lui "Human. :II: Nature", al nouălea album al formaţiei finlandeze. Va sosi pe 10 aprilie prin Nuclear Blast şi s-a lăsat aşteptat ceva timp după LP-ul din 2015, "Endless Forms Most Beautiful". Nightwish se va revanşa totuşi prin lansarea unui dublu album, care include 9 piese pe primul CD şi un track lung împărţit în 8 capitole pe al doilea CD. Iată tracklist-ul noului album:

Discul 1:

01. Music
02. Noise
03. Shoemaker
04. Harvest
05. Pan
06. How's The Heart?
07. Procession
08. Tribal
09. Endlessness

Discul 2:

01. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Vista
02. All The Works Of Nature Which Adorn The World - The Blue
03. All The Works Of Nature Which Adorn The World - The Green
04. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Moors
05. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Aurorae
06. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Quiet As The Snow
07. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Anthropocene (incl. "Hurrian Hymn To Nikkal")
08. All The Works Of Nature Which Adorn The World - Ad Astra

Noul album este al doilea alături de solista Floor Jansen, care face parte din grup din 2012. Ultimul release al trupei a fost o colecţie, "Decades: Live In Buenos Aires", lansată pe 6 decembrie 2019. A fost o selecţie de piese cântate live pe Estadio Malvinas în Buenos Aires ca parte a turneului "Decades". Trupa a ajuns şi la noi în cadrul acelui turneu încântându-ne în vara lui 2018 cu un concert în parcarea Romexpo.

Comentarii