Urmărește-ne în Social Media

Nightwish - Ad Astra (World Land Trust Partnership)

Nightwish a lansat piesa "Ad Astra", cu un sound medieval-zen şi un videoclip emoţionant despre umanitate. Clipul oficial este o adevărată capsulă despre istoria şi evoluţia omenirii care poate fi trimisă în spaţiu spre alte civilizaţii. Vă invităm să vizionaţi noul clip în articol.

"Ad Astra" include citate din Carl Sagan şi videoclipul prezintă peisaje superbe de pe Terra. E păcat că îl avem doar în rezoluţie Full HD, pentru că ar fi fost excelent în 4K. Vedem vulturi care se avântă spre cer, munţi acoperiţi de nori, fluturi şi jungle tropicale, primele bătăi de inimă ale unui prunc şi leul care stă la pândă, văzut în night vision. După ce se termină intro-ul piesei îţi vei da seama cât de mic eşti la scara universului. Putem spune că David Attenborough ar fi cu adevărat mândru de acest clip, ca şi Carl Sagan.

Melodia este mai degrabă una universală, un fel de Folk Terran, care reuneşte bucăţi simfonice, cu un cântec de fluier şi vocalize tribale. Este în egală măsură coloană sonoră de "Avatar", dar şi "Lord of the Rings". Odată cu lansarea acestei piese, Nightwish a anunţat şi un parteneriat cu World Land Trust, o fundaţie caritabilă internaţională conservaţionistă. Aceasta protejează cele mai periclitate habitate de pe glob. "Ad Astra" înseamnă în limba latima "către stele" şi prezintă şi proiectele World Land Trust.

Printre susţinătorii acestei organizaţii se numără David Attenborough şi Chris Packham.

Noul track va apărea pe viitorul album Nightwish, un disc dublu, "Human. :II: Nature". Acesta debutează pe 10 aprilie şi include o primă parte cu piese despre natura umană şi o a doua parte strict despre natură, cu o lungă piesă atmosferică şi mai degrabă instrumentală. Albumul soseşte prin Nuclear Blast şi este succesorul lui "Endless Forms Most Beautiful" din 2015. Discul cel nou a fost înregistrat în intervalul august-octombrie 2019 la Finnvox Studios, Petrax Studios şi la tabăra Rosko.

Primele single-uri lansate de pe LP au fost câmpenescul "Harvest" dar şi "Noise", cu un videoclip cu mesaj anti social media şi falsitate. Nightwish a cântat la Bucureşti în 2018, cu o oprire în cadrul turneului său aniversar de 20 de ani.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Nightwish își va încheia activitatea dacă un membru cheie pleacă din trupă

Nightwish își continuă în prezent activitatea, în ciuda plecării lui Marco Hietala. Există însă și factori care atârnă mai greu în luarea deciziei de a dizolva formația. Dacă un membru cheie ar pleca, atunci Tuomas Holopainen ar ști că acela este sfârșitul.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Marco Hietala a părăsit trupa Nightwish în ianuarie 2021, însă asta nu i-a determinat pe colegii lui să pună punct activității formației. Decizia de a continua este oarecum controversată, mai ales că Tuomas Holopainen declara în 2019 că Nightwish se va destrăma dacă mai pleacă vreun membru. Întrebat recent de Metal Hammer cum comentează această schimbare de atitudine, Tuomas a replicat că s-a răzgândit, dar că totul va lua sfârșit dacă Floor Jansen se hotărăște, la rândul ei, să plece.

"Asta simțeam în 2019 și asta am simțit și când a plecat Marco. Îmi retrag cuvintele când ne referim la situația asta.

Dar dacă ar pleca Floor [Jansen, vocalista], aia ar fi, ăla ar fi finalul trupei Nightwish. Cu siguranță, 100%", a răspuns Tuomas.

Tuomas Holopainen: "Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani"

Mergând pe ipoteza destrămării, Tuomas a fost întrebat cum s-ar simți dacă Nightwish și-ar încheia activitatea definitiv.

"Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani. Va trebui să mă gândesc la un alt proiect", a răspuns liderul și fondatorul Nightwish, părând să fi zăbovit deja asupra acestei idei.

Floor Jensen a devenit vocalista formației Nightwish în 2012, ea înlocuind-o pe Anette Olzon, care, la rândul ei, a preluat ștatefa de la Tarja Turunen, concediată de formație în octombrie 2005. În acest context, e dificil de crezut că plecarea lui Jensen ar fi, cu adevărat, indispensabilă.

Până la noi reevaluări, povestea Nightwish continuă. Trupa a lansat în aprilie 2020 albumul "Human. :II: Nature", pe care l-a promovat în cadrul unui eveniment inedit, "An Evening With Nightwish In a Virtual World". Concertul VR a avut loc în martie 2021, formația reluând concertele clasice în luna iulie. Turneul de promovare a albumului "Human. :II: Nature" a debutat pe 28 iulie, urmând să se încheie în octombrie 2022. Marko Hietala va fi înlocuit de un muzician care va însoți trupa exclusiv în concerte, poziția de basist rămânând momentan neocupată.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31