Urmărește-ne în Social Media

Nightwish - Ad Astra (World Land Trust Partnership)

Nightwish a lansat piesa "Ad Astra", cu un sound medieval-zen şi un videoclip emoţionant despre umanitate. Clipul oficial este o adevărată capsulă despre istoria şi evoluţia omenirii care poate fi trimisă în spaţiu spre alte civilizaţii. Vă invităm să vizionaţi noul clip în articol.

"Ad Astra" include citate din Carl Sagan şi videoclipul prezintă peisaje superbe de pe Terra. E păcat că îl avem doar în rezoluţie Full HD, pentru că ar fi fost excelent în 4K. Vedem vulturi care se avântă spre cer, munţi acoperiţi de nori, fluturi şi jungle tropicale, primele bătăi de inimă ale unui prunc şi leul care stă la pândă, văzut în night vision. După ce se termină intro-ul piesei îţi vei da seama cât de mic eşti la scara universului. Putem spune că David Attenborough ar fi cu adevărat mândru de acest clip, ca şi Carl Sagan.

Melodia este mai degrabă una universală, un fel de Folk Terran, care reuneşte bucăţi simfonice, cu un cântec de fluier şi vocalize tribale. Este în egală măsură coloană sonoră de "Avatar", dar şi "Lord of the Rings". Odată cu lansarea acestei piese, Nightwish a anunţat şi un parteneriat cu World Land Trust, o fundaţie caritabilă internaţională conservaţionistă. Aceasta protejează cele mai periclitate habitate de pe glob. "Ad Astra" înseamnă în limba latima "către stele" şi prezintă şi proiectele World Land Trust.

Printre susţinătorii acestei organizaţii se numără David Attenborough şi Chris Packham.

Noul track va apărea pe viitorul album Nightwish, un disc dublu, "Human. :II: Nature". Acesta debutează pe 10 aprilie şi include o primă parte cu piese despre natura umană şi o a doua parte strict despre natură, cu o lungă piesă atmosferică şi mai degrabă instrumentală. Albumul soseşte prin Nuclear Blast şi este succesorul lui "Endless Forms Most Beautiful" din 2015. Discul cel nou a fost înregistrat în intervalul august-octombrie 2019 la Finnvox Studios, Petrax Studios şi la tabăra Rosko.

Primele single-uri lansate de pe LP au fost câmpenescul "Harvest" dar şi "Noise", cu un videoclip cu mesaj anti social media şi falsitate. Nightwish a cântat la Bucureşti în 2018, cu o oprire în cadrul turneului său aniversar de 20 de ani.

Comentarii