Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Explozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Pe 4 august, o explozie puternică ce a avut loc în capitala Libanului a făcut mii de victime și a distrus casele a aproximativ 300.000 de oameni. Printre cei afectați s-au numărat și artiști, Elissa, o cunoscută cântăreață libaneză, îndreptându-și furia către regimul politic, pe care îl consideră răspunzător pentru cele întâmplate. Au fost transmise, de asemenea, și mesaje de susținere pentru victimele exploziei, gânduri bune venind de la Halsey, Dua Lipa, Gloria Estefan.
Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din Beirut

Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din Beirut

Explozia de la depozitul din Beirut s-a soldat cu mii de victime, ucigând peste 137 de persoane și rănind peste 5000. Potrivit președintelui țării, Michel Aoun, aceasta ar fi fost provocată de aprinderea a 2,750 de tone de azotat de amoniu depozitate în condiții îndoielnice, neștiindu-se, însă, din ce motiv acele cantități uriașe de azotat de amoniu se aflau acolo, în acele condiții.

În urma exploziei, se estimează că peste 200.000 de oameni au rămas fără locuințe, multe clădiri din Beirut fiind afectate.

Printre cei direct afectați de catastrofă se numără și Elissa, o populară cântăreață libaneză, al cărei apartament a fost devastat. Aceasta a publicat pe Twitter poze cu stricăciunile provocate de explozie, exprimându-și fără rețineri furia și acuzând regimul politic de proasta conducere a țării.

"Nu-mi pot stăpâni furia provocată de cele întâmplate. Țara asta merită o conducere mai bună. (...) Acest regim este blestemat. Cei care ne conduc sunt niște blestemați. Cei responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, din cauza neglijenței lor, sunt niște nenorociți. Plecați acasă, la coșul de gunoi al istoriei cu voi!", le-a transmis Elissa celor de la conducerea țării.

Poze cu apartamentul distrus al Elissei

Imaginile șocante cu victimele exploziei din Beirut au atras reacții puternice și din partea altor persoane din sfera publică, Dua Lipa scriind pe Instagram:

"Este absolut devastator!!! Ce se întâmplă în Beirut?! Prieteni, spuneți-mi, vă rog, că cei apropiați vouă sunt în siguranță!!"

Dua Lipa și-a încurajat, apoi, fanii din Liban să doneze sânge.

"Vă rog, dacă aveți posibilitatea și sunteți sănătoși, donați sânge! Persoane în stare critică au nevoie de ajutor!"

https://twitter.com/DUALIPA/status/1291106852709847040

Halsey a transmis și ea un mesaj emoționant, oferindu-se să ajute victimele în orice mod posibil.

"Inima mea se frânge uitându-mă la fotografii din Beirut. Am citit mesajele multor persoane, care îmi spuneau că petițiile nu sunt eficiente și că sumele donate pot suferi mari pierderi din cauza schimbului valutar. Mă poate direcționa cineva către o modalitate eficientă și rapidă prin care i-am putea ajuta pe cei afectați?"

Mesaje pline de empatie au fost transmise și de Gloria Estefan, Sara Barreilles și Bette Midler. "Mă rog pentru Liban și oamenii minunți de acolo", a scris Gloria Estefan, "Oh, Doamne, Beirut. Mă gândesc la toți oamenii de acolo. Mi se frânge inima. Pur și simplu devastator", a reacționat Sara Barreilles, cântăreața și actrița americană Bette Middler exclamând, înmărmurită: "Oh, bunule Dumnezeu!".

https://twitter.com/SaraBareilles/status/1290710290242437121

Citește mai multe despre Dua LipaHalsey
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Veniturile Live Nation au scăzut cu 98% din cauza pandemiei - VEZI DETALII

Criza economică cauzată de pandemia de coronavirus a afectat puternic una dintre cele mai mari companii de concerte și evenimente...

Închide