Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Explozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Pe 4 august, o explozie puternică ce a avut loc în capitala Libanului a făcut mii de victime și a distrus casele a aproximativ 300.000 de oameni. Printre cei afectați s-au numărat și artiști, Elissa, o cunoscută cântăreață libaneză, îndreptându-și furia către regimul politic, pe care îl consideră răspunzător pentru cele întâmplate. Au fost transmise, de asemenea, și mesaje de susținere pentru victimele exploziei, gânduri bune venind de la Halsey, Dua Lipa, Gloria Estefan.

Publicat

pe

Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din Beirut
Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din Beirut

Explozia de la depozitul din Beirut s-a soldat cu mii de victime, ucigând peste 137 de persoane și rănind peste 5000. Potrivit președintelui țării, Michel Aoun, aceasta ar fi fost provocată de aprinderea a 2,750 de tone de azotat de amoniu depozitate în condiții îndoielnice, neștiindu-se, însă, din ce motiv acele cantități uriașe de azotat de amoniu se aflau acolo, în acele condiții.

În urma exploziei, se estimează că peste 200.000 de oameni au rămas fără locuințe, multe clădiri din Beirut fiind afectate.

Printre cei direct afectați de catastrofă se numără și Elissa, o populară cântăreață libaneză, al cărei apartament a fost devastat. Aceasta a publicat pe Twitter poze cu stricăciunile provocate de explozie, exprimându-și fără rețineri furia și acuzând regimul politic de proasta conducere a țării.

"Nu-mi pot stăpâni furia provocată de cele întâmplate. Țara asta merită o conducere mai bună. (...) Acest regim este blestemat. Cei care ne conduc sunt niște blestemați. Cei responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, din cauza neglijenței lor, sunt niște nenorociți. Plecați acasă, la coșul de gunoi al istoriei cu voi!", le-a transmis Elissa celor de la conducerea țării.

Poze cu apartamentul distrus al Elissei

Imaginile șocante cu victimele exploziei din Beirut au atras reacții puternice și din partea altor persoane din sfera publică, Dua Lipa scriind pe Instagram:

"Este absolut devastator!!! Ce se întâmplă în Beirut?! Prieteni, spuneți-mi, vă rog, că cei apropiați vouă sunt în siguranță!!"

Dua Lipa și-a încurajat, apoi, fanii din Liban să doneze sânge.

"Vă rog, dacă aveți posibilitatea și sunteți sănătoși, donați sânge! Persoane în stare critică au nevoie de ajutor!"

https://twitter.com/DUALIPA/status/1291106852709847040

Halsey a transmis și ea un mesaj emoționant, oferindu-se să ajute victimele în orice mod posibil.

"Inima mea se frânge uitându-mă la fotografii din Beirut. Am citit mesajele multor persoane, care îmi spuneau că petițiile nu sunt eficiente și că sumele donate pot suferi mari pierderi din cauza schimbului valutar. Mă poate direcționa cineva către o modalitate eficientă și rapidă prin care i-am putea ajuta pe cei afectați?"

Mesaje pline de empatie au fost transmise și de Gloria Estefan, Sara Barreilles și Bette Midler. "Mă rog pentru Liban și oamenii minunți de acolo", a scris Gloria Estefan, "Oh, Doamne, Beirut. Mă gândesc la toți oamenii de acolo. Mi se frânge inima. Pur și simplu devastator", a reacționat Sara Barreilles, cântăreața și actrița americană Bette Middler exclamând, înmărmurită: "Oh, bunule Dumnezeu!".

https://twitter.com/GloriaEstefan/status/1290776502724972545 https://twitter.com/SaraBareilles/status/1290710290242437121

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Halsey lansează filmul "If I Can’t Have Love, I Want Power" - TRAILER

Halsey a anunțat lansarea filmului "If I Can’t Have Love, I Want Power", material ce va acompania viitorul album cu același nume al artistei. Te invităm să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Halsey în trailerul "If I Can’t Have Love, I Want Power"
Halsey în trailerul "If I Can’t Have Love, I Want Power" │ FOTO: captură YouTube

Filmul a fost gândit de cântăreață și regizat de Collin Tilley, care a mai colaborat cu Halsey la videoclipurile pieselor "Without Me" și "You Should Be Sad". "If I Can’t Have Love, I Want Power" va avea o durată de o oră și va fi difuzat în anumite cinematografe IMAX. Momentan, lista cinematografelor nu a fost anunțată. Știm doar că biletele se vor pune în vânzare începând cu 3 august.

Trailerul prezintă imagini dramatice, rupte parcă din filele de istorie. Decorurile, costumele și machiajele impresionante spun povestea unui "perpetuu labirint social al sexualității și nașterii. Cele mai mari îngrozitoare povești care nu au fost spuse niciodată au fost îngropate cu trupurile celor care au murit în acel labirint".

În ceea ce privește albumul muzical "If I Can't Have Love, I Want Power", acesta va fi lansat pe 27 august. Toate piesele de pe noul material sunt scrise de artistă și produse de Trent Reznor și Atticus Ross, cunoscuți pentru colaborările cu Nine Inch Nails, dar și pentru câștigarea premiilor Oscar, Globul de Aur și GRAMMY.

"Acest album este unul conceptual, despre bucuriile și ororile sarcinii și nașterii. Pentru mine, a fost foarte important ca imaginea de pe copertă să transmită sentimentul călătoriei mele din ultimele luni - dihotomia Madonnei și a femeii ușoare. Ideea că eu, ca ființă sexuală, și corpul meu, ca vas și dar pentru copilul meu, sunt două concepte care pot coexista pașnic și puternic.

Corpul meu a aparținut lumii în multe moduri diferite în ultimii ani, iar această imagine este modul meu de a-mi revendica autonomia și de a-mi stabili mândria și puterea ca forță de viață pentru ființa mea umană", a declarat Halsey.

TRAILER: "If I Can’t Have Love, I Want Power"

Citește în continuare

Albume noi

Halsey lansează albumul "If I Can't Have Love, I Want Power", produs de Trent Reznor si Atticus Ross

Halsey lansează vara aceasta albumul "If I Can't Have Love, I Want Power", cel de-al patrulea album din carieră. Toate piesele de pe noul material sunt scrise de artistă și produse de Trent Reznor si Atticus Ross.

Publicat

pe

Halsey în videoclipul piesei "You should be sad"
Halsey în videoclipul piesei "You should be sad" │ FOTO: captură YouTube

Albumul "If I Can't Have Love, I Want Power" este, potrivit un Halsey, un material conceptual. Discul va fi lansat pe 27 august.

Halsey: "Corpul meu a aparținut lumii în multe moduri diferite în ultimii ani, iar această imagine este modul meu de a-mi revendica autonomia"

"Acest album este unul conceptual, despre bucuriile și ororile sarcinii și nașterii. Pentru mine, a fost foarte important ca imaginea de pe copertă să transmită sentimentul călătoriei mele din ultimele luni. Dihotomia Madonnei și a femeii usoare. Ideea că eu, ca ființă sexuală, și corpul meu, ca vas și dar pentru copilul meu, sunt două concepte care pot coexista pașnic și puternic.

Corpul meu a aparținut lumii în multe moduri diferite în ultimii ani, iar această imagine este modul meu de a-mi revendica autonomia și de a-mi stabili mândria și puterea ca forță de viață pentru ființa mea umană", a declarat Halsey.

Toate piesele sunt scrise de Halsey si produse de Trent Reznor si Atticus Ross, cunoscuti pentru colaborarile cu Nine Inch Nails, dar si pentru castigarea premiilor Oscar, Globul de Aur si GRAMMY.

Coperta noului proiect a fost făcuta publică la The Metropolitan Museum of Art din New York City.

"Această imagine de copertă sărbătorește corpurile însărcinate și post-partum ca fiind ceva frumos, de admirat. Avem un drum lung de parcurs cu eradicarea stigmatului social din jurul femeilor gravide și a alăptării. Sper că acesta poate fi un pas în direcția cea bună!", a declarat Halsey.

Coperta noului album Halsey, "If I Can't Have Love, I Want Power"

Coperta noului LP ”If I Can’t Have Love, I Want Power”

Coperta noului LP ”If I Can’t Have Love, I Want Power” │ FOTO: Lucas Garrido

Halsey a vandut peste 60 milioane de piese în America și peste 150 milioane la nivel global. "If I Can't Have Love, I Want Power" vine la doar un an de la apariția albumului "Manic", ce a debutat pe prima poziție în Billboard Hot 200, fiind și primul album al anului 2020 care a primit discul de platină în

La doar 26 de ani, Halsey a fost inclusă în topul 100 Most Influential People of 2020 de către revista Time. Artista a câștigat 20 de premii la mai multe gale importante, precum American Music Awards, MTV Video Music Awards, GLAAD Award, The Songwriters Hall of Fame's Hal David Starlight Award și CMT Music Award.

Citește în continuare

Premii muzicale

Nominalizările la BRIT Awards 2021, o ediție dominată de femei

Lista nominalizărilor la BRIT Awards 2021 a fost dezvăluită. Dua Lipa se numără printre artiștii cu cele mai multe nominalizări, anul acesta fiind pentru prima oară când râvnita categorie ”Albumul Anului” este dominată de femei.

Publicat

pe

Dua Lipa la SNL
Dua Lipa la SNL │ FOTO: Captură YouTube

Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste, Joel Corry și Young T & Bugsey sunt artiștii care s-au remarcat anul acesta, fiecare primind câte trei nominalizări. BRIT Awards 2021 marchează și un moment istoric: în categoria "Albumul Anului" patru din cele cinci nominalizări au mers la femei, fiind pentru prima oară când balanța se înclină astfel.

"Femeile au făcut mereu muzică bună și albume grozave, dar aceasta este pentru prima oară în întreaga istorie a galei BRIT când noi am reușit să dominăm categoria "Albumul Anului". A sosit momentul să începem să respectăm și să apreciem rolul vital pe care femeile și muzica lor îl au în industria muzicală britanică", a declarat Jessie Ware, una dintre cele patru artiste nominalizate în râvnita categorie.

Gala BRIT Awards 2021 va avea loc pe 11 mai, cu trei luni mai târziu față de data obișnuită la care avea loc, această amânare fiind cauzată de pandemia de COVID-19. Gazda evenimentului va fi comediantul și actorul britanic Jack Whitehall. Primele artiste confirmate pe lista performerilor sunt Dua Lipa și Griff.

Nominalizările la Brit Awards 2021:

Cea mai bună artistă solo

 • Arlo Parks
 • Celeste
 • Dua Lipa
 • Jessie Ware
 • Lianne La Havas

Cel mai bun artist solo

 • AJ Tracey
 • Headie One
 • J Hus
 • Joel Corry
 • Yungblud

Cel mai bun grup

 • Bicep
 • Yungblud
 • Little Mix
 • The 1975
 • Young T & Bugsey

Cel mai bun debut

 • Arlo Parks
 • Bicep
 • Celeste
 • Joel Corry
 • Young T & Bugsey

Piesa anului

 • 220 Kid with Gracey – Don’t Need Love
 • Aitch x AJ Tracey feat Tay Keith – Rain
 • Dua Lipa – Physical
 • Harry Styles – Watermelon Sugar
 • Headie One feat AJ Tracey and Stormzy – Ain’t It Different
 • Joel Corry x MNEK – Head and Heart
 • Nathan Dawe x KSI – Lighter
 • Regard and Raye – Secrets
 • S1mba feat DTG – Rover
 • Young T & Bugsey feat Headie One – Don’t Rush

Albumul anului

 • Arlo Parks – Collapsed in Sunbeams
 • Celeste – Not Your Muse
 • Dua Lipa – Future Nostalgia
 • J Hus – Big Conspiracy
 • Jessie Ware – What’s Your Pleasure?

Cea mai bună artistă (internațional)

 • Ariana Grande
 • Billie Eilish
 • Cardi B
 • Miley Cyrus
 • Taylor Swift

Cel mai bun artist (internațional)

 • Bruce Springsteen
 • Burna Boy
 • Childish Gambino
 • Tame Impala
 • The Weeknd

Cel mai bun grup (internațional) 

 • BTS
 • Fontaines DC
 • Foo Fighters
 • Haim
 • Run the Jewels

Artist cu potențial de star (Rising Star)

 • Griff
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending