Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Billy Joel va cânta la Premiile Grammy 2024

Billy Joel se numără printre artiștii care vor susține recitaluri pe scena de la Premiile Grammy 2024. Gala de decernare va avea loc pe 4 februarie, la Arena Crypto din Los Angeles.

Publicat

pe

Billy Joel live în 2014
Billy Joel live în 2014 │ FOTO: captură YouTube / Billy Joel www.youtube.com

Joel este cel de-al șaptelea interpret confirmat și primul care nu este nominalizat la ediția din acest an a Premiilor Grammy 2024. Ceilalți artiști care au pregătit momente muzicale pe scena galei de decernare sunt Dua Lipa, Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Travis Scott, Luke Combs și Burna Boy.

Billy Joel a fost confirmat ca interpret la doar câteva zile după ce a anunțat lansarea piesei "Turn the Lights Back On", primul său single nou în 17 ani. Joel a scris melodia împreună cu producătorul Freddy Wexler, Wayne Hector și Arthur Bacon.

Artistul este, totuși, un câștigător a cinci Premii Grammy. Deține trei dintre cele mai importante trofee ale galei: "Albumul anului" pentru "52nd Street", "Înregistrarea anului" și "Cântecului anului" pentru "Just the Way You Are". Muzicianul a primit, de asemenea, și un premiu Grammy Legend în 1991.

Cele mai importante nominalizări la premiile Grammy din acest an le revin lui Billie Eilish și Oliviei Rodrigo, cu șase nominalizări fiecare, în timp ce SZA deține recordul cu un total de nouă nominalizări. După SZA, la egalitate cu șapte nominalizări fiecare, sunt Victoria Monét, Phoebe Bridgers și inginerul de mixaj Șerban Ghenea.

Cea de-a 66-a ediție a Premiilor Grammy va fi difuzată în direct pe CBS Television Network și transmise live și la cerere pe Paramount+, în intervalul 03:00 - 06:30, ora României.

Trending