Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lora și Fuego la FUEGOVELION 2021LORA dansează cu Fuego de Revelion, într-un program oferit de TVR 2 - VIDEO Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit""The Queen's Gambit" stabilește un record pe Netflix, devenind cea mai vizionată serie Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020

Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară"

Solista Evanescence a fost întrebată recent ce părere are despre timida prezență a femeilor în muzica rock mainstream, de-a lungul istoriei. Luată prin surprindere de această observație, Amy Lee a avut nevoie de un timp de gândire, revenind cu un răspuns articulat după o atentă analiză. A constatat că, într-adevăr, femeile chiar sunt lăsate pe dinafară de multe ori.
Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012

Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012

Amy Lee a primit o întrebare provocatoare într-un interviu acordat recent. I s-a pus în față o realitate pe care nu o conștientizase până atunci, și anume faptul că femeile sunt foarte rar prezente în rock-ul masintream și pe posturile de radio dedicate acestei nișe. Neavând o părere formată la momentul respectiv, a oferit un răspuns de care nu a fost mulțumită, revenind ulterior în online cu un mesaj mult mai analitic și amplu. Vocalista Evanescence constată că femeile sunt pe plan secund în muzica rock, detaliind aspecte precum esența acestui gen muzical și importanța susținerii celor care aleg să fac lucrurile altfel.

Amy Lee: "Cred că e întipărit subconștient în creierele noastre faptul că femeile sunt, cumva, mai puțin autentice în muzica rock, de parcă am fi un gen secundar"

"Am fost întrebată într-un interviu ieri ce părere am despre lipsa femeilor din FM-ul rock și din rock-ul mainstream mondial, de-a lungul istoriei. Nu m-am putut gândi la nimic potrivit de spus în acel moment, dar am analizat mult ceea ce cred după încheierea interviului și iată ce mi-aș fi dorit să fi spus.

Să fiu sinceră, femeile chiar SUNT ocolite. Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară, dacă e să tragi linie și să faci o recapitulare. Este mai greu pentru noi să ajungem în fruntea topurilor radio. Pentru că fețele noastre nu sunt ceea ce chintesența rock-ului clasic este...dacă e să-i asociezi literalmente o față. Cred că e întipărit subconștient în creierele noastre faptul că femeile sunt, cumva, mai puțin autentice în muzica rock, de parcă am fi un gen secundar. Suntem partea a doua. Nu la fel ca originalul. Ceva nebranduit, de nișă. Dar uite cum stă treaba: Esența adevărată a muzicii rock se găsește în spiritul REBEL. În a merge împotriva curentului. În a pune la îndoială viziuni, în a încălca regulile societății și în a fi cine ești cu adevărat, fără a te disculpa pentru asta. Se presupune că ar trebui să fim mame, iubite, fane. Dar sunt apoi acele răzvrătite care nu se potrivesc în șabloane și nu lasă ca nimic să le oprească din a face ceea ce visează să facă - iar ASTA e rock n roll! Așa că, femei din lumea rock-ului care vă lăsați amprenta și schimbați regulile jocului, voi sunteți cele autentice. De 1000 de ori mai legitime decât maeștrii de riff-uri tatuați, care de abia se califică în categoria de rocker!

(Apropo de asta, felicitări The Pretty Reckless pentru menținerea locului întâi în clasamentele rock)", a transmis Amy Lee.

Piesa la care Amy face referire este cel mai recent single The Pretty Reckless, "Death By Rock And Roll", pe care îl puteți asculta aici.

Mesajul complet transmis de Amy Lee

Citește mai multe despre Amy LeeEvanescence
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alex Turner (Arctic Monkeys) donează o chitară pentru a ajuta spațiile de concerte din U.K.

Arctic Monkeys a lansat o inițiativă de strângere de fonduri pentru a ajuta o serie de spații de divertisment din...

Închide