Urmărește-ne în Social Media

Evanescence - Better Without You

Evanescence a lansat pe 16 aprilie un nou single şi videoclip, "Better Without You". Acesta este un single extras de pe albumul "The Bitter Truth", lansat de formaţie în martie 2021. E primul videoclip mai întunecat al formaţiei după o bună perioadă de timp şi se vede în articol.

"Better Without You" aminteşte de perioda de aur a trupei de la începutul anilor 2000, cel puţin ca vizual. Judecând după acei piloni şi abundenţa de lumină roşie, dar şi figurile întunecate misterioase cineva a jucat prea mult jocul "Control" pe PC sau consolă. Amy Lee explorează din postura de protagonist o dimensiune abstractă, coridoare infinite ce par luate din Star Trek, iluminate impecabil. Punctul forte al acestui clip este colorizarea. În acelaşi timp e o problemă cu luminile stroboscopice şi intermitente, care pot face rău publicului sensibil la aşa ceva.

După acea peregrinare de pe parcursul clipului, Amy Lee rupe un soi de barieră şi oglindă spre alt tărâm, în căutarea adevărului suprem. Pe de altă parte, având în vedere titlul piesei, pare să fie mai degrabă o eliberare de o persoană nocivă şi toxică şi începutul unui nou capitol de viaţă. Statui se prăbuşesc, mici balerine din ceramică se topesc, iar inocenţa este lepădată în favoarea maturităţii şi adevărului cinic.

"Better Without You" primise un lyric video pe final de martie şi a fost precedat de single-uri ca "Yeah Right", prin care Amy Lee and co atacau superficialitatea industriei muzicale. Am aflat şi că Evanescence va lansa o serie de benzi desenate, "Echoes From the Void", inspirate de marile hituri ale formaţiei. În 2020 grupul a lansat piesa şi clipul "Use My Voice", prin care îndemnau publicul tânăr din SUA să meargă la vot şi să îşi făurească singuri o soartă mai bună. Acea melodie avea un lineup impresionant, incluzându-le şi pe Sharon den Adel, Lindsey Stirling şi Lzzy Hale.

În ultimii ani Evanescence a lansat coveruri după trupe ca Bananarama, "Cruel Summer", dar şi după Fleetwood Mac, prin piesa "The Chain". Evanescence a concertat în România în septembrie 2019, aflându-se pentru a cincea oară la noi, într-un eveniment găzduit de Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Videoclipul Evanescence filmat în România a trecut de 1 miliard de vizualizări

Una dintre piesele care au definit rock-ul alternativ de la început de mileniu a fost "Bring Me to Life" de la Evanescence. Puţină lume ştie totuşi că videoclipul său a fost filmat la Bucureşti în 2003, iar acum România contribuie la un record, deoarece clipul tocmai a trecut de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Videoclip Evanescence Bring Me To Life
Videoclip Evanescence Bring Me To Life │ FOTO: Evanescence

"Bring Me to life" a fost difuzat în rotaţie continuă pe MTV şi alte posturi de muzică, atunci când a apărut în 2003. A fost un mega hit al trupei, poate cel mai mare din cariera Evanescence. Mărturisesc că spre ruşinea mea nu ştiam că videoclipul a fost filmat în România, dar am aflat acest lucru chiar de la Amy Lee, care a povestit momentul la concertul de la Arenele Romane din 2019. Artista şi-a făcut primul paşaport special pentru a călători în ţara noastră şi a filma clipul.

Filmările au avut loc la Hotel Rembrandt din Bucureşti şi puteţi găsi un making of mai jos. În clip apar pe lângă Amy Lee şi colegii de trupă şi solistul Paul McCoy de la trupa 12 Stones.

"Bring Me to Life" a fost cel mai de succes single de pe albumul de debut Evanescence, "Fallen". A ajuns pe locul întâi în Alternative Airplay Chart şi chiar pe locul 11 în topul Billboard Mainstream Rock. În Billboard Hot 100 a ocupat locul 5. Single-ul a primit 3 discuri de platină în SUA şi a adus trupei un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock".

Un boost al popularităţii acestui track a venit prin includerea sa pe coloana sonoră a filmului "Daredevil", cu Ben Affleck în rol principal. Ulterior obţinea două discuri de platină în Australia şi în mod inedit prindea şi topuri de rock creştin, versurile sale fiind interpretate ca o aluzie la învierea lui Iisus.

Videoclipul "Bring Me to Life" a fost regizat de către Philipp Stolzl, iar Amy Lee a făcut o impresie atât de bună ca protagonistă cu imagine goth ca a primit oferte să joace în filme. Amy nu a avut nevoie de dublură sau cascadori, fiind agăţată de braţul lui Paul ore întregi pentru filmări.

Momentul istoric al atingerii miliardului de vizualizări a venit pe 1 februarie 2022, la 13 ani de când clipul a fost urcat pe YouTube, în 2009. Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022.

Citește în continuare

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Across the Universe", cover după Beatles

Probabil aţi remarcat în ultimele zile o efervescenţă a marilor artişti pe tema trupei Beatles. În această perioadă de sărbători şi relaxare muzicienii au putut urmări documentarul lui Peter Jackson, "Get Back" şi îi aduc tributuri în fel şi chip. Evanescence spre exemplu a lansat piesa "Across the Universe", cover după una dintre cele mai apreciate piese The Beatles.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Across the Universe
Coperta single Evanescence Across the Universe │ FOTO: Evanescence

Noul track a debutat pe 17 decembrie şi este un cover cu un puternic element orchestral, amintind de perioada "Synthesis" de la Evanescence. "Across the Universe" sună a melodie de pe coloana sonoră a unui joc video sau a unui film. Personal mi-a amintit de filmul "Across the Universe", construit din piese Beatles pentru a spune povestea unor tineri îndrăgostiţi în vremea războiului din Vietnam şi a protestelor şi mişcării hippie din anii '70. O are pe Evan Rachel Wood în rol pivotal.

Similaritatea cu perioada "Synthesis" nu este o coincidenţă, deoarece piesa a fost interpretată în premieră în cadrul turneului cu acelaşi nume din 2018. Fanii cunoşteau doar versiunea live a acestui cover, care a aprut pe discul doi din colecţia "A Live Session From Rock Falcon Studio". Ei bine în decembrie 2021 coverul legendei britanice a primit şi o versiune de studio, pe care fanii o pot savura, cu o orchestraţie perfect înregistrată.

Ultimul album lansat de Evanescence a fost "The Bitter Truth", care a debutat pe 26 martie 2021. A ajuns pe locul 4 în topurile din UK şi a fost cel mai bine vândut album rock şi rock alternativ din SUA la începutul anului conform Nielsen Music Connect. A prins şi top 10 iTunes în 22 de ţări. Materialul a fost înregistrat pe parcursul pandemiei şi reflectă o realitate întunecată pe care am trăit-o cu toţii în lockdown. Muzica a fost produsă de Nick Raskulinecz, acelaşi "maestru al butoanelor" care a lucrat şi la albumul "Evanescence" din 2011.

Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022, urmând a cânta la Arenele Romane. Acolo i-am văzut pe Amy Lee and co în septembrie 2019, pentru a cincea oară în ţara noastră. Atunci am aflat că solista şi-a făcut primul paşaport pentru a veni în România, unde a filmat clipul pentru hitul "Bring Me to Life".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5