Urmărește-ne în Social Media

Lindsey Stirling - Love Goes On and On feat. Amy Lee of Evanescence

Lindsey Stirling are o nouă colaborare cu Amy Lee de la Evanescence. După piesa "Hi-Lo", cele două au înregistrat împreună "Love Goes On and On", o piesă ce se regăsește pe albumul lui Lindsey, "Artemis". Noul single vine acompaniat de un videoclip regizat de Lindsey Stirling împreună cu Stephen Wayne Mallett.

Potrivit lui Lindsey, noua piesă cu Amy a fost rezultatul excelentei colaborări anterioare, vocalista Evanescence arătându-și interesul de a lucra din nou cu ea încă din 2018, când apărea "Hi-Lo".

"Ei bine, atunci când am lucrat la "Hi-Lo", Amy mi-a spus: <<Okay, îți mulțumesc mult că ai acceptat să apari pe albumul meu. Mi-a plăcut mult să lucrez cu tine. Spune-mi dacă pot să-ți întorc favoarea atunci când o să lansezi și tu album>>. Așa că am ținut cont de ceea ce mi-a spus atunci. Și în timp ce lucram la piesa asta ("Love Goes On and On") și înregistram partea instrumentală, mi-am dat seama că piesa are nevoie de ceva mai mult. Este o piesă puternică și avea nevoie de ceva mai mult, și nu m-am putut gândi la nimeni altcineva în afară de Amy. Știam că vocea ei pe această piesă ar fi sunat atât de bine. Bineînțeles, atunci când am luat legătura cu ea, a fost atât de drăguță și de entuziasmată. A adăugat atât de multă valoare piesei", a povestit Lindsey Stirling într-un interviu pentru The Morning Call.

Pe albumul "Artemis", lansat de Lindsey în 2019, se regăsește și un featuring cu Elle King, pentru single-ul "The upside". Discul a debutat pe prima poziție în topul US Top Classical Albums (Billboard).

Lindsey Stirling este prima artistă care a îmbinat sunetul viorii cu dubstepul și dansul modern. Atracția sa pentru muzica clasică a apărut la o vârstă extrem de fragedă, Lindsey începând să ia lecții de vioară încă de la 5 ani, după rugăminți insistente adresate părinților ei. La vârsta de 16 ani a format împreună cu 4 prietene o trupă rock ce se numea Stomp on Melvin. O piesă compusă în cadrul acestei formații a ajutat-o să câștige finala competiției America’s Junior Miss, scopul participării fiind de a strânge bani pentru cariera sa în muzică.

A devenit cunoscută publicului larg în urma participării la emisiunea-concurs America’s Got Talent. Deși nu a câștigat, pseudonimul de "violonista hip-hop" a rămas impregnat în memoria publicului, clipurile postate apoi de artistă pe canalul de YouTube făcând milioane de vizualizări în timp record.

Comentarii

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare