Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Kirk Hammett admite că a avut remușcări la plecarea din Exodus și povestește despre primele sale riffuri în Metallica

În 1983, Kirk Hammett părăsea formația sa din liceu, Exodus, pentru a se alătura trupei Metallica. Deși nu regretă decizia, Kirk a admis într-un interviu recent că l-a încercat un sentiment de vină atunci când a renunțat la prima sa trupă.

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Kirk Hammett a povestit într-un interviu pentru Metal Hammer despre momentul plecării din trupa Exodus. Chitaristul Metallica a vorbit și despre "Trapped Under Ice", o piesă ale cărei riffuri au fost compuse în perioada în care încă activa în formația sa din liceu, înființată în 1979 împreună cu Tim Agnello, Tom Hunting și Keith Stewart.

Kirk Hammett: "M-am simțit vinovat pentru o vreme. Dar am știut că Metallica era chemarea mea"

"Riffurile (din piesa "Trapped Under Ice") proveneau din piese pe care le scrisesem, muzica pe care eu o scrisesem. Le consider părțile mele, nu mă simt vinovat în legătură cu asta, dar m-am simțit vinovat că am părăsit trupa pe care o formasem în liceu.

Îl știam pe Tom Hunting [toboșarul Exodus] de la 16 ani, îl știam pe Gary Holt [ chitaristul Exodus] de când aveam 17 ani. Suntem apropiați și în prezent, dar m-am simțit vinovat pentru o vreme. Am știut totuși că Metallica era chemarea mea. În Metallica m-am simțit mult mai confortabil decât mă simțisem vreodată în Exodus, așa că decizia a fost evidentă."

Într-o altă destănuire publică, Hammett indica faptul că plecarea sa din Exodus ar fi fost determinată și de consumul de droguri.

"Am format Exodus când aveam 15 sau 16 ani, iar când am ajuns la 20 de ani trecuserăm deja prin niște schimbări pe plan personal. Erau niște probleme între mine și ceilalți membri ai trupei. Începuseră să consume niște droguri pe care eu nu le consumam.

S-a creat o ruptură, iar apoi a venit invitația din partea trupei Metallica și am ales să-i dau curs imediat. Lucrurile nu mergeau atât de bine în Exodus la acea vreme, dar s-au remediat și au reușit să se adune după ce am plecat eu", a povestit Kirk într-un interviu din 2017 pentru GQ.

În prezent, Kirk Hammett și colegii din Metallica se mențin în atenția publicului prin publicarea săptămânală a unor concerte memorabile din arhiva trupei. Există posibilitatea ca formația să înregistreze un nou album pe vreme de pandemie, Lars Ulrich indicând că s-a gândit la acest scenariu.

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
O statuie ce îl înfățișează pe Little Richard va fi construită în fața casei sale din copilărie

O statuie a pionierului rock and roll-ului va fi ridicată în fața casei unde acesta a copilărit, orașul Macon, Georgia....

Închide