Urmărește-ne în Social Media

Metallica - 72 Seasons

În vreme ce ne pregătim pentru lansarea albumului Metallica "72 Seasons" pe 14 aprilie, avem parte de al patrulea single de pe noul LP, cel titular. Primeşte şi un videoclip care e în aceeaşi cheie cu precedentele vizualuri ale trupei.

În videoclipul "72 Seasons" îi vedem pe cei 4 muzicieni, alături de o serie de efecte ce duc cu gândul la episoadele din sezonul 4 "Stranger Things". Succesiunea de cadre cu efecte luminoase, cu flăcări şi lumini face să pară că artiştii ar cânta în centrul unui astru sau înconjuraţi de vâlvătaia unui incendiu. Dacă primele single-uri de pe noul album au sunat mai aproape de "Load" şi "Reload", cel nou se mai apropie de creaţiile din anii '80, sau măcar de cele de la început de ani '90.

"72 Seasons", piesa şi albumul sunt despre maturizare şi creştere. Avem nevoie de 72 de anotimpuri, adică 18 ani să ajungem din copil adult şi asta aduce cu sine traume, experienţe, momente speciale şi momente formative, care se vor regăsi cu repercusiuni în viaţa de adult. De fapt Hetfield a identificat "72 Seasons" ca o carte despre copilărie şi retrăirea copilăriei ca adult.

Dacă e ceva bun la noul single e seria de solo-uri dinspre final, care ar putea fi identificate imediat ca material Metallica şi de un necunoscător. Videoclipul este regizat de către Tim Saccenti şi filmat în Los Angeles, California.

Recent am aflat că pe noul LP îl vom auzi inclusiv pe basistul Robert Trujillo cântând vocal pentru prima dată în cariera sa. Acest album este cel cu numărul 12 din cariera formaţiei americane şi va sosi oficial pe 14 aprilie. Timp de o noapte, pe 13 aprilie va avea loc o premieră în unele cinematografe de pe glob, în care se va putea asculta noul LP, în exclusivitate, alături de videoclipuri speciale şi comentariu exclusiv din partea trupei.

Până acum am putut asculta următoarele single-uri de pe LP, "Lux Aeterna", "Screaming Suicide" şi "If Darkness Had a Son". Printre inspiraţiile citate ar fi noul val de heavy metal britanic, cu elemente de ani '80. Au trecut 7 ani de la albumul "Hardwired... to Self-Destruct", iar între timp Metallica a relansat albumele sale clasice, în versiuni noi şi refăcute, plus a lansat un al doilea album live alături de San Francisco Symphony Orchestra.

În plus a primit un LP de coveruri realizate de alte trupe şi artişti pentru hiturile sale.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Metallica a lansat albumul "72 Seasons", la 7 ani de la ultimul LP

14 aprilie 2023 e zi de sărbătoare pentru fanii Metallica, deoarece tocmai a debutat albumul "72 Seasons". El vine la 7 ani de la "Hardwired to Self Destruct" şi include 12 piese noi, pe care le detaliem în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Coperta album Metallica 72 Seasons
Coperta album Metallica 72 Seasons

Cel mai mult surprinde la "72 Seasons" faptul că avem o piesă cu o lungime demnă de cele mai celebre creaţii progressive rock. E vorba despre "Inamorata", care are nu mai puţin 11 minute şi 10 secunde ca lungime. Nu e chiar "One" sau "Unforgiven 2", dar are o bucată savuroasă de chitară spre final.

Legendara trupă americană a fost generoasă cu single-urile înainte de lansarea acestui LP, oferindu-ne pe rând "Lux Aeterna", "Screaming Suicide", "If Darkness Had a Son" şi "72 Seasons". Acum primim întregul album, al unsprezecelea în cariera trupei americane. A fost lansat prin casă de discuri a formaţiei, Blackened Recordings.

Discul este produs de către Greg Fidelman, cel care s-a ocupat şi de "Hardwired... to Self-Destruct". S-a lucrat la LP fix în perioada pandemică, iar primele indicii apăreau în 2019. Atunci basistul Robert Trujillo a vorbit în cadrul unui podcast despre faptul că muzicienii au început deja jam session-uri pentru un nou album.

În 2020 Lars Ulrich vorbea despre înregistrările făcute în timpul carantinei. Cât despre titlul "72 Seasons", el vine de la o carte citită de James Hetfield cu acelaşi nume. E vorba despre primii 18 ani din viaţă, adică 72 de anotimpuri. Acestea vor şlefui adevăratul sine al fiecăruia. E vorba despre sinele definit ce "ce ne spun părinţii" vesus ceea ce suntem de fapt.

Pe 12 aprilie 2023 Metallica a apărut la emisiunea lui Howard Stern de la Sirius XM, pentru a discuta despre noul LP. Recenziile au început să apară deja şi media este de 77/100 pe Metatritic. Versurile sunt descrise drept "chinuite şi întunecate". Rolling Stone consideră că Metallica cântă acum cu mai multă convingere decât în zilele când erau vitezomanii chitarelor.

În cei 7 ani dintre albumul din 2016 şi cel nou am avut parte de relansarea de albume vechi, un al doilea album live cu San Francisco Symphony Orchestra şi un inedit album de coveruri pe care apar zeci de artişti interpretând hituri Metallica.

Metallica a avut ultimul concert în România în 2019, pe Arena Naţională, unde a cântat un cover după Iris şi a primit discul de platină pentru "Hardwired".]

Iată tracklist-ul lui "72 Seasons":

 1. 72 SEASONS
 2. SHADOWS FOLLOW
 3. SCREAMING SUICIDE
 4. SLEEPWALK MY LIFE AWAY
 5. YOU MUST BURN!
 6. LUX ÆTERNA
 7. CROWN OF BARBED WIRE
 8. CHASING LIGHT
 9. IF DARKNESS HAD A SON
 10. TOO FAR GONE
 11. ROOM OF MIRRORS
 12. INAMORATA
Citește în continuare