Urmărește-ne în Social Media

Metallica - 72 Seasons

În vreme ce ne pregătim pentru lansarea albumului Metallica "72 Seasons" pe 14 aprilie, avem parte de al patrulea single de pe noul LP, cel titular. Primeşte şi un videoclip care e în aceeaşi cheie cu precedentele vizualuri ale trupei.

În videoclipul "72 Seasons" îi vedem pe cei 4 muzicieni, alături de o serie de efecte ce duc cu gândul la episoadele din sezonul 4 "Stranger Things". Succesiunea de cadre cu efecte luminoase, cu flăcări şi lumini face să pară că artiştii ar cânta în centrul unui astru sau înconjuraţi de vâlvătaia unui incendiu. Dacă primele single-uri de pe noul album au sunat mai aproape de "Load" şi "Reload", cel nou se mai apropie de creaţiile din anii '80, sau măcar de cele de la început de ani '90.

"72 Seasons", piesa şi albumul sunt despre maturizare şi creştere. Avem nevoie de 72 de anotimpuri, adică 18 ani să ajungem din copil adult şi asta aduce cu sine traume, experienţe, momente speciale şi momente formative, care se vor regăsi cu repercusiuni în viaţa de adult. De fapt Hetfield a identificat "72 Seasons" ca o carte despre copilărie şi retrăirea copilăriei ca adult.

Dacă e ceva bun la noul single e seria de solo-uri dinspre final, care ar putea fi identificate imediat ca material Metallica şi de un necunoscător. Videoclipul este regizat de către Tim Saccenti şi filmat în Los Angeles, California.

Recent am aflat că pe noul LP îl vom auzi inclusiv pe basistul Robert Trujillo cântând vocal pentru prima dată în cariera sa. Acest album este cel cu numărul 12 din cariera formaţiei americane şi va sosi oficial pe 14 aprilie. Timp de o noapte, pe 13 aprilie va avea loc o premieră în unele cinematografe de pe glob, în care se va putea asculta noul LP, în exclusivitate, alături de videoclipuri speciale şi comentariu exclusiv din partea trupei.

Până acum am putut asculta următoarele single-uri de pe LP, "Lux Aeterna", "Screaming Suicide" şi "If Darkness Had a Son". Printre inspiraţiile citate ar fi noul val de heavy metal britanic, cu elemente de ani '80. Au trecut 7 ani de la albumul "Hardwired... to Self-Destruct", iar între timp Metallica a relansat albumele sale clasice, în versiuni noi şi refăcute, plus a lansat un al doilea album live alături de San Francisco Symphony Orchestra.

În plus a primit un LP de coveruri realizate de alte trupe şi artişti pentru hiturile sale.

Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare