Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

David Coverdale, despre foștii colegi din Deep Purple: "Nu mai figurează în viața mea în niciun fel"

Pe fondul recentei gale Rock & Roll Hall of Fame, David Coverdale a povestit într-un interviu cum a trăit el această experiență. Vocalistul a mărturisit că, deși a fost introdus alături de colegii din Deep Purple, e bucuros că nu mai are de-a face cu ei, punctând faptul că lipsa lui Ritchie Blackmore de la ceremonia din 2016 se datorează actualului line-up al trupei.

Publicat

pe

Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro)
Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

David Coverdale a mărturisit pentru un post de radio newyorkez că este indignat de faptul că Ritchie Blackmore, co-fondator Deep Purple și autor al faimosului riff din piesa "Smoke On The Water", a lipsit de la ceremonia de introducere în Rock and Roll Hall of Fame din 2016. Muzicianul îi învinovățește pe foștii colegi din Deep Purple pentru absența acestuia, excepție făcând Glenn Hughes (basist și vocalist).

"A fost o mare onoare [să fiu introdus în Rock and Roll Hall of Fame]. Dar m-a procupat doar Glenn Hughes; pentru restul nu am timp. L-au împiedicat pe Ritchie Blackmore să vină la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame pentru a fi onorat", a declarat Coverdale.

"Sunt bucuros că-mi rămân foști colegi"

Acesta a dezvăluit pentru același post de radio că a încercat să-l convingă pe Ritchie să vină.

"L-am sunat pe Ritchie și i-am spus: <<Vino cu mine. Nimeni nu va face nimic>>. Primul lucru pe care l-am spus [în discursul meu] a fost: <<Îmi pare rău că Ritchie Blackmore nu e aici, fără de care niciunul dintre noi nu am fi aici>>, lucru care este complet adevărat. Așa că eu și Glenn am stat împreună și ne-am distrat cu Chicago. Cheap Trick, Steve Miller.

Așadar, foști colegi, sunt bucuros că-mi rămân foști colegi. [râde]  Pur și simplu nu mai figurează în viața mea în niciun fel și sub nicio formă. [Au] o cu totul altă filosofie, ideologie, spune-i cum vrei - nu ar putea fi mai diferită de a mea."

Blackmore sugerase anterior ceremoniei că managerul Deep Purple îl împiedicase să participe la eveniment, folosind acest pretext pentru a nu veni.

Absența sa de la ceremonia din 2016 a fost adusă în discuție și de Lars Ulrich. Toboșarul Metallica l-a lăudat pe Ritchie Blackmore pentru unul dintre cele mai memorabile riff-uri din toate timpurile, respectiv cel compus pentru piesa "Smoke On The Water".

Deep Purple a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame cu primele trei line-up-uri, inclusiv cu Blackmore, toboșarul Ian Paice, clăparul Jon Lord, și diferite versiuni de vocaliști și basiști — Rod Evans; Ian Gillan, Roger Glover; Coverdale și Hughes.

David Coverdale va concerta vara aceasta la București. Pe 1 iulie, vocalistul va cânta la Arenele Romane alături de colegii din Whitesnake. Ultima sa vizită datează din 3 iulie 2011, când trupa a cântat la Rock The City în Piața Constituției - vezi poze aici.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 1 iulie 2019

Whitesnake

Loc
Arenele Romane
Comentează

Trending