Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

David Coverdale, despre foștii colegi din Deep Purple: "Nu mai figurează în viața mea în niciun fel"

Pe fondul recentei gale Rock & Roll Hall of Fame, David Coverdale a povestit într-un interviu cum a trăit el această experiență. Vocalistul a mărturisit că, deși a fost introdus alături de colegii din Deep Purple, e bucuros că nu mai are de-a face cu ei, punctând faptul că lipsa lui Ritchie Blackmore de la ceremonia din 2016 se datorează actualului line-up al trupei.
Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro)

WhitesnakeDavid Coverdale (Whitesnake) la Rock The City 2011 în Piața Constituției la Rock The City 2011 în Piața Constituției │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

David Coverdale a mărturisit pentru un post de radio newyorkez că este indignat de faptul că Ritchie Blackmore, co-fondator Deep Purple și autor al faimosului riff din piesa "Smoke On The Water", a lipsit de la ceremonia de introducere în Rock and Roll Hall of Fame din 2016. Muzicianul îi învinovățește pe foștii colegi din Deep Purple pentru absența acestuia, excepție făcând Glenn Hughes (basist și vocalist).

"A fost o mare onoare [să fiu introdus în Rock and Roll Hall of Fame]. Dar m-a procupat doar Glenn Hughes; pentru restul nu am timp. L-au împiedicat pe Ritchie Blackmore să vină la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame pentru a fi onorat", a declarat Coverdale.

"Sunt bucuros că-mi rămân foști colegi"

Acesta a dezvăluit pentru același post de radio că a încercat să-l convingă pe Ritchie să vină.

"L-am sunat pe Ritchie și i-am spus: <<Vino cu mine. Nimeni nu va face nimic>>. Primul lucru pe care l-am spus [în discursul meu] a fost: <<Îmi pare rău că Ritchie Blackmore nu e aici, fără de care niciunul dintre noi nu am fi aici>>, lucru care este complet adevărat. Așa că eu și Glenn am stat împreună și ne-am distrat cu Chicago. Cheap Trick, Steve Miller.

Așadar, foști colegi, sunt bucuros că-mi rămân foști colegi. [râde]  Pur și simplu nu mai figurează în viața mea în niciun fel și sub nicio formă. [Au] o cu totul altă filosofie, ideologie, spune-i cum vrei - nu ar putea fi mai diferită de a mea."

Blackmore sugerase anterior ceremoniei că managerul Deep Purple îl împiedicase să participe la eveniment, folosind acest pretext pentru a nu veni.

Absența sa de la ceremonia din 2016 a fost adusă în discuție și de Lars Ulrich. Toboșarul Metallica l-a lăudat pe Ritchie Blackmore pentru unul dintre cele mai memorabile riff-uri din toate timpurile, respectiv cel compus pentru piesa "Smoke On The Water".

Deep Purple a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame cu primele trei line-up-uri, inclusiv cu Blackmore, toboșarul Ian Paice, clăparul Jon Lord, și diferite versiuni de vocaliști și basiști — Rod Evans; Ian Gillan, Roger Glover; Coverdale și Hughes.

David Coverdale va concerta vara aceasta la București. Pe 1 iulie, vocalistul va cânta la Arenele Romane alături de colegii din Whitesnake. Ultima sa vizită datează din 3 iulie 2011, când trupa a cântat la Rock The City în Piața Constituției - vezi poze aici.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre David CoverdaleWhitesnake
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
David Lee Roth prezintă live remixul "Jump" alături de Armin van Buuren

Faimoasa piesă "Jump" a trupei rock Van Halen a fost remixată de Armin van Buuren. David Lee Roth, solistul trupei...

Închide