Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

David Coverdale, despre foștii colegi din Deep Purple: "Nu mai figurează în viața mea în niciun fel"

Pe fondul recentei gale Rock & Roll Hall of Fame, David Coverdale a povestit într-un interviu cum a trăit el această experiență. Vocalistul a mărturisit că, deși a fost introdus alături de colegii din Deep Purple, e bucuros că nu mai are de-a face cu ei, punctând faptul că lipsa lui Ritchie Blackmore de la ceremonia din 2016 se datorează actualului line-up al trupei.

Publicat

pe

Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro)
Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

David Coverdale a mărturisit pentru un post de radio newyorkez că este indignat de faptul că Ritchie Blackmore, co-fondator Deep Purple și autor al faimosului riff din piesa "Smoke On The Water", a lipsit de la ceremonia de introducere în Rock and Roll Hall of Fame din 2016. Muzicianul îi învinovățește pe foștii colegi din Deep Purple pentru absența acestuia, excepție făcând Glenn Hughes (basist și vocalist).

"A fost o mare onoare [să fiu introdus în Rock and Roll Hall of Fame]. Dar m-a procupat doar Glenn Hughes; pentru restul nu am timp. L-au împiedicat pe Ritchie Blackmore să vină la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame pentru a fi onorat", a declarat Coverdale.

"Sunt bucuros că-mi rămân foști colegi"

Acesta a dezvăluit pentru același post de radio că a încercat să-l convingă pe Ritchie să vină.

"L-am sunat pe Ritchie și i-am spus: <<Vino cu mine. Nimeni nu va face nimic>>. Primul lucru pe care l-am spus [în discursul meu] a fost: <<Îmi pare rău că Ritchie Blackmore nu e aici, fără de care niciunul dintre noi nu am fi aici>>, lucru care este complet adevărat. Așa că eu și Glenn am stat împreună și ne-am distrat cu Chicago. Cheap Trick, Steve Miller.

Așadar, foști colegi, sunt bucuros că-mi rămân foști colegi. [râde]  Pur și simplu nu mai figurează în viața mea în niciun fel și sub nicio formă. [Au] o cu totul altă filosofie, ideologie, spune-i cum vrei - nu ar putea fi mai diferită de a mea."

Blackmore sugerase anterior ceremoniei că managerul Deep Purple îl împiedicase să participe la eveniment, folosind acest pretext pentru a nu veni.

Absența sa de la ceremonia din 2016 a fost adusă în discuție și de Lars Ulrich. Toboșarul Metallica l-a lăudat pe Ritchie Blackmore pentru unul dintre cele mai memorabile riff-uri din toate timpurile, respectiv cel compus pentru piesa "Smoke On The Water".

Deep Purple a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame cu primele trei line-up-uri, inclusiv cu Blackmore, toboșarul Ian Paice, clăparul Jon Lord, și diferite versiuni de vocaliști și basiști — Rod Evans; Ian Gillan, Roger Glover; Coverdale și Hughes.

David Coverdale va concerta vara aceasta la București. Pe 1 iulie, vocalistul va cânta la Arenele Romane alături de colegii din Whitesnake. Ultima sa vizită datează din 3 iulie 2011, când trupa a cântat la Rock The City în Piața Constituției - vezi poze aici.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 1 iulie 2019

Whitesnake

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Whitesnake anunță turneul de adio; Primele două concerte au loc în Europa în 2022

După o carieră de multe decenii, Whitesnake și-a anunțat finalul poveștii, marcat de un turneu de adio început în 2022. Trupa condusă de David Coverdale a anunțat primele două concerte din turneul sau de adio, care vor avea loc în Europa în 2022. Avem detalii despre planurile trupei în articol.

Publicat

pe

Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019
Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Whitesnake va sosi în Europa în 2022, pentru a cânta în cadrul a două festivaluri. Cele două apariții sunt cea de la Rock Imperium Festival pe 24-25 iunie 2022, la Parque El Batel din Cartagena, Spania, dar și la Hellfest în Clisson, Franța. Această a doua oprire pe Bătrânul Continent are loc pe 23 iunie 2022. Solistul David Coverdale a anunțat că ambele evenimente vor fi incluse în turneul său de adio.

Coverdale a împlinit 69 de ani în septembrie 2020 și a confirmat că plănuiește să se retragă în vreme ce accepta o distincție "Rock Honours" la festivitatea The Rocks 2021, de pe 11 iunie 2021. Coverdale are în spate o carieră de peste 4 decenii, care include și colaborarea cu Deep Purple. Iată spusele exacte ale artistului:

Am fost foarte pasionat cu privire la ce fac. Încerc să nu îmi dezamăgesc publicul. Avem o baza de fani loiali și hardcore pe tot globul. Anul trecut trebuia să ținem turneul meu de adio și a fost sold out, a fost uimitor. Evident totul a fost anulat din cauza Covid. Așa că, cu voia Domnului voi putea ține turneul anul viitor. Îmi voi arată aprecierea și recunoștința pentru suportul primit de la fani, deoarece nu poți face asta fără un public care să te susțină, e atât de simplu.

Și ei știu, fanii hardcore care mă urmăresc știu că eu dau tot ce am mai bun, tot ce am mai bun în acel moment. Și asta a fost filozofia mea de muncă de multă vreme.

Ne gândim inevitabil și la alte trupe sau artiști care au ținut turnee de adio multiple și nu s-au retras, precum Black Sabbath, Ozzy Osbourne, KISS sau Motley Crue. Coverdale se declară totuși deschis la încheierea carierei, afirmând că "îi e destul de greu să mai între în jeanși". Chiar dacă artistul renunță la turnee și concerte, el va continua să compună muzică, având o sumedenie de proiecte pregătite pentru viitor.

Ultimul LP lansat de Whitesnake a fost "Flesh & Blood" din 2019, promovat inclusiv în România cu un concert la Arenele Romane în vara lui 2019. În martie 2020 Coverdale suferea o operație de hernie inghinală bilaterală, punând în standby planurile formației și anulând concertele din SUA, Marea Britanie și Europa. Acestea erau în pericol deja din cauza pandemiei.

Whitesnake este o formație activă din 1978, cu o perioada de pauză între 1990 și 1994, o sincopă până în 1997, după care iar o pauză până la revenirea din 2003. De atunci muzicienii au rămas activi. Coverdale a fost singurul membru constant în acest grup în istoria sa.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending