Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Ascultă cele 12 piese calificate în semifinala Eurovision România 2016 - AUDIO

Lista celor 12 semifinaliști ai concursului Eurovision România 2016 a fost dezvăluită în cadrul unei conferințe de presă la Teatrul Naţional. Ascultă în articol piesele calificate în semifinala de pe 4 martie.

Publicat

pe

În urma evaluării celor 94 de piese înscrise la Selecția Națională, juriul de specialitate a hotărât ce artiști vor merge în etapa următoare a concursului. Pentru semifinala Eurovision România 2016 au fost alese 12 piese, pe listă fiind incluse nume destul de cunoscute publicului larg, precum Mihai Trăitariu, Jukebox, Vanotek sau Doru Todoruţ. Numele semifinaliștilor au fost anunțate oficial în cadrul unei conferințe de presă transmise în direct de TVR 2. Evenimentul a avut loc pe 11 februarie la Teatrul Naţional.

Piesele calificate în semifinala Eurovision România 2016 sunt următoarele:

  1. Florena - Behind the shadows
  2. Hayley Evetts - Brand new day (retrasă, în locul ei a intrat Gaşca de acasă - Tu eşti povestea)
  3. Jukebox - Come on everybody
  4. Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m coming home
  5. Irina Popa - Lasă-mă, eu te las
  6. Dream Walkers - Let it shine
  7. Ovidiu Anton - Moment of silence
  8. Andra Olteanu - Nai Nai
  9. Mihai Băjinaru - Never too late
  10. M I H A I - Paradisio
  11. Xandra - Superhuman
  12. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice

UPDATE: Hayley Evetts s-a retras din concurs, în locul ei urmând să participe trupa Gașca de acasă cu piesa ”Tu ești povestea”. Detalii aici.

Care sunt melodiile favorite la Eurovision România 2016?

Te invităm să participi la un sondaj, votând melodia preferată (ai posibilitatea de a selecta maxim 3 piese). Le poți asculta pe toate mai jos, în cadrul acestui articol.

[poll id="32"]

Anul acesta, în premieră, organizatorii au publicat lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală.

”Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale. Le mulţumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiştii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

În semifinala concursului, ce va avea loc pe 4 martie la Sala Polivalentă din Baia Mare, vor fi alese 6 compoziţii pentru etapa finală: patru votate de juriu şi două salvate de public. Finala Eurovision România 2016 va avea loc pe 6 martie. Pentru prima dată câştigătorul va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Ascultă cele 12 piese calificate în semifinala Eurovision România 2016:

Florena - Behind the shadows

Gaşca de acasă - Tu eşti povestea

Jukebox - Come on everybody

Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m coming home

Irina Popa - Lasă-mă, eu te las

Dream Walkers - Let it shine

Ovidiu Anton - Moment of silence

Andra Olteanu - Nai Nai

Mihai Băjinaru - Never too late

M I H A I - Paradisio

Xandra - Superhuman

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă.

Trending