Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Eurovision România 2016: Hayley Evetts s-a retras, în locul ei participă trupa Gaşca de acasă

Artista britanică Hayley Evetts s-a retras din Selecţia Naţională Eurovision 2016 din cauza unor probleme de sănătate. Ea este înlocuită în concurs de trupa Gaşca de acasă.

Publicat

pe

Gașca de acasă
Gașca de acasă

„Cu mare tristeţe şi regret vă anunţăm că, urmare a unei accidentări serioase la genunchi, Hayley Evetts a fost sfătuită să nu mai cânte sau să facă efort timp de 6 săptămâni. Deoarece regulile concursului nu ne permit să aducem un interpret care să o înlocuiască pe Hayley, nu avem de ales decât să ne retragem piesa «Brand New Day» din semifinalele României Eurovision 2016. Am vrea să mulţumim mult comisiei de selecţie Eurovision România 2016 pentru că a oferit melodiei noastre «Brand New Day» această şansă extraordinară şi ne simţim extraordinar de privilegiaţi că am fost invitaţi să participăm la semifinala din acest an”, a declarat Martyn Baylay, compozitorul piesei.

Hayley Evetts va fi înlocuită în concurs de trupa Gaşca de acasă, cu piesa ”Tu eşti povestea”. Această melodie a acupat poziția a 13-a în urma punctajului oferit de juriul de specialitate în etapa preselecției, la egalitate cu o altă piesă: ”The Reason”, interpretată de Deneș Anabella Nora.

”Conform regulamentului, în caz de balotaj intră piesa care are cele mai multe note de zece sau de nouă, sau de opt, după caz. Cele două piese - rezerve au adunat un număr egal de puncte, dar piesa "Tu ești povestea" a avut mai multe note de opt (3) față de piesa Norei, care a avut două note de opt. Se înțelege că nici uneia dintre piese nu i s-au acordat nota zece și nota nouă”, au explicat organizatorii Selecției Naționale.

Gaşca de acasă - ”Tu eşti povestea”

În semifinala concursului, ce va avea loc pe 4 martie la Sala Polivalentă din Baia Mare, vor fi alese 6 compoziţii pentru etapa finală: patru votate de juriu şi două salvate de public. Finala Eurovision România 2016 va avea loc pe 6 martie. Pentru prima dată câştigătorul va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Comentează

Trending