Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud

Eurovision România 2016: Hayley Evetts s-a retras, în locul ei participă trupa Gaşca de acasă

Artista britanică Hayley Evetts s-a retras din Selecţia Naţională Eurovision 2016 din cauza unor probleme de sănătate. Ea este înlocuită în concurs de trupa Gaşca de acasă.
Gașca de acasă

Gașca de acasă

„Cu mare tristeţe şi regret vă anunţăm că, urmare a unei accidentări serioase la genunchi, Hayley Evetts a fost sfătuită să nu mai cânte sau să facă efort timp de 6 săptămâni. Deoarece regulile concursului nu ne permit să aducem un interpret care să o înlocuiască pe Hayley, nu avem de ales decât să ne retragem piesa «Brand New Day» din semifinalele României Eurovision 2016. Am vrea să mulţumim mult comisiei de selecţie Eurovision România 2016 pentru că a oferit melodiei noastre «Brand New Day» această şansă extraordinară şi ne simţim extraordinar de privilegiaţi că am fost invitaţi să participăm la semifinala din acest an”, a declarat Martyn Baylay, compozitorul piesei.

Hayley Evetts va fi înlocuită în concurs de trupa Gaşca de acasă, cu piesa ”Tu eşti povestea”. Această melodie a acupat poziția a 13-a în urma punctajului oferit de juriul de specialitate în etapa preselecției, la egalitate cu o altă piesă: ”The Reason”, interpretată de Deneș Anabella Nora.

”Conform regulamentului, în caz de balotaj intră piesa care are cele mai multe note de zece sau de nouă, sau de opt, după caz. Cele două piese - rezerve au adunat un număr egal de puncte, dar piesa "Tu ești povestea" a avut mai multe note de opt (3) față de piesa Norei, care a avut două note de opt. Se înțelege că nici uneia dintre piese nu i s-au acordat nota zece și nota nouă”, au explicat organizatorii Selecției Naționale.

Gaşca de acasă - ”Tu eşti povestea”

În semifinala concursului, ce va avea loc pe 4 martie la Sala Polivalentă din Baia Mare, vor fi alese 6 compoziţii pentru etapa finală: patru votate de juriu şi două salvate de public. Finala Eurovision România 2016 va avea loc pe 6 martie. Pentru prima dată câştigătorul va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Citește mai multe despre Gașca de Acasă
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cel mai mare canal de YouTube din România a depășit 2 milioane de abonați

La mai puțin de un an de când a depășit 1,5 milioane de abonați, canalul de YouTube al Cat Music...

Închide