Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mihail - "Mă ucide ea", în topul vânzărilor de pe iTunes România

Piesa lui Mihail, "Mă ucide ea", are cele mai mari vânzări pe platforma iTunes România. Lansat în iulie 2015, single-ul a avut o creștere constantă în ultimele săptămâni.

Publicat

pe

Mihail - Mă ucide ea
Mihail - Mă ucide ea

Aceasta nu este prima performanță pe care Mihail o atinge cu piesa ”Mă ucide ea”. Videoclipul melodiei numără aproximativ 10 milioane de vizualizări pe YouTube și se află pe locul 3 în topul celor mai difuzate piese românești la radio, conform MediaForest.

”Vreau să vă mulțumesc foarte mult celor care au făcut ca ”Mă Ucide Ea” să fie locul 1 în iTunes. Este o surpriză foarte plăcută. The best is yet to come!, a scris Mihail pe pagina lui oficiala de Facebook.

Piesa ”Mă ucide ea” a fost lansată în iulie 2015 și are la bază o poveste izvorâtă din imaginația artistului.

”‪#‎MĂ ‪#‎UCIDE‬ ‪#‎EA‬ este povestea tuturor celor care inevitabil au trăit acel moment fierbinte în care două priviri se întâlnesc întâmplător la un colț de stradă și stârnesc, fie și pentru câteva secunde, imaginația fiecăruia.” - Mihail

Mihail - "Mă ucide ea"

În perioada următoare, Mihail va susține o serie de concerte în București. Pe 1 martie va cânta în Vintage Pub, iar pe 22 aprilie în Hard Rock Cafe. Tânărul basarabean va prezenta publicului repertoriul său în întregime, un mozaic de elemente funk, blues, pop și rock alternativ.

Comentează

Concerte & turnee

Mihail cântă la Glastonbury Festival 2024

Mihail bifează o nouă reușită în cariera sa muzicală. Artistul face parte din lineup-ul ediției de anul acesta a festivalului Glastonbury, numărându-se printre staruri ca Dua Lipa, Coldplay sau Shania Twain.

Publicat

pe

Mihail
Mihail │ FOTO: Mike Nicolaev

Mihail are motive de bucurie. Artistul de 33 de ani își va prezenta muzica la Glastonbury 2024, unul dintre cele mai apreciate și cunoscute evenimente muzicale din lume. Festivalul va avea loc în perioada 26 - 30 iunie la Worthy Farm din Pilton, Somerset, Anglia.

La ediția de anul acesta a festivalului printre headlineri se numără Dua Lipa, Coldplay, SZA, Shania Twain, Cyndi Lauper sau Paloma Faith. Organizatorii au pregătit peste 100 de scene. Mihail va urca pe scena Toad Hall joi (27 iunie) între 23:00 - 00:00 și sâmbătă (29 iunie), între 02:00 - 03:00.

Mihail poate fi considerat unul dintre puținii artiști experimentali care au reușit să se bucure de succes  mainstream. Cu un sound eclectic, îmbinând influențe pop și funk cu alternative și electronică, Mihail a cucerit scena locală cu "Mă ucide ea" și "Who You Are", trecând apoi granița spre Italia, Spania și Polonia. A obținut un loc pe afișul prestigiosului concert de Crăciun de la Vatican după ce a cucerit topurile din Italia cu "Who You Are". Cu aceeași piesă a câștigat Premiul "Top of the top" al Festivalului Sopot din Polonia.

La începutul anului trecut, Mihail a lansat albumul de debut, intitulat "To Whom We Return". Izolându-se într-o cabană pe lacul Tarnița pentru marea parte a anului 2019, procesul de creație al noului disc a reprezentat totodată o călătorie inițiatică pentru Mihail, care a renunțat la delimitările impuse de genurile muzicale pentru a-și reinventa sound-ul cu fiecare nouă piesă. Astfel, au luat naștere nouă cântece, nouă lumi muzicale după cum urmează: "No Men's Drive", "Slow Train", "MoonTalks", "Chosen One", "Where It All Began", "Anais", "Feeling Crazy", "Call me by Your Name" și "If Only".

RECOMANDARE: Mihail și albumul "To Whom We Return": "În acele piese sunt ascunse părți de adevăr" - INTERVIU

Glastonbury este un festival cu istorie, prima ediție având loc în anul 1970. Pe lângă muzică, evenimentul este gazda mai multor forme de artă - dans, comedie, teatru, circ, cabaret și altele. De-a lungul anilor, pe scena Glastonbury au urcat artiști precum David Bowie, The Cure, Elvis Costello, Lenny Kravitz, Sinead O'Connor, Oasis, The Prodigy, Radiohead, The Chemicals Brothers, Muse, Arctic Monkeys, Kings of Leon, U2, Beyonce, Adele, Metallica, Taylor Swift, Ed Sheeran, Billie Eilish, Guns N' Roses sau Elton John.

Citește în continuare

Trending