Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Unlocking the Truth, metaliștii de 13 ani care au semnat cu Sony - VIDEO

Cine credea că viitorul heavy metal-ului e cam obscur, s-ar putea să-și schimbe opinia cât de curând. Unlocking the Truth, un grup format din 3 afro-americani ce nu a ajuns încă la pubertate, tocmai a semnat un contract cu Sony Records pentru lansarea a două albume de muzică metal, investiția casei de discuri urmând să urce până la 1,7 milioane de dolari, dacă lucrurile merg bine. Știți ce înseamnă asta, nu-i așa? Fast food, ciocolată caldă și benzi desenate la discreție.

Publicat

pe

Unlocking The Truth
Unlocking The Truth │ FOTO: ADAM KRAUSE www.spin.com

Întotdeauna industria muzicală a reacționat când ceva interesant și surprinzător s-a arătat la orizont. Ieșit din tipare a fost Michael Jackson, care a revoluționat muzica pop, trend-setteri au fost cei de la Nirvana, care au adus grunge-ul din underground în mainstream, iar lista poate continua. Nu îi includem deja pe puștii din Unlocking the Truth în acestă categorie a numelor cu greutate, însă nu putem ignora cât de bine s-au poziționat într-o industrie iubitoare de atipic și spectaculos.

Mini-trupa de heavy metal a luat naștere când Malcolm Brickhouse (chitară electrică) și Jarad Dawkins (tobe) aveau doar 6 ani. Pe atunci formația se numea Tears of Blood. Numele fusese împrumutat dintr-un show de pe Disney Channel - Wizards of Waverly Place - și când au aflat că era protejat de legea drepturilor de autor au fost nevoiți să născocească o altă titulatură. Și-au spus, atunci, Unlocking the Truth și așa le-a rămas numele. Între timp s-a alăturat formației și Alec Atkins (bas), prieten al celor doi încă de la grădiniță.

Unlocking The Truth

Unlocking The Truth │ FOTO: ADAM KRAUSE

Ajungem, desigur, și la întrebarea evidentă: "De unde pasiunea pentru heavy metal?". Fie că recunoaștem sau nu, scenariul celor 3 afro-americani născuți cu metalul în sânge este unul atipic. Mulți s-ar aștepta ca puștanii să asculte hip-hop sau soul.

"Obișnuiam să mă uit la Naruto. E un show animat cu luptători ninja. Pe fundal pun mereu heavy metal", a explicat Alec într-un interviu acordat Spin, Malcolm adăugând "Eu și Jared obișnuiam să ne uităm la meciuri de wrestling. Heavy metal-ul se aude mai tot timpul în background. Sound-ul ne-a prins. Apoi tata ne-a dus chiar și la show-uri live de wrestling. Ne-a plăcut pur și simplu genul acesta de muzică."

În familiile lor nu se găsesc mari fani ai genului heavy metal. Tatăl lui Malcolm, Tracey Brickhouse, le amintește celor 3 constant: "Doar pentru că sunteți zgomotoși, nu înseamnă că sună bine". În tinerețea sa, Tracey a ascultat totuși Rage Against the Machine, mama Annette cochetând ocazional cu muzica celor de la Guns N' Roses și Aerosmith. În topul preferințelor ei rămâne însă James Brown.

Unlocking the Truth live la Totally Biased

Mama lui Malcolm, care este și managerul trupei, povestește cum a început totul, mărturisind că a încercat toate opțiunile înainte de a-i susține pasiunea pentru metal.

"L-am înscris pe Malcolm la tot felul de cursuri: gimnastică, artă, tenis, magie, aproape orice este disponibil pe piață - dar numai chitara l-a interesat cu adevărat. M-a implorat să-i cumpăr o chitară electrică. Un coleg de muncă m-a ajutat să-i găsesc o mini-chitară pe overstock.com și de aici a pornit totul. La un moment dat, Malcolm avea două chitări, iar Jared a acordat una dintre ele în așa fel încât să sune ca un bas. A transformat, practic, o chitară în bas", a povestit mama lui Malcolm, Annette.

După câțiva ani în care show-urile lor se desfășurau ad-hoc în Times Square, Unlocking the Truth a ajuns o trupă virală pe internet. În ciuda comentariilor negative, formația a reușit să câștige admirația publicului treptat. În 2013 au fost invitați să cânte la Afropunk Fest 2013, iar anul acesta au fost incluși în lineup-ul festivalului Coachella, unde au interpretat primele lor piese cu voce (rol preluat de Malcolm).

Unlocking the Truth - Monster live @ Coachella 2014

Unlocking the Truth a intrat deja oficial în zona mainstream, formația semnând recent un contract pentru 2 albume cu Sony Records. Conform Blabbermouth, trupa va primi 60.000 de dolari pentru înregistrarea și lansarea primului disc și 325.000 de dolari pentru cel de-al doilea CD. Sony le-a oferit, de asemenea, și opțiunea de a semna pentru alte 4 albume, caz în care investiția s-ar ridica la 1,7 milioane de dolari.

Deși gurile rele susțin că puștii nu merită încă un contract atât de valoros, trupa are susținători chiar printre colegii de breaslă. Solistul Derrick Green de la Sepultura crede, spre exemplu, că Unlocking the Truth are o șansă reală de a ajunge un nume mare.

Unlocking The Truth

Unlocking The Truth │ FOTO: ADAM KRAUSE www.spin.com

"Când eram eu puștan, nu erau prea mulți copii negri care ascultau metal sau muzică hardcore. Eram mereu agasat de negri și luat la întrebări pentru faptul că îmi plăcea stilul acesta de muzică. Îmi spuneau că încerc să fiu alb și că negrii nu ascultă așa ceva. Mi se părea că asta e dovadă de ignoranță, la fel cum mi se pare și acum. Nu i-am urât pentru modul stupid în care gândeau, ci m-au determinat să ajung unde sunt astăzi. Copiii ăștia pot face orice. Dacă cred în ceva cu suficientă tărie și au pasiunea și dedicarea necesare, atunci pot ajunge unde vor ei." - Derrick Green de la Sepultura

Cu idoli precum Metallica, Slipknot, Disturbed, Living Colour, Chelsea Grin, Motionless in White sau Escape the Fate, cei 3 membri Unlocking the Truth visează la o carieră în muzică similară. Țelul lor este să ajungă la un moment dat cea mai bună trupă de metal din lume. La 12, respectiv 13 ani cu toții visăm cu ochii deschiși. Însă pe de altă parte, câți dintre tinerii artiști reușesc să creeze atâta vâlvă înainte de a ajunge la pubertate? Judecând după ambiție și munca depusă până acum, am putea aprecia că se află cu mult înaintea altor trupe care se plâng de latura comercială a industriei, fără a fi apreciați nici măcar în underground.

Unlocking The Truth - "Free As You Wanna Be" - AFROPUNK FEST 2013

Comentează

Trending