Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Royal Blood, o avalanșă de riff-uri alunecoase cu "topping" de tobe - VIDEO

Rock-ul cu pantaloni de piele, plete și lanțuri cu ținte nu mai este ce a fost odată. Acum solo-urile de chitară și tobe se camuflează sub șepci de hip hoperi. A nu se înțelege greșit. Prin vene curge sânge albastru, iar atitudinea e clar acolo. Royal Blood nu e indie "feminizat", cu balade lacrimogene. Royal Blood e o avalanșă de riff-uri alunecoase la bas cu "topping" de ritmuri nervoase la tobe. Formația amintește de The White Strypes, fiind compusă, întâmplător, tot din 2 membri.

Publicat

pe

Royal Blood
Royal Blood

Deși instrumentele ce creează sound-ul distinctiv Royal Blood sunt tobele și basul, tânăra fomație din Brighton (UK) nu cântă drum and bass. Muzica electronică nu are nicio legătură cu stilul muzical al acestei trupe, fiind de fapt o extindere a orizonturilor creative în materie de rock alternativ. Printr-o abordare aparent minimalistă, cei doi membri Royal Blood - Michael Kerr (bas /voce) și Ben Thatcher (tobe) - rescriu șablonul clasicelor trupe rock, dovedind că nu e nevoie de 3, 4 sau 5 persoane într-o formație pentru a avea un sound agresiv, plin, complex. Acesta este rock-ul noii generații.

"Nu ne plac alți oameni. Și nici altora nu le place de noi. Iar cum, serios vorbind, nu cred că avem nevoie de altcineva. Atunci când am început să compunem piese cu toate amplificatoarele pornite la maxim, ne-am dat seama că nu mai e nevoie de altceva sau altcineva. Asta e tot, nimic mai mult. Un alt motiv este faptul că eu și Ben compunem muzică împreună de mult timp și avem o legătură strânsă. Dacă ar mai fi venit cineva, ar fi fost ca o relație în 3.  Dacă e să vorbim despre asta, sunt complet pentru, dar nu când vine vorba despre formație." -  Michael Kerr pentru The Quietus

Astfel, după decenii întregi în care basul a stat în umbra chitării (cu excepția câtorva cazuri izolate), rock-ul pare a avea destulă vână fără instrumentul reprezentativ al acestui gen muzical. Royal Blood ne arată că solo-urile la bas nu sunt cu nimic mai prejos decât cele la chitară. Ba mai mult. Parcă te face să te întrebi de ce a durat atât obsesia pentru chitara electrică, când basul este un competitor atât de puternic.

Royal Blood - "Little Monster"

Royal Blood cântă în această formulă din 2012, primul single - "Out Of The Black" - fiind lansat în octombrie 2013. Michael și Ben repetau împreună încă de dinainte de a forma acest grup, inițial ambii cântând în trupe diferite. Decizia de a forma Royal Blood a fost luată oarecum spontan, proiectul fiind considerat o vreme un hobby. După ce au fost incluși pe lista BBC Sound Of 2014 și au cântat în deschiderea concertelor Arctic Monkeys din mai 2014, situația s-a schimbat. Formația a început să capteze atenția radio-urilor și nu în ultimul rând, a festivalurilor. Vorbim astfel despre Liverpool Sound City Festival, Download Festival,  Glastonbury, T in the Park și Reading Festival.

După primele show-uri în fața unui public masiv, reacțiile au fost pe măsură. Și asta pentru că, înainte de toate, Royal Blood este una dintre acele trupe care sună foarte bine live, mai bine chiar decât pe înregistrare.

"Da, înainte de toate suntem o trupă live. Asta facem. Așa că atunci când suntem în studio luăm toatele elementele muzicii live cu noi. Nu putem folosi trucurile de studio - așa încât ceea ce captăm în studio e exact ceea ce se aude pe scenă. Nu înregistrăm nimic din ceea ce nu putem reproduce pe scenă. Nu adăugăm nimic, iar asta este foarte important pentru noi." - Michael Kerr pentru Clash Music

Inevitabil, Royal Blood a fost comparată cu alte trupe ce au ajuns în topuri înaintea lor. Cea mai frecventă comparație a fost cea cu The White Strypes, care deși nu îi deranjează pe cei doi britanici, nici nu îi încântă. Conform declarațiilor din presă, influențele vin de la trupe precum Led Zeppellin și Queens Of The Stone Age, iar Jeff Buckley în special pe partea de compoziție.

"Nu, nu sunăm ca The White Strypes, dar cred că înainte de a apărea ei nu a mai fost niciun alt duo care să demonstreze cât de departe se poate ajunge în această formulă. Așa încât au stabilit un standard și orice alt duo va fi de acum încolo comparat cu ei, inevitabil. Dar să fiu sincer, nu mă interesează cu cine suntem comparați, aceasta fiind alegerea publicului, un lux de care fanii dispun. Mă deranjează, totuși, că suntem comparați cu The White Strypes? Nu, pentru că îmi place trupa. Cu siguranță sunt trupe mai proaste cu care am putea fi comparați - și nu cred că e treaba mea să spun dacă îmi place sau nu comparația." - Michael Kerr pentru Clash Music

Noul single Royal Blood este "Come On Over". Albumul de debut, ce poartă numele trupei, va apărea pe piață în august 2014.

Royal Blood - "Come On Over"

Muzică nouă

Royal Blood a lansat piesa "Limbo", un track cu puternice influenţe disco - AUDIO

Royal Blood a lansat un nou single, numit "Limbo", care începe nervos ca o piesă Muse, dar sfârşeşte prin a fi cel mai catchy track disco din ultima vreme. Noua piesă va avea premiera în cadrul unui eventiment virtual în jocul Roblox. Avem detalii despre concert, dar şi despre noul album al britanicillor în articol.

Publicat

pe

Coperta single Royal Blood Limbo
Coperta single Royal Blood Limbo │ FOTO: Royal Blood

"Limbo" este al treilea single al trupei Royal Blood de pe viitorul album, "Typhoons". De pe acelaşi LP am putut asculta piesa titulară în ianuarie, când a apărut şi clipul său oficial, cu efecte spectaculoase ce simulau o tornadă. Pe final de 2020 apărea şi piesa "Trouble's Coming", cu influenţe electro. "Limbo" este interesant pentru că începe cu un vibe de Dead Mau5 sau poate Le Castlevania, pentru a aluneca în nişte riff-uri muşcătoare şi o percuţie de o precizie matematică. Ceea ce începuse în forţă se îmblânzeşte şi devine dansabil după 50 de secunde.

Se aprinde stroboscopul şi te poţi imagina dansând pe acest single care îţi rămâne în creier, printr-un refren uşor de ţinut minute. Pentru cei curioşi, melodia va fi interpretată live în premieră în weekend-ul 26-28 mattie în cadrul Bloxy Awards 2021, în jocul Roblox. Live stream-ul începe pe 26 martie la ora României 21:00 pe platforma Roblox. Cât despre noul album, "Typhoons" vine pe 30 aprilie prin Warner Music. Despre acest material băieţii declară următoarele:

Este fără îndoială cel mai ambiţios şi sălbatic mod în care ne-am permis să fim şi abia aşteptam să vă invităm în acest "rabbit hole" alături de noi.

Cu privire la single-ul "Typhoons" solistul a spus următoarele:

Cred că toată lumea se poate pierde în propria minte şi poate avea momente de întunecime. Eu le-am resimţit (Mike Kerr, solistul), tu le-ai resimţit, cu toţii le-am simţit. Am dorit să scriu o piesă care recunoaşte acele momente, dar să fie şi înălţătoare şi să dea putere ascultătorilor, idea de a cunoaşte că dacă treci prin asta se va sfârşi la un moment dat. Va trece.

Au trecut 4 ani de la ultimul material lansat de Royal Blood, albumul "How Did We Get to Dark" din 2017. Grupul din Brighton, Anglia este activ din 2011 şi îi include pe solistul şi basistul Mike Kerr şi pe toboşarul Ben Thatcher.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending