Urmărește-ne în Social Media

Lacuna Coil – In The Mean Time (feat. Ash Costello)

Lacuna Coil a lansat ceea ce pare a fi cea mai heavy piesă a sa din ultima vreme, "In the Mean Time", colaborare cu Ash Costello. Ash Costello este o cântăreață și compozitoare americană cunoscută ca fiind vocalistă principală a trupei rock New Years Day.

Lacuna Coil profită de succesul piesei "Never Dawn", care a strâns peste 2 milioane de stream-uri şi ne oferă un track nou. Titlul piesei "In the Mean Time: este o aluzie la vremurile pe care le trăim, conflictele internaţionale, dar şi felul în care se poartă lumea online. Trupa spune următoarele despre mesaj:

"In The Mean Time" este o reflexie a modului în care societatea noastră şi-a pierdut direcţia. Trăim în timpuri rele, pline de oameni nefericiţi: singuri, anxioşi, deprimaţi, distructivi. Presiunea care ne striveşte din exterior nu ne permite să vedem lucrurile cu claritatea necesară.

Melodia e ca terapia de grup: nu e o lamentare, ci o acceptare că odată ce eşti "frânt", e greu să te "reasamblezi",

Lacuna Coil se pregăteşte pentru un turneu în SUA în mai 2024, alături de New Years Day şi Oceans of Slumber. Ultimii ani au fost folosiţi de trupa pentru a promova ediţia aniversară a lui "Comalies", "Comalies XX", deconstruit şi modernizat. A debutat pe 14 octombrie 2022 prin Century Media Records şi aniversa 20 de ani de la originalul "Comalies".

Lacuna Coil este o formație italiană de metal alternativ, formată în Milano în anul 1994. Trupa este cunoscută pentru stilul său care combină elemente de metal gotic, heavy metal și rock alternativ, cu influențe din muzică electronică și atmosferică. Lacuna Coil este remarcabilă pentru dualitatea vocală dintre Andrea Ferro (voce guturală) și Cristina Scabbia (voce melodică), care conferă un sunet unic și emoțional compozițiilor lor.

De-a lungul carierei sale, Lacuna Coil a lansat numeroase albume de studio de succes, precum "Comalies" (2002), "Karmacode" (2006) și "Delirium" (2016). Trupa a câștigat aprecierea criticilor și un număr mare de fani din întreaga lume datorită showurilor live incendiare și a mesajelor profunde transmise prin versurile lor.

Trupa lui Ash Costello, New Years Day a fost fondată în 2005 și a căpătat popularitate în rândul fanilor de genul rock alternativ și goth. Costello este recunoscută pentru prezența sa energetică pe scenă, precum și pentru abordarea sa stilistică distinctă, care include elemente din cultura gotică și punk. Pe lângă cariera să muzicală, Ash Costello este apreciată și pentru activismul său în domeniul drepturilor animalelor și pentru promovarea diversității și incluziunii în comunitatea muzicală.

Comentarii

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare