Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Cine este Kim Dracula, noul Marilyn Manson venit din Australia?

De un an l-am descoperit pe Kim Dracula, un artist care pare să fie noul Marilyn Manson. La bază este un TikToker australian activ din 2020, dar de fapt e mult mai mult de atât. Cum pe 14 iulie 2023 a lansat primul său album, am zis că e cazul să aflaţi care e treaba cu acest muzician.

Publicat

pe

Videoclip Kim Dracula - Drown
Videoclip Kim Dracula - Drown │ FOTO: Kim Dracula

În primul rând Kim Dracula este numele de artist, iar numele său real este Samuel Wellings. Este un TikToker de 25 de ani, din Hobart, Australia, care a strâns deja milioane de followeri. A început ca şi Justin Bieber, făcând coveruri după piese celebre. Primul său single a fost de altfel un cover după Lady Gaga, piesa "Paparazzi".

Personal l-am descoperit în 2022, odată cu piesa "Make Me Famous". Totul era în neregulă cu ea şi în acelaşi timp în regulă. Aveam în videoclip subiectul violenţei în şcoli şi al armelor, bullying, un personaj cu păr mov şi machiaj strident, în rochie de mireasă, plus o muzică... insolită. La baza pare a fi un trap-metal ca la Ghostemane, peste care se adăuga o doză serioasă de metalcore şi My Chemical Romance.

Apoi a venit single-ul "Drown", care a arătat clar ce face Kim Dracula: combină trap-ul cu metal-ul alternativ. Era doar o chestiune de timp până ce aveau să apară şi colaborările cu nume mari şi prima a venit în 2023. E vorba despre piesa "Seventy Thorns", pe care se aude Jonathan Davis, solistul Korn. Apare şi în videoclip şi nu oricum, ci în postura de "jucărie" pentru Kim Dracula. Dacă am fost surprins de trompeta din "Make Me Famous" şi influenţele de jazz şi bossa nova, aici avem un potpourri şi mai mare.

"Seventy Thorns" include jazz, power metal, trap, nu metal şi outfit-urile lui Kim Dracula au ceva de Lordi. Iar pe 14 iulie a sosit şi albumul de debut "A Gradual Decline In Morale", care ne aduce 20 de piese, dintre care vreo 4 sunt single-uri deja cunoscute, câteva sunt interludii şi multe sunt promisiuni de a dezvălui care e treaba de fapt cu industria muzicală.

Se vede că tânărul australian s-a luptat din greu pentru a lansa acest LP. Estetica sa e undeva între Dani Filth de la Cradle of Filth, Gerard Way de la My Chemical Romance şi evident Marilyn Manson. Cu zeci de milioane de ascultări pe Spotify şi vizualizări pe YouTube, Kim nu mai este un necunoscut şi doar Sia îl depăşeşte în Australia ca followeri.

De văzut dacă va reuşi să răzbească şi la nivel global sau va rămâne doar o senzaţie de la Antipozi. Originalitate şi talent are cât cuprinde.

Trending