Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Liana Stanciu acuză lipsa de experiență a lui Roxen, justificând astfel ratarea calificării în finala Eurovision 2021

România nu a reușit să se califice nici anul acesta în Marea Finală a Eurovision Song Contest. Reprezentanta țării noastre, Roxen, aleasă de TVR în urma unei selecții interne și a unui parteneriat cu Global Records, a avut o prestație ce a plasat România sub linia celor 10 țări finaliste. Eșecul a fost pus de Liana Stanciu în seama lipsei de experiență a lui Roxen.

Publicat

pe

Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021
Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Prima semifinală a Eurovision 2021, desfășurată pe 18 mai la Rotterdam, a fost întâmpinată cu emoții, dar și cu așteptări ridicate din partea delegației României. Chiar dacă, la prima repetiție, Roxen a avut probleme cu scena, fiind inițial copleșită de grandoarea momentului, artista s-a redresat pe parcurs, la cea de-a doua încercare demonstrând tărie de caracter cu o prestație vizibil îmbunătățită.

Acest progres nu a fost, însă, suficient pentru a aduce României calificarea în finala de pe 22 mai. Țara noastră s-a plasat sub linia celor 10 acte artistice trimise în etapa următoare, aceasta fiind cea de-a treia ediție consecutivă în care ratăm finala Eurovision.

Liana Stanciu: "E ciudat şi greu de comentat (...). Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen"

Într-o intervenție la TVR 1, Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a analizat parcursul țării noastre la Rotterdam, concluzionând că lipsa de experiență a lui Roxen a fost cea care a înclinat balanța către eșec.

"Cred, mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate. La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă ... cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, şi s-a văzut în sală. Da, e ciudat şi greu de comentat (...) iar 'Amnesia' este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul 'Not alone, not alone'. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen", a declarat Liana Stanciu la postul TVR 1, potrivit Agerpres.

Momentul din semifinala Eurovision a primit puncte atât din partea unui juriu de specialitate, cât și din partea publicului, ponderea fiind de 50/50%. Punctajul oferit de juriu nu a fost încă făcut public, în seara semifinalei fiind anunțate doar țările calificate.

În intervenția de la TVR, Liana Stanciu a ținut să precizeze că delegația României se va întoarce cu fruntea sus. Roxen nu a făcut încă nicio declarație după eșecul din semifinală.

"Ne vom întoarce acasă cu fruntea sus pentru că nu am făcut decât să ne reprezentăm ţara cum am ştiut noi mai bine", a spus Liana Stanciu la TVR.

Cum a fost selectată Roxen pentru a ne reprezenta la Eurovision 2021

Roxen a devenit reprezentanta României la Eurovision în 2020, în urma unei selecții interne realizate de TVR. Artista în vârstă atunci de 20 de ani a fost una dintre cele trei propuneri ale Global Records, casa de discuri cu care televiziunea română a încheiat un parteneriat. În urma suspendării ediției din 2020 a concursului, Roxen a rămas reprezentanta noastră, o decizie în acord cu prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest.

Comentează

Muzică nouă

Roxen a lansat piesa "Infinit" - AUDIO

Roxen revine cu o piesă care să emoționeze ascultătorii. Chiar dacă nu s-au inventat cuvinte pentru sentimentele de afecțiune dintre două persoane, "Infinit" reușește să încapsuleze toate emoțiile prin sunet și interpretare. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Roxen (2019)
Roxen (2019) │ FOTO: Global Records

Creditele pentru "Infinit" merg către Theea Mărculescu și David Ciente, care s-a ocupat și de producție.

"Ador să interpretez această piesă, îmi amintește de primii fluturi în stomac pe care îi ai când ești îndrăgostit. Sper ca <<Infinit>> să fie soundtrack pentru cât mai multe povești de iubire cu happy end. Love", a declarat Roxen.

Roxen e un artist complex, cu un sound visător, bogat și o voce profundă. Piesele și versurile sale creează un univers unic, unde totul e posibil. Cu o audiență internațională în continuă creștere, Roxen a reușit să ajungă cu melodiile sale pe locul #1 în Polonia și CIS. Artista a dezvoltat și pe plan național o comunitate strânsă de fani, care au adus-o de 3 ori pe locul #1 în topurile din România.

Pentru Roxen, fiecare experiență muzicală e o nouă călătorie prin alte dimensiuni, vibe-ul său muzical făcându-și efectul ca o vrajă, care fascinează și conturează o nouă lume. Recent, cântăreața a atras atenția radiourilor și a publicului cu piesa "Cenușă".

AUDIO: Roxen - Infinit

Citește în continuare

Trending